• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Legální rozměr pneu v TP - zápis, možnosti

Pomohlo vám toto téma?

• Celkem voličů
    8
Kroužím kolem CX-5, AWD 2,5 A/T EXCLUSIVE-LINE... podle všeho Y2023.
Dostal jsem jen mailem (ani ORV ani COC) příslušná "správná kola" takto:
225/55 R19 99V, 7Jx19 ET45
225/65 R17 102V, 7Jx17 ET45

Sedí to, prosím (?), pokud mi to někdo porovná se svými..., hlavně disky, obutí je 99.9% cajk.

Ahoj skupino. Teď před létem si musím pořídit nové letní pneu. Na autě mám teď 215/45 R18, rozhodl jsem se ale, že chci nějak zapsat 225/40 R18. Samozřejmě že bych je chtěl mít na originál discích z Mazdy 3 BN G165 s šířkou disku 7J. Neřešil jste někdo totožnou nebo podobnou záležitost? Budu rád za jakoukoliv radu. Děkuji všem!

Zapíšeš je jen, pokud budeš mít v ruce typový list na DISKY (což nebude případ origináních disků), na kterých bude možno provozovat tento rozměr pneu. Bez disků, resp. typového listu k nim, ty pneumatiky nazapíšeš. Už se to tu řeší v jiných vláknech. Mno a na 7J disku provozovat 225 pneu, nevím no...

Já to mela tak, že jsem na nové disky nazula jeden z rozměrů uvedených na typovém listu, s tímto komplet jsem jela na STK, technik do typového listu poznačil, který rozměr na těch alu bude, dle toho, co jsem měla nazuto. Toto pak zanesl do protokolu, který jsem spolu s typovým listem předložila na úřadu a přesně tuto kombinaci mi úřednice zapsala do TP. Víc neřešila.
A kolik jsi na te STK za to platila? Ja jestli to je bezne neco jako evidencka, nebo tam za to chteji treba 3.5. Mam ke kolum typovy list, ale kdyz uz to budu zapisovat, tak bych chtel zapsat 2 rozmery z toho listu bez toho, abych musel kupovat druhou sadu pneu a prezouvat to😁
Jo a ten ABE mam jen v nemcine. Na urade to asi budou chtit ceksky co?

A kolik jsi na te STK za to platila? Ja jestli to je bezne neco jako evidencka, nebo tam za to chteji treba 3.5. Mam ke kolum typovy list, ale kdyz uz to budu zapisovat, tak bych chtel zapsat 2 rozmery z toho listu bez toho, abych musel kupovat druhou sadu pneu a prezouvat to😁
Platila jsem na STK v Ostravě 700 Kč. 😅
Já měla všechny doklady v češtině, takže jsem to nemusela řešit 😁

Mně v Praze na Bohdalci zapsal z toho listu hned 4 rozměry. Jen mě trochu naštvalo, že zátěžový index, který nebyl v typáku napsaný, zvolil ten největší, co byl u základních pneu v TP. Vůbec se neptal, když jsme přišel, už to bylo zapsané. Bylo tam u origo 92 pro 19" a 97 pro 17", takže vybral 97. A zplatil jsem asi před 6 lety do 500 Kč.

Platí se evidenčka. Každá STK může mít jinou cenu 500-800. ABE v němčině by nemělo vadit. Na úřadě pak už max 50kč. Doporučuji si předem vyplnit na úřadě formulář se všemi rozměry co chceš zapsat.

Diky za reakce, alespon vim co tak nejak cekat. Jeste jsem byl dneska tady u Mazdare mistniho co ma servis, vzal si ten ABE a rikal, ze se popta znameho na STK, co by slo 😁 Druha moznost by pak byla to udelat pres technickou zkusebnu za 2000-2500. Je to cele mozne i online pres e-mail. Tam zapisi prakticky cokoliv co neni prehnane i bez ABE/KBA listu (to si dohledaji i k origo kolum, kdyz je nekdo chce dat na jine auto podle cisla disku) a nema k nim nic. Jen je pozadavek, aby mela cestifikaci EUDM. Japonska JWL ani ameriska VIA nestaci.

Back