• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 / 6

To ti nepovím (my jsme oba větší, takže se o to nepokoušíme), ale je dost možný, že se tam dva běžní "japonci" vměstnají, zvlášť jestli se k sobě ještě pořád rádi tulí :) Ale na natažený nohy to myslím nebude ani s předníma sedačkama nadoraz dopředu.

Ad ta diskuze výše. Všechno je strašně moc relativní a nic není černý ani bílý. A u BP vs. BN to podle mě platí možná skoro úplně přesně v poměru 50/50. Jen bych rád podotknul, že existují třeba i lidi, kterým nové věci "smrdí" - asi nějak z principu. Já osobně se snažím být racionální a často jsem v meziprostoru, ale znám zástupce obou extrémních okrajů spektra a je to někdy srandovní, jak se s těmi lidmi vlastně nedá vůbec mluvit, protože jsou věci, které ani nechtějí slyšet.

Za mě BN rozhodně lépe jezdí. Jak bylo psáno výše. Je to více řidičské auto a BP více kolotoč (hezčí interiér hezčí infotaiment apod.) Nemluvě že to BP působí více ztisnene a kufr má menší. Jezdil sem dost dlouho G150 tak vím o čem mluvím. Mě to auto třeba moc nepřesvědčilo. Mazda 6 je skvělá volba. Tam nemám co dodat.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Za mě BN rozhodně lépe jezdí. Jak bylo psáno výše. Je to více řidičské auto a BP více kolotoč (hezčí interiér hezčí infotaiment apod.) Nemluvě že to BP působí více ztisnene a kufr má menší. Jezdil sem dost dlouho G150 tak vím o čem mluvím. Mě to auto třeba moc nepřesvědčilo. Mazda 6 je skvělá volba. Tam nemám co dodat.

Moose test hovori ze BM/BN a BP maju rovnake jazdne vlastnosti, takze nevim v com moze BP by rozhodne lepsia co sa tyka jazdy:D
Mazda 3 BP moose test
Mazda 3 BN moose test

Já chápu že budeš kopat za BP jako vlastník BP ale viceprvek nenahradís ať si říkáš co chceš a ty motory na třetí generaci rozhodně jedou lépe. Já ti neberu tvůj názor ale obě auta znám a je to můj názor byť i BP je velice dobré ale mě rozhodně nepřesvědčilo k upgradu. Ale věřím že ta tvoje z profilové fotky jede lépe už kvůli tomu snížení a vypadá dobře

Já chápu že budeš kopat za BP jako vlastník BP ale viceprvek nenahradís ať si říkáš co chceš a ty motory na třetí generaci rozhodně jedou lépe. Já ti neberu tvůj názor ale obě auta znám a je to můj názor byť i BP je velice dobré ale mě rozhodně nepřesvědčilo k upgradu. Ale věřím že ta tvoje z profilové fotky jede lépe už kvůli tomu snížení a vypadá dobře

Ja nekopam za BP, som byvaly majitel BN ktora mala rovnaky 2.5L a viem co je to za auto, mal som ho 3 rokov a najazdenych 70tisic km od novoty. Tak poviem ze uz by som sa ktomu nevratil naspat, mal som ho velmi rad, ale oproti BP to proste prehrava. Tie plasty, ten dizajn, je to proste stare, tie prefukujuce okna. Co sa tyka motorov, nevidim ziadnu zmenu, rovanaka 2.5L ako som si to mal predytm, jedine ze tam pribudlo vypinanie valcov ktore riadne vie spravit na spotrebe. BN som si mal tiez znizenu, takze jadzne vlastnosti pre mna tiez vypadaju rovnako, az na to ze BP je aj zabavnejsia, vie to krasne zatacat zadok v zakrutach, co bolo komplikovanejsie robit na BNku. Taktiez sa citis bezpecnejsie v BP a ked sedia vpredu dvaja, tak vypada ze oproti BN ta BP ma viacej miesta, nebojujemu laktom zo spolujazdcom, v BNku to bola bezna vec ze niekdo niekomu furt zavadzal.

A jo, po shlédnutí profilovky jsem si uvědomil, že je tahle debata zbytečná.
Prave ze naopak, mam BP uz rok a za tento cas uz som sa zoznamil z autom dost. Obidve auta boli upravene a v najlepsej vybave. Vsetko co pisem je objektivne a len moj pocit. Keby som si to tak nemyslel, vedel by som sa vratit naspat ku BN, ale to vobec nechcem.
1744794431244.png
vs
1744794444547.png

No, právě že je to tvůj (asi upřímný) pocit, ale objektivní to rozhodně není. A to, žes s autem najezdil hromadu km neznamená, že umíš vnímat věci, které vnímají jiní a vice versa. Ty se zaměřuješ hodně na "pozlátka", jiní třeba zase na podvozek. Podobně jako ty vnímá věci a přemýšlí nad nima většina lidí, proto se svět ubírá tím směrem, kterým se ubírá... (to není kritika, to je konstatování).

Tak mám dojem, že otázka byla jestli M3 2019 G150 a nebo 6 2,0.Tak nějak nechápu proč se to opět stočilo k tomu, jestli BN,nebo BP.A pořád jsou v tom namočení pořád ti samí, že @Polsonside?😉
Obě ta auta jsou skvělá a ani z jedním neudělá chybu,ale to neřeší jeho problém.
Já bych to shrnul asi takto.Pokud chce auto pro sebe a bude v něm jezdit v drtivé většině sám, popřípadě ve dvou ve třech,trojka za mě stačí.Je přece menší, obratnější, sportovnější.Zavazadelník je za mě velký dost.Za 6 let co 3 vlastním jsem neměl pocit malého kufru.A navíc 3 jezdí fakt dobře, zvláště v silnějším motoru.
Pokud potřebuje stěhovák,tak jednoznačně 6.Usedlejší, rodinný koráb, který je pravda o poznání větší.
Každopádně jak už bylo zmiňováno, záleží na preferencí každého majitele.
Jo a v trojce se přespat nouzově dá,ale není to zrovna pětihvězdičkový hotel.😄

Zase se to svedlo na mě Já nevím co se řeší. Pokud je sám nebo ve dvou tak trojka. Pokud vozí kolo nebo něco jiného či čeká rodinu tak M6 wagon. Trojka není moc dobrá na vozeni pasážeru vzadu ačkoli žádný průser to taky není.

Zase se to svedlo na mě Já nevím co se řeší. Pokud je sám nebo ve dvou tak trojka. Pokud vozí kolo nebo něco jiného či čeká rodinu tak M6 wagon. Trojka není moc dobrá na vozeni pasážeru vzadu ačkoli žádný průser to taky není.

Tak každý není pořez jak ty.😂👍

Pravda. Mx5 je mě odepřena

Jinak já tehdy měl půl míče na auto a už dávno se mě líbila právě M3. A věděl sem že seženu pěkný kus. M6 sem tušil že by byla mimo můj rozpočet i tehdy.
Dnes názor mám že M3 je skvělé auto běžné velikosti co je fajn na okresky a zatáčky. Ale M6 je podle mě ideál. Má podobné jízdní vlastnosti, větší prostor uvnitř, můžeš vozit kolo uvnitř, můžeš pohodlně přespat nebo vozit kočárek včetně bagaze na dovolenou či odvezeš kus nábytku aniž bys musel vše sklopit a mít to u hlavy. Pokud nic z toho nepotřebuješ tak je lepší volba M3. Ale M6 wagon je za mě fakt brutálně hezké auto. Taky pokud budu měnit někdy tak jedině za ní..

Poslední úprava:
Back