• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Denní svícení - DRL

Kdyz to po sobe ctu, tak vidim, ze jsem ve spechu napsal trochu blabol. Smichal jsem dohromady i funkci s DRL. Tedy po startu se rozsvitily xenony bez ohledu na to, jestli byl prepinac v poloze vypnuto ci auto. Pri vypnuti motoru zase zhasly. Prislo mi to jako zakladni funkce pro CR.
Prvni GH byla z prodejny Mazdy z Kosmonos, ktera uz je davno zrusena, naslednik je Liberecka Mazda. Druha byl dovoz z Danska a mam za to, ze v D. to nemeli, takze bazarnik to delal sam. Zkusim u nej zjistit.

Odesláno z mého SM-A320FL pomocí Tapatalk

u GH se tato funkce řeší typem modulu světel , kde jeden svítí pořád i v poloze OFF kromě polohy poziček (měl jsem já a sralo mě to) a druhej, kterej dělá to co je napsaný na páčce

u GH se tato funkce řeší typem modulu světel , kde jeden svítí pořád i v poloze OFF kromě polohy poziček (měl jsem já a sralo mě to) a druhej, kterej dělá to co je napsaný na páčce

U GH po faceliftu už samostaný modul světel není :(

@no_hits: Pokud by se ti to povedlo zjistit, mylsím, že by se tím vše rozlousklo. A Každý nechť si vybere podle chuti a ne podle toho, co si v loterii zrovna vytáhl :)

Tak světla DRL nakonec vyřešeny výše zmíněným kitem DuoLight od Einparts. Výsledek parádní, ikdyž postup složitější, než jsem čekal :) Pokud by se do toho někdo také chtěl pustit, zde posílám link na fotky. Největší zádrhel byl v úpravě plastových dílů, kde se musely dva díly na každé straně trochu upravit, protože nové světla jsou mnohem robusnější. Já na to použil pájku a postupně jsem držáky probíral, dokud to nesedělo. K zapojení se pak musí zjistit PLUS pól mlhovek na konektoru a k signálu od parkovaček bylo nutné sundat i světlo. Nicméně vyplatilo se.
Zde odkaz na galerii, případně rád poradím či pomůžu.
https://my.pcloud.com/publink/show?code=kZBjMc7ZYQOr3cwNXWpUeW2uPSwoxurvlqSX

@pavel chroust Jelikož jsem to absolvoval, tak palec nahoru, jak si se s tím popral :rolleyes::rolleyes: plastové adaptéry jsem upravil stejně jako ty pomocí pájky asi za pět minut a ovládání k parkovačce napájel bez demontážě čehokoliv....Nejdéle mně trvalo přijít na to jak demontovat původní mlhovku :D hodně mě pomohlo místní fórum a k mé spokojenosti můžu potvrdit že po caa roku a půl používání DRL einparts funguje perfektně.:):)
Auto mám ze SRN s jejich nastavením denního svícení.....

Poslední úprava:
@devil5 Přesně tvůj příspěvek jsem prostudoval, a přesvědčil mě, že se do toho můžu také pustit. Takže moc díky. Já na to šel hodně optarně a na všechno se řídil servisním manuálem (jak co sundat, a kde co vycvaknout). Takže z toho nakonec byla celodení akce :) A ke světlům se moje ruce nedostaly, natož abych viděl, co dělám :) Skvělá zpráva je, že ledky drží i po delší době.

Ja jsem si poradil pilkou a pilnikem. Svetlo jsem nevyndaval, byl to trochu jezek v kleci, ale slo to i bez demontaze. Po roce provozu jsem spokojenej, asi to nejlepsi, co muzes na Mazdu dat. Na druhou stranu jsem zde psal i o negativech. Pokud potkas mazdu v bile perleti na tehle svetlech, jsem to ja...jezdim sluzebky celou ČR. Ať slouzi...

Kto mi poradí, Mazda dovezena z AT kde není povinné svietenie. Svetlá v polohe Auto svietia len parkovaciu, takže musím manuálne zapínať vždy stretávacie a popri tom ešte vždy raz prebliknu xenony zbytočne ak je tma a prechádzam polohou auto. Cez deň za svetla sú v polohe stretávacích svetiel tlmené budíky, takže ich skoro vôbec nevidím. Je nejaký spôsob ako nastaviť aby v polohe auto svetlá svietili hlavne aj parkovacky (+budíky) tak ako je to podľa zákona povinné? Alebo je jediné riešenie kúpiť tu sadu DRL do hmloviek aj s RJ?

Když máš zapnutou polohu na potkávačky a je to přes den slabý, máš zaplej noční režim podsvětlení. Zmáčkni krátce ovládací tyčku intenzity podsvětlení. Tím změníš režim na den ;)

Zdravim,

resim zrovna toto tema u sve M6-GH (rok2011). Chci trvale denni sviceni v rezimu AUTO a pry vymena stavajici jednotky GS1E za GS1G nejde, protoze je soucasti hlavni RJ = neni to o prohozeni krabicek. Bohuzel

Ma s tim nekdo zkusenost?

Diky,

D

Ma

Zdravim,

resim zrovna toto tema u sve M6-GH (rok2011). Chci trvale denni sviceni v rezimu AUTO a pry vymena stavajici jednotky GS1E za GS1G nejde, protoze je soucasti hlavni RJ = neni to o prohozeni krabicek. Bohuzel

Ma s tim nekdo zkusenost?

Diky,

D

Ma
Řešil jsem to samé. Přímo v Mazdě mě ujistily, že už to není o prohození jednotek světel, ani to nelze naprogramovat. Jediná možnost je přidání denních světel - buď separé někam do nárazníků, nebo vyměnit mlhovku za kombinaci mlhovka + denní světla. Také jsem nebyl zrovna nadšený z toho, že se budu vrtat v autě. Vyřešil jsem to tou kombinací DuoLight. Výsledek předčil očekávání. Navíc mám halogeny, takže pořádný žárovky byla nutnost, a díky dennímu svícení tam snad chvíly vydrží.

Zdravim,

diky za reakci. Uz sem byl skoro u reseni LED pod mlhovky - ale stejnej pocit: garazova uprava. To DuoLight zni jednak systematicky a jednak sou to plnotucny svetla. Jediny nevim: co to je a kde se to zezene:)

Muzu poprosit kontakt na Vas?

Dan

Mna by to tiez zaujimalo, tak to mozte pisat sem. Uvazujem o DRL nejakou najmenej invazivnou formou.

Ja som si neuvedomil ze sa jedna o poface. Ja mam pred fl, takze u mna nepouzitelne. Existuje aj nieco na tie hranate hmlovky na 2008ku?

Denni sviceni mam vyreseny, a to metodou "od podlahy".

Kamos prelepil senzor pod zpetnym zrcatkem ctvereckem cerny izolacky a svitim v poloze AUTO i ve dne = odpada ta strasna pakarna myslet na zapinani svetel pokazdy, kdyz sednu do auta. Urcite nepisu nic novyho, ale kdyz nekoho vytaci to samy co me, muze se tento napad hodit...tak davam vedet ostatnim pro info.

Kdo chce detaily kde je senzor a co presne se ma preflastrovat, samozrejmne popisu.

A jsou dostatečně osvětlený budíky i ve dne?

Back