• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Litá kola aftermarket - jiný ET, jiná šířka

Po docela dlouhém hledání jsem našel tato kola.
Prakticky všechny parametry mají shodné s originálem (včetně hmotnosti). Design se mi líbí, i když mě na zadek úplně neposadí.
Když koupím originální TPMS senzory z MazdaShopu, chytnou se samy od sebe, nebo budu muset do Mazdy?
Kola na zimní pneu vypadají dobře 👍.
Co se týká senzorů, nemám zkušenosti přímo s Mazdou, ale u Suzuki Vitara jsem na zimní sadu ALU koupil za poloviční cenu proti originálním senzorům (1500,-/ks vs. 700,- ) senzory tlaku zn. Continental, načetly se bez problémů po cca 1-2 km jízdy a už je mám 6 let a baterka v nich pořád drží. Pokud není Mazda specifická v kompatibilite, nebál byl se jít do značkových neoriginálů, které Ti poslouží úplně stejně.

senzory tlaku zn. Continental
Tohle jsem dostal/koupil v ceně originál disků na CX-30 (jeté, krásné... zde od člena MazdaKlanu).
Odjely již dva roky, naběhly hladce... výdrž se ukáže, aktuální cena = Google případně.
Třeba to pomůže...

TPMS_.jpg

Keď výrobca nevyrába ET50, ale sú dostupné ET48.5 a ET51, ktoré z nich radšej zobrať? (7x18" + Eibach ProKit)

Keď výrobca nevyrába ET50, ale sú dostupné ET48.5 a ET51, ktoré z nich radšej zobrať? (7x18" + Eibach ProKit)
Za mě raději ET48.5, budou o pár milimetrů vylézat ven.. Lepší, nez naopak 😅

Já říkám opačné. Každej kousíček bordelu, kterej zůstane uvnitř blatníku budiž požehnán. Říkám to jako ten, který má na autě aftermarket zástěry a libuje si, kolik zbytečnýho bordelu, kterej by nalítal na bok auta nebo do prostoru, seberou...

Jj, čím víc se to dá dolu, tím líp, když pak jdou lemy do gum při zhoupnutí :) Myslel jsem, že jsem tu mezi dospělými lidmi...

Neni dulezite, jak to funguje, ale jak to vypada, ne? :joy:

Já nevím, ale mě to funguje na výbornou 😅 já teda snižovala převážně z důvodu jízdních vlastností, aby se to tolik nenaklánělo v zatáčkách, snížení těžiště dělá svoje.. vzhled byl už vedlejší efekt, alespoň to nevypadalo jako koza.
S ET48 nemám jediný problém.

Jj, čím víc se to dá dolu, tím líp, když pak jdou lemy do gum při zhoupnutí :) Myslel jsem, že jsem tu mezi dospělými lidmi...
Kriste, jasne tam je napisane, ze disk pojde von o 1.5mm, ziadne prepruzenie a suchanie lemu o pneu nebude. Snad tu este dokazeme citat cisla.

Zimna sada (momentalne na predaj): 18x8J ET40 AUTEC HEXANO
1742398353484.png1742398365126.png1742398381364.png1742398395562.png

Back