• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

motor Nefungující klima (sporadicky)

Pavlos12

člen KLANu
Ověřený uživatel MazdaKlanu
70
Zdravím,
včera sem při dlouhé chvilce vyčistil motor, používal sem se vši opatrností štětec, prostředek Autofinesse Verso a mikrovlákno, od této akce mi nejde klima.
Naplněná týden zpět do té doby fungovala perfektně.
Teď ji zapnu - sepne kompresor, vylezou otáčky, 10 sekund chladí, pak se asi vypne klimakompresor, otáčky spadnou zpět a sahara už taky nic.
Tlačítko AC pak na nic nereaguje, až vypnu a zapnu motor, tak zase jde zapnout na pár sek a vše se to opakuje.

Co sem mohl pokazit?
foto - https://ctrlv.cz/eHec
video -

13199955-6916-4124-a086-655e5e5bcee4.jpg

Poslední úprava:
edit:
mohl bych navlhčeným štětcem odrovnat tento senzor tlaku klimatizace? Dost sem se tam pohyboval, to si vybavuji, ale nevím jestli se tak projevuje špatný snímač jak popisuju. rerere.png

Ahoj,
A to zapneš klimu na A/C ECO nebo natvrdo A/C ? Ten klima kompresor nemusí běžet nonstop.
Škoda že tam nemáš vidět i to na co je klima nastavená.
Tlačítko A/C na nic nereaguje, jako že ani na displeji se nezobrazí/nezmizí po zmáčknutí?

Ahoj,
A to zapneš klimu na A/C ECO nebo natvrdo A/C ? Ten klima kompresor nemusí běžet nonstop.
Škoda že tam nemáš vidět i to na co je klima nastavená.
Tlačítko A/C na nic nereaguje, jako že ani na displeji se nezobrazí/nezmizí po zmáčknutí?
Ahoj, už je to vyřešeno, byl to přesně ten snímač co sem posílal nahoře, jak sem tam na něho patlal tu chemii tak sem to zoxidoval, vyčistil sem to a je to v cajku.
Jinak AC ECO ani nevím jak v autě nastavím:D Zmáčknu uzavřený okruh, zmáčknu A/C - v ten moment mi sepne kompresor, přidá se sahara a chladím.
Jinak to tlačítko když sem mačkal tak se normálně vypínalo a zapínalo na displaji, ale klimakompresor nereagoval.

není lepší používat režim auto než manuální?

to už sem zkoušel kolikrát, ale mně se na auto vždycky dají větráky na max a nepřestane to ani po 10 minutách foukání s AC zapnutou, ať je jakkoliv.

Tak to bude nějaký vstupní čidlo pro klimu (vnitřní teploty, vnější teploty, slunečního svitu,....) v háji.

Bude stačit načíst s forscanem přes adaptér kterej umí číst obě sběrnice, aby se ukázala i klimatizace, tipuju čidlo v kabině

Tak to bude nějaký vstupní čidlo pro klimu (vnitřní teploty, vnější teploty, slunečního svitu,....) v háji.
Abych ještě demonstroval to nastavení klimy -
AC ECO mi nenaskočí nikdyo_O
mrknu na ten forscan.

Mě eco naskakuje po vychlezeni interieru kdy padne rychlost větráku, nebo když nastavím třeba 24 a venku je 22, zkrátka když klima nemá tolik práce

A k videu - když máš nastavených 15 stupňů tak to pochopitelně vyletí naplno protože rozdíl teplot je velkej. Dej auto a třeba 24 (když bude v autě 40 tak to samozřejmě taky vyletí nahoru, ale jak bude teplota v interiéru klesat, budou klesat i otáčky

Jo to jo. Jak se to dá na úplný minimum nebo na úplný maximum, tak větráky pojedou v režimu AUTO na plný pecky pořád.

Budu mít nějaké to špatné čidlo, forscan už mám na cestě.
Byl sem to ráno zkoušet v garáži, na palubce kde jsou budíky to ukazovalo teplotu 19°C. Dal sem klimu na auto, nastavil teplotu na 24°C a AC EKO se mi neobjevilo ani po 5 minutách, větrák taky furt naplno, na rychlost větráku sem celou dobu nesahal, jen na teplotu.
Zkoušel sem to i naopak, nejdřív nastavit teplotu na na 24°C, pak sem klikl na auto a jediné co to udělá je že to zapne klimu a dá větrák na max, dál nic.
Ale hlavně že to chladí. :D
Myslím, že nějaké to čidlo na tu teplotu vevnitř je napravo dole od volantu, taková mřížka?
10ic.png

Za tou mřížkou je hadička která vede vzduch k čidlu vnitřní teploty.
Diagnostika ti to ukáže kde je chyba a pokud nevyběhne přímo kód chyby, tak si tam dáš řídící jednotku klimatizace/topení a budeš porovnávat údaje z čidel.

Za tou mřížkou je hadička která vede vzduch k čidlu vnitřní teploty.
Diagnostika ti to ukáže kde je chyba a pokud nevyběhne přímo kód chyby, tak si tam dáš řídící jednotku klimatizace/topení a budeš porovnávat údaje z čidel.
Ok, jak to přijde dám vědět více.
Zatím díky

Jaky adaptér jsi vybral?

Už to zas neklimuje :D , teď padlo podezření na dráty/konektor, seděl sem v autě, mačkal to tlačítko A/C a nereagovalo, jen na displaji.
Zatlačil na ty dráty obmotané el. páskou a už mi to šlo zase ovládat.
Tak sem od jednoho pána zakoupil na mazda skupině komplet i s drátama které zkusím přepájet a uvidíme. (Až to projedu forscanem až zítra dojede)
Jinak abych to chápal správně, to tlačítko se mi vždycky na jedenkrát vzpamatuje po vypnutí a nastartování motoru, protože po tom prvním zapnutí si systém udělá nějakou kontrolu a až pak to odstaví?

qweqwer.jpg 77a55a4f-48a1-40ee-92b0-da846e61ee02.jpg

Jestli budeš měnit i to čidlo tak mysli na 2 věci - systém je pod tlakem a taky se pak musí znovu naplnit

Jestli budeš měnit i to čidlo tak mysli na 2 věci - systém je pod tlakem a taky se pak musí znovu naplnit
Jasná věc, odsát, vyměnit a doplnit.
doufám že tak daleko to nezajde a potvrdí se ten konektor/kabely.
Zítra přidám výpis z diag.

Forscan mám úplně čistý v klima sekci, tlačítko zase funguje normálně, klima jede normálně nic se mi nevypíná, nevím.
Všiml sem si jedné věci, když teď dva dny po sobě sem to měl venku na těch 33 stupních a pařilo na to slunce tak se projevovala mnou popsaná závada.
V garáži když sem to nechal přes noc tak to teď normálně jede.
Může toto dělat ten sensor tlakový?
Nebo senzor teploty vody?
Popřípadě jestli mě Maxi můžeš navést na ty čidla kde zkontrolovat…
Děkuju

IMG_7059.jpeg

Podobná vlákna

Back