• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika LED denní svícení místo halogenu W21/5W

Taj já jsem taky před stk vrátil halogeny,pak mi to nedalo a ptal jsem se technika,jestli to řeší a ten říkal,že by to ani nepoznal.Za 2 roky to risknu.

Mám ji asi týden ( 3 sedan Skyaktiv Plus AT, Red crystal ) a ty potkávácí halogeny byly ..no klidně řeknu podpásovka . Na salonu byla sedan s LED denním svícením a byl jsem ujištěn, že mé objednané bude "vizuelně" stejné . Tohle by mne v dnešní době už nenapadlo..Když pominu , že je to všude foceno s LED světly vepředu i vzadu ( ..a i vzadu jsou místo dvou párů LED kroužků, nějací žebráci.. ) Čert vem absenci otvírání/ zavírání všech oken z klíče a klasika "šroubovací" víčko nádrže ... Jak jsem z auta nadšen, zejména se sladění motoru s tím mildhybridem ,automatem a asistenty ( hold brake, adapt.tempo atd) , impozantní interiér, kvalitní, ergonomický, tak ty halogeny mne vždy uzemní !!.. ( A vyměnit to nejde !
Vyhodil jsem 600,- Kč za LED Osram premium ,jako náhradu za konvenční W21/5W ( ano vím , že to není schváleno) a po výměně, nejen že nesvíti, ale systém hlásí permanentní chybu osvětlení .A pro upřesnění - u sedanu musíš za "luxus" LED denního svícení objednat nejen Style paket, ale i Sound paket, bratru tedy LED denní svícení za 40 500,- Kč ! Jinak jsi "halogenový žebráček" )) ... Těch 40 500 ,- Kč , bych snad nějak skousl ,ale mít tam další věci , kdy zatmavené okna bytostně nesnáším, mraky chromu a lesku navíc,adaptivní LED pro mne nemají přidanou hodnotu ( mám je na jiném autě) ,audio hraje dobře, cedulku BOSE tam mít nemusím..
Mazdo !! tyhle halogeny, to se fákt dost nepovedlo a nebo je to snaha,pokud je prodejce kvalifikovaný a informovaný objednávat FULL paket !! ( oki - bez Safety a Luxury)
Nevím jestli jsi to už našel .Kdyžtak mrkni https://www.autods.cz/led-zarovka-w21/5w-3-3-w-canbus-osram

Poslední úprava moderátorem:
A ještě tu o červené karkulce :D Respektive spíš o klasické fejkové Lucemburské homologaci :cool:

Nové s chipy 3020 rozhodně nebudou.
Navíc co nám píše například jeden z dodavatelů CARMOTION:
"Tento výrobek není určen pro vnější osvětlení vozidel na pozemních komunikacích."
A to jak u T25 P27/7W (W2.5x16q) co je na ilustrační foto, tak také u T20.

Nový model Led žárovek homologovaných pro Evropský trh. Myslím že celkem nové
Díval jsem se na nabídku na stránkách Osramu, a tuhle žárovku jsem tam nenašel, ani v homologovaných ani těch bez homologace. Podle mně je to čína, která se vydává za Osram, i dle ceny. Ale třeba se pletu.

Díval jsem se na nabídku na stránkách Osramu, a tuhle žárovku jsem tam nenašel, ani v homologovaných ani těch bez homologace. Podle mně je to čína, která se vydává za Osram, i dle ceny. Ale třeba se pletu.
Já je našel na autods.cz ale stejně nefungují. Dneska přišly a hned je vracím :(

Poslední úprava moderátorem:
Já je našel na autods.cz ale stejně nefungují. Dneska přišly a hned je vracím :(
Vyměnils a nic? Nebo to hlásí chybu? Jak říkám, tohle nebude výrobek Osramu. Já teď sháním taky nějakou náhradu za ty čínské,které tady mají asi všichni z jednoho z prvních odkazů na Alíkovi,nějaká značka iJDM. když jsem si je koupil poprvé před asi 3-4 lety, tak se zdály o.k., a taky že jo, vydržely defacto až do nedávna. po nějaké době jsem objednal asi 8 ks dalších, vloni, a teda po velmi krátké době napřed začnou blikat otom to hodí hlášku a nesvítí vůbec. Vyměnil jsem už všech 8 ks, zjistil jsem, že na každé, vždy odešel 1 čip (byla tam malinká černá tečka). Teď jsem našel ještě jedny starý co sem prvně objednával a zatím svítí. Tak mi to přijde, že číňan začal šetřit a dává tam nějaký levný čipy, který nic nevydrží. takže hledám něco od Osramu nebo Philipsu ve volné chvíli. Jo nebude to homologovaný, ale to je jedno, hlavně ať to svítí. Když něco najdui dám sem info.

Vyměnils a nic? Nebo to hlásí chybu? Jak říkám, tohle nebude výrobek Osramu. Já teď sháním taky nějakou náhradu za ty čínské,které tady mají asi všichni z jednoho z prvních odkazů na Alíkovi,nějaká značka iJDM. když jsem si je koupil poprvé před asi 3-4 lety, tak se zdály o.k., a taky že jo, vydržely defacto až do nedávna. po nějaké době jsem objednal asi 8 ks dalších, vloni, a teda po velmi krátké době napřed začnou blikat otom to hodí hlášku a nesvítí vůbec. Vyměnil jsem už všech 8 ks, zjistil jsem, že na každé, vždy odešel 1 čip (byla tam malinká černá tečka). Teď jsem našel ještě jedny starý co sem prvně objednával a zatím svítí. Tak mi to přijde, že číňan začal šetřit a dává tam nějaký levný čipy, který nic nevydrží. takže hledám něco od Osramu nebo Philipsu ve volné chvíli. Jo nebude to homologovaný, ale to je jedno, hlavně ať to svítí. Když něco najdui dám sem info.
Ani nemrkly + hláška. Dej vědět jestli najdeš nějaké kvalitní
Josef

také jsem objednal H11 na mazdu 3, tak uvidím jestli to rozchodím, zatím neumím ani vyměnit žárovičku na parkovačce:)

Back