• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Cukání při řazení v malých rychlostech

kubaa37

nový člen
1
Zdravím,
auto mi divně cuká při přeřazení v malých rychlostech, v servisu mi řekli že se jedná o standartní projev. Dočetl jsem se mezi Vámi že k tomuto vydala mazda i nějaký návod a že se jedná o častou vadu. Neměl by někdo k dispozici tento přípis nebo abych se odkázal na přímo projev ? Děkuji všem ;)

me to dela taky..jak to dopadlo?? mam 1.6cd 8v 85kw...a jeste mi to obcas podrzi otacky kdyz vyradim rychlost...starsi verze motoru 80kw..absolutne bez problemu..uy zacinam byt unaveny a fakt zklamany z bl

Mi co na PHEV dělalo taky, více při jízdě na elektro a méně při jízdě na benzín ..... reklamoval jsem to a po přehrání skoro všech jednotek (90%) je to o hodně lepší a vyřešilo to i strašně rychlé couvání na elektro do kopce mírného, že nešlo moc korigovat plynem.

me to dela taky..jak to dopadlo?? mam 1.6cd 8v 85kw...a jeste mi to obcas podrzi otacky kdyz vyradim rychlost...starsi verze motoru 80kw..absolutne bez problemu..uy zacinam byt unaveny a fakt zklamany z bl
To se týká jiného auta a jiného motoru.

Zdravím,
auto mi divně cuká při přeřazení v malých rychlostech, v servisu mi řekli že se jedná o standartní projev. Dočetl jsem se mezi Vámi že k tomuto vydala mazda i nějaký návod a že se jedná o častou vadu. Neměl by někdo k dispozici tento přípis nebo abych se odkázal na přímo projev ? Děkuji všem ;)
Není jasné (díky neexistujícímu podpisu) o jaký motor se jedná, ale obecně se to řeší přeprogramování řídící jednotky převodovky (TCM) a resetem naučených hodnot (načasování zapojení spojky během jízdy). Po inicializaci hodnot učení může být občas citelné mírné škubání během řazení, ale dalším učením během jízdy se to zlepší, nicméně může to trvat několik dní.

Back