• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 3 / 6

Vidíš no já myslím že nejsem jediný komu to vadí ostatně tento názor zde na fóru má víc lidí ze M6 je prostě tim displejem/infotaimentem ,,zabitá”

Plus jestli je mu 24 nebo kolik a jezdi s tim sám jezdit o 1,5l vic zbytečně a s horší dynamikou by mi treba taky vadilo.

Rikam za mne nejlepší zajet do velkého bazaru typu Áčka a jine kde mají obě auta říct chci Mazdu bla bla bla nechat si obě ukázat osahat si to kouknout na kufr sednout si vyzkoušet si to a až budu vědět jestli se mi líbej ,,štíhle blondýnky” nebo hledám ,,baculatou brunetku” tak začít hledat tu pravou.

To tu taky píšu hned od začátku, že lepší auto je to který sedne jeho potřebám a ať si půjčí obě dvě a uvidí. Nakonec může zjistit, že ani jedno z těch aut nesplňuje jeho požadavky a půjde k jiný značce.
Mě být znovu 24, žít jen s mladou žábou a mít půl míče na auto, tak se porozhlédnu po něčem trochu míň uškrceným EKO normana s trochu víc koňma, byť za cenu staršího povozu, ale to zase mluvím o auto pro sebe.

To tu taky píšu hned od začátku, že lepší auto je to který sedne jeho potřebám a ať si půjčí obě dvě a uvidí. Nakonec může zjistit, že ani jedno z těch aut nesplňuje jeho požadavky a půjde k jiný značce.
Mě být znovu 24, žít jen s mladou žábou a mít půl míče na auto, tak se porozhlédnu po něčem trochu míň uškrceným EKO normana s trochu víc koňma, byť za cenu staršího povozu, ale to zase mluvím o auto pro sebe.
Souhlas taky se mi stále líbí BRZ/GR86 nebo MX5 (kdybych tam nedrncal hlavou). A k tomuhle veku to patří.
Az budou 2 deti pak budou preference jiný.

Tady se hlavně majitelé PB furt domnívaji že co je novější respektive novější platforma automaticky znamená lepší. Stará mazda měla třeba lichobeznikova ramena mnohem lepší než ty dnes a BN má viceprvek a teď se hold při výrobě musí více šetřit takže novější neznamená hned lepší ačkoli tvrdite že rozdíl nepoznáte což je nesmysl. To ale nehodlám už řešit. Každopádně někdo možná vybírá mazdu podle infotaimentu a někdo podle toho jak mu vyhovuje. Třeba u BP se dost často řeší nějaké pazvuky v tom slavnem interiéru zatímco u předchozí generace jen klepání od A sloupků a u BN vůbec nic. Výměna AA není nic složitého a infotaiment ve starší generaci mě celý čas slouží bez jediného zaseku. Je to prostě tak že každý máme svůj názor a nejsnazší je aby si tazatel auta osahal a projel a pak sám uvidí...

Samsung S22 256GB Tapatalk

Vidíš ja pazvuky nikdy neřešil - myslim ze to byla záležitost 2018-2020.
Tu slavnou zadní nápravu fakt ne - jako jezdím oběma autama a kdyz jsme u toho tak to BM pri nerovnosti zadkem praskne hlasitěji neb ma snížené Eibach pružiny plus ten podvozek po 140 a 10 letech asi taky nebude uz v takovém stavu jako u mne po 80 a 4 letech. Zrovna dnes si zas budu brát BM na víkend.
Taky ber ze není torzni příčka všude stejna to ze u nějakých laciných starých aut byla hrozna neznamená ze musí byt i dnes - tohle se jim opravdu povedlo.
Ano AA sice jde dodělat ale stále tam mas ten hrozny displej a je to proste pomalé.

Věcně debaty každý si bude hájit to své neb si to vybral proto ze ma jistě preference a tak mu to tak vic vyhovuje.

Ja bych hlavně ve 24 na kombika ani nepomyslel 🤣 to jediné co mě zajímalo bylo coupe a aby to mělo aspoň 6 válců a 3l objemu 😍

Jo to si taky myslím. Že v tak mladém věku je otázka k výběru zbytečná. Jestli vedle sebe vozí max babu v podvazkach tak proč řešit M6. Jednoznačně lepší volba M3. Pro mě je dnes úvaha o M6 na místě pač jako fotr už auto musí něco více odvozit, více stěhují (rekonstrukce chaty, inovace nábytku v bytě) apod.
Neřešit nic a v autě jezdit sám nebo ve dvou tak volím asi GR86 Hakone Edition. Pecka auto..

Samsung S22 256GB Tapatalk

Ja osobne som mal 5 rokov 6ku GJ Wagon 2.2D AT a pred pol rokom som presiel na 3ku BP sedan 2.0 MHEV MT.
Sice to bude dost subjektivne, kedze 6ka sa uz omrzela a tiez kvoli DPF a motoru som jej uz mal dost, ale spät by som sa nevratil a jednoznacne uprednostil 3 BP.

Sme 2 dospeli + 4 rocny syn, je pravda, ze na zadnych sedadlach je menej miesta (myslim, ze tam chyba presne tych 10-15 cm, o ktore je 3 v sedane kratsia ako 6 kombi), ale inak postacuje na vsetko - v zime zbalime lyze, teraz som do kufra zbalil detsky bicykel + vsetko na tyzdnovy vylet). Sice som v 6ke vedel v pripade potreby previezt pracku, susicku, umyvacku a s otvorenym kufrom aj dvere a chladnicku, ale to som za 5 rokov riesil 5x a urcite si najdem iny (pohodlnejsi spôsob na prevoz). Pôvodne bola 6 kombi len kvoli kociaru.

Co sa tyka jazdnych vlasnosti - na zaciatku mi chybalo turbo, ale po par km som mal pocit, ze som doma, na ceste sedi lepsie, reakcie lepsie. Bezne jazdim mesto + okolie a 1-2x do mesiaca 500 az 800 km trasy (Kosice - Bratislava, Kosice - Praha). Osobne som si velmi nevyberal vybavu - bral som 3ku tam kde boli ochotni vziat na protihodnutu diesel) takze mam manual, ale s tym som tiez uplne spokojny a tak trochu som sa vratil spät (predtym 15 rokov RX8).

Jedine co by som vytkol je, ze 8x19" disky na 6ke vyzerali lepsie ako 7,5x18" na 3ke (väcsie sa nezmestia pri normalnom profile).
Co sa tyka kufra budes to mat pri HB asi trochu ine ako ja u sedanu, ktory mna dost prekvapil objemom aj nakladacim otvorom...

Jo taky se mi ten sedan líbil a dost jsem nad nim uvažoval, ale bednu bych do něj nedostal tak bohužel. Jinak kufr na kufry a tašky má prostě větší.

Back