- 2 675
Jo no, jestli to vubec ma nejaky efekt, to nevim. Ale nekde jsem nabyl pocitu (z diskuze), ze aspon ta Verva 100 je trosku znat.ty tankujes 100 oktan ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Jo no, jestli to vubec ma nejaky efekt, to nevim. Ale nekde jsem nabyl pocitu (z diskuze), ze aspon ta Verva 100 je trosku znat.ty tankujes 100 oktan ?
Tak pokud netankuješ na nějakých provinčních laciných pumpách, kde skupují zásoby pohonných hmot ze státních rezerv, které jsou na hraně nebo už po hranici použitelnosti, ale tankuješ na značkových pumpách tak velký rozdíl nepoznáš. Taky jsem vyzkoušel "100" a po určité době se motor trochu víc ztišil.Jo no, jestli to vubec ma nejaky efekt, to nevim. Ale nekde jsem nabyl pocitu (z diskuze), ze aspon ta Verva 100 je trosku znat.
otázka je, co na to řekne motor. Netuším, jestli je zrovna 100 oktan doporučován do SkyActive.Jo no, jestli to vubec ma nejaky efekt, to nevim. Ale nekde jsem nabyl pocitu (z diskuze), ze aspon ta Verva 100 je trosku znat.
a kolik si teda na "voko" najel, je to k těm 100 km jak píše @Vitus nebo méně ? já jsem už 50-60 na voko najel, víc jsem se neodvážilGH už jsem jednou vyjel až do sucha
Jj to je dobrá funkce to omezení výkonu. Jinak na hladový voko jezdím max 100km (dojezd ukazuje kolem 90) ale pak to trošku natahuje. Na snížený víkon jsem najel max 10 km ale auto ještě jelo. Teď jezdím stále ke stejné pumpě a jezdím skoro kolem komína takže se snažím vyjíždět "až do dna". Jen pak mě dráždí ta pěnivost nafty to tam pak vždycky strávím dobu. Tankuju 60 až 63 litrů na hladinu pod víčkem... V tomhle byla nejlepší stará Laguna, tam jsem zajel ke stojanu pro kamiony a za chvilku bylo plno, Mazda má nějak blbě naohybanou tu trubku do nádrže a moc to pění...Co se týče rezervy, tak GH už jsem jednou vyjel až do sucha, nejdřív jednotka omezí výkon, pak to chcípne a tak jsem bez motoru na belgické dálnici dokončil předjíždění kamiónu a doplachtil na sjezd, projel stopku bez zastavení a dojel asi 2 metry skoro až k samoobslužné pumpě. U GJ jsem taky už zažil omezený výkon a počítám, že benzín tuto fičuru bude mít také (kvůli zamezení zavzdušnění vysokotlakého čerpadla).