• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Diagnostika na Mazdy / OBD II Bluetooth diagnostika

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
To jo. To je u toho stareho ELM 327. Ale spis me zajima u toho novejsiho OBDlink MX co umi. Uz jsem ho objednal,tak jsem zvedavy.

To jo. To je u toho stareho ELM 327. Ale spis me zajima u toho novejsiho OBDlink MX co umi. Uz jsem ho objednal,tak jsem zvedavy.

Nevím zda to něco umí, zahodil sem to do šuplete po marném pokusu o připojení k founu

Umí především bez jakéhokoliv hackování MS CAN protokol, přes který Mazda a Ford pracuje, takže stačí notebook s Forscan a programuješ - v rámci možností Forscanu.

A jde to nejak vypnout aby mi to nesvitilo v domacich podminkach? Jako 3500,- za dva kliky v pc se mi nechce davat. :D

Tak jsem si sel vycist chybove kody. Takze asi staci jen vypnout EGR.

Přílohy

• chyba_mazda6.JPG
    chyba_mazda6.JPG
    26 KB · Zobrazení: 72
Pořídil sem si tohle, je to vylepsena verze (v modre barve) co tu uz nekdo ukazoval.
Muze nekdo poradit kde najdu v aute protikus?

27727598763_4658621afc_o.jpg

28343352955_8dac3860c6_o.jpg
Tento mám a nefunguje s Forscanem. Třeba se Smart controlem funguje super a výborně to hlídá DPF,ukazuje kdy se spustí,jak dlouho trvá regenerace, jak je DPF zanesen.

Tento mám a nefunguje s Forscanem. Třeba se Smart controlem funguje super a výborně to hlídá DPF,ukazuje kdy se spustí,jak dlouho trvá regenerace, jak je DPF zanesen.

Nemam DPF :D

Pro Mazdu stačí pouze MS CAN protokol?
Mnoho zařízení má přepínač MS a HS CAN.
Máte vyzkoušeno, jestli některé z těchto zařízení umí měnit nastavení v konfiguraci? např v programu FORscan v položce R_BCM AS BUILD měnit HEX kody a pak je zapsat ?

FORScan lite. Nic jsem neměnil, jenom sleduji aktuální data, vymazal jsem si chybu na čidle ohledně tlaku vzduchu. Přes PC můžeš dělat korekci vstřiků, resetovat výměnu oleje, nucenou regeneraci atd. Tam jsem to moc nestudoval.

Mám tentýž, ale wifi. Tímto max smázneš chyby, nic víc. Je to na sledování. S PC a plnou verzí FS lze už nastavoovat. Možná je ještě ke stažení zadara na stránkách FS.

Máte prosím někdo v Praze k dispozici diagnostiku s možnosti vymazání chyby motoru?
Měl sem na chvíli odpojen kabel od filtrboxu a svítí chyba. Je nějaký figl jak resetovat chybu bez diagnostiky?

Pomůžete s vymazáním?

Odpojením baterky může vzniknout nějaký problém ???

Poslední úprava:
Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Back