• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Kamera

• Vlákno založil Vlákno založil tttt
  • Datum založení Datum založení
Zdravím, má někdo zkušenist z autokamerou Fitcamx pro CX60, která má vypadat jako v výroby ? Pokud někdo ano - nemám posuvnou střechu ale v zrcátku je samozřejmě elektřina, jde kamera zapojit tam ? Díky https://fitcamx.com/.../fitcamx-dash-cam-for-mazda-cx-60...
Vypadá to moc pěkně, horší to bude se zárukou v případě problému...
Také jsem chtěl namontovat (a to ) originální díl Mazda ale není schválen pro EU a tak záruka padá......

Vypadá to moc pěkně, horší to bude se zárukou v případě problému...
Také jsem chtěl namontovat (a to ) originální díl Mazda ale není schválen pro EU a tak záruka padá......
Se zárukou na co konkrétně?

Dneska jsem poslal mámu do Toyoty v Příbrami ať koupí origo olejový filtr na jejich nový C-HRko, že jim vyměním ten olej po zajetí (takovej rituál, že měním někomu v rodině na Nový rok olej). A co se stalo ? Máma se vrátila, že jí žádný filtr neprodali, že by přišla o záruku a má s autem přijet hned po novým roce, aby to udělali oni a zapsali do servisky.
Takže hned po novým roce tam půjdu a asi jim něco vysvětlím, že tudy cesta nevede.

Tohle je pořád dokola, X let, u každýho novýho modelu a zřejmě u každý značky. "Koupím si neoriginální držák nápojů, který mi nainstaluje kamarád Pepa. Přijdu o záruku na celý auto nebo jen na infotainmet?" Já už jen čekám, že někdo přijde s tím, že se musí tankovat palivo jen v autorizáku a ideálně v tom ve kterým se to auto koupilo.

Jaký má vliv bezpečnostní kamera na....motor/infotainmet/tlumiče/..... ?
Jasně, až kvůli tý kameře odejde napájení zpětného zrcátka nebo shoří kabeláž k němu, tak OK, ale jaký má vliv bezpečnostní kamera na to, že to auto má z výroby naprd třeba převodovku ?

Já mám tu KAMERU namontovanou v oficiální servise MAZDA a auto mám necelý rok a o žádnou záruku jsem nepřišel (nemám střešní okno a tím pádem nemám napojení přes konektor kamery, který zasahuje do konektoru MAZDY) a ani není o co přijít, páč tam se mění jenom ten PLASTOVÝ KRYT, kdy origo se dá pryč a nahradí tím od KAMERY. Jinak POZOR, kamera nejde napojit ze stropního světla! Musí se to natáhnou normálně od pojistkovky přes sloupek a proto není problém se zárukou. Je to stejné jako klasická kamera na přísavku, kdy si ji necháte natáhnou skrytě, ať není vidět kabel.

Kamera je OK, ale nemá zvukovou signalizaci že se zapíná a nebo že uzamkla záznam, což jsem nečekal, páč to má i moje stará kamera na M6. Na boku je modrá LED což jde vidět večer, ale přes den se musím nahnou trochu nad volant, abych si ověřil že běží :-(

Back