- 1 809
Jazz at the Pawnshop zní moc pěkně, ale že by to byla nejlepší jazz skladba století bych určitě neřekl
Tak já taky ne, ale do auta mám tenhle typ, spíše rytmický a "jednodušší", rád... na co naráží i moreplavec, ten audio systém ani v podání Bose v šestce není zas tak extra, teď navíc jezdím už přes měsíc jen s CX-3, kde je základní audio, no a do toho hluky ze silnice a nutnost se soustředit na řízení.
Takže za mě do auta spíš rytmus a méně nástrojů, často poslouchám při řízení taky folk, soul, až k northern soulu, blues... občas rock, ale tam už mi u hutnějších věcí přijde, že to prostě není ono, takže i tam spíš něco nahnutého k popu nebo prostě méně komplexního - King Crimson nebo Pink Floydama to nezatěžuju, Radiohead (tam mi v autě sedí spíš "orchestrální" cover od Noordpool Orchestra), PJ Harvey nebo Muse mi tam taky moc nezní.
Jsou věci, co si radši poslechnu doma, ideál soustředěně z vinylu, nebo alespoň CD, a přinejhorším i to Spotify. (Teď teda bez vinylu... když začala dcera chodit, odstěhoval jsem gramofon a desky "na pár let" do beden, z obavy abych jednou nenašel přenosku zaraženou v basreflexovém výdechu na Bowersech )
Druhé album, které jsem podle statistik poslouchal poslední dva týdny nejvíc, je Count Em 88 od Ahmad Jamal Trio...
Repro v Mazdě teprve zajíždím a pomalu ho rozehrávám, ale stále nemohu najít ideální nastavení, abych zvukem svou 6ku skutečně naplnil. Takže stále zkouším, hledám, co bude to pravé. Dneska jsem zvědav, ale podle dosavadní zkušenosti jí toto může sednout. Nějaký Prodigy fanda?
Před asi 22 lety... pak jsem nějak žánrově oddriftoval převážně k věcem od Ninja Tune a Warp Records a obecně k elektro-alternativě té doby... Cujo, Funki Porcini, Herbaliser, Aphex Twin, Boards of Canada, Squarepusher, Cinematic Orchestra, Bonobo... ale i třeba k raným Chemical Brothers . Nicméně v autě mě ostřejší a často skoro jakákoliv syntetická hudba ruší, takže si to (teda s postupem let se mi to pročistilo na nízkých pár desítek alb) taky nechávám na domácí poslech.
Co tohle?
Nicméně ke zvuku: u post-2018 Šestky mi přišlo, že Bose hraje hůře, než u mojí bývalé 2017. Také jako kdyby mělo prostě ve frekvenčním spektru ne jen typické Bose vlny, ale přímo díry. Na 2017 už jsem věděl, co tomu sedne a co ne, a jak si u čeho poštelovat ekvalizér, na 2018 to asi zas bude pár měsíců hledání a zvykání si. Doporučuju zkusit taky vypnout Centrepoint a Audiopilot... U 2018+ mi přišlo, že věrněji, aspoň na place v autosalónu, hrála Šestka v Attractionu, právě protože si na nic nehrála. Za jízdy jsem ji nezkoušel, je možné že pak už by to bylo slabší...
Poslední úprava: