• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Zapsání alternativního rozměru pneu

Status
Neotevřít pro další odpovědi.

hansy995

nový člen
Zprávy
2
Zdravím!

Na podzim jsem si dotáhl Mazdu 3 BM a když jsem teď přezul na letní, všiml jsem si, že pneu má rozměr 225/40 R18. To není úplně rozměr 215/45 R18, který uvádí Mazda jako maximum a který mám taky v techničáku. Podle všeho má pneu předchozí majitel z autorizáku a ráfky jsou taky origo Mazda. Je možné, že v originálním, německém TP zapsaný byl, ale já už se můžu odkázat pouze na elektronický techničák (ani bych se nedivil, kdyby to tam chybělo, nebylo by to poprvé).
Máte někdo zkušenost se zápisem atypických pneu bez nějakýho oficiálního potvrzení od Mazdy či dealera?

Díky!

Někde už jse to tu psal. Potřebuješ typový list kol a ABE s rozměrama pneu na tvé konkrétní auto. Pak stim na STK a potom na dopravu zapsat. Koukni dolů do techničaku úplně dolů jestli tam nejsou. Původní COC bys měl taky pořád mít a tam jsou rozměry popsané.
Kdyby si ty kola měl při dovozove STK tak ti je zapíše technik bez potřebných dokumentů. Já se to dozvěděl až po dovozove evidenčce. A musel jsem si papíry sehnat a vše oběhnout.

Ahoj, díky za odpověď.
Auto jsem dovezl na technickou na zimních R16, který v techničáku jsou a úplně dole v tom elektronickým techničáku jsou 215/45 R18, o kterých jsem myslel, že jsou to ty letní. Blbec jsem se nepodíval, že to je jinej rozměr, takže mě obíhání asi čeká taky. V COC jsou taky tyto 2 rozměry, takže pokud měl ty 225/40 zapsané (což asi měl, pokud mu je dávali v autorizáku), nechal si je zapsat někdy později. Certifikát z Dekry mám od něj jen na technickou, kterou měl na podzim, takže tam byl s těma zimníma R16.

K tomu typovýmu listu, můžou mi ho poslat z Mazdy nebo z autorizáku, když jde o origo ráfky?
Úplně přinejhorším prostě koupím nové pneu, ale je to škoda, jsou jako nové.

Díky

Je to na dotaz na hlavní zastoupení Mazdy. Myslím že už to někdo řešil za nějakou úplatu. Já měl ne originál kola. A COC a ABE mi vystavil pneuservis který tyto kola taky prodává.

Je to na dotaz na hlavní zastoupení Mazdy. Myslím že už to někdo řešil za nějakou úplatu. Já měl ne originál kola. A COC a ABE mi vystavil pneuservis který tyto kola taky prodává.
Je to dotaz na SCC a to ti napíše, že ne, protože to bylo otypováno jen s rozměry, které jsou v TP.
V další diskuzi pokračujte po prostudování
tamtéž.

Status
Neotevřít pro další odpovědi.
Back