- 905
Sklápění, resp. odklápění, zrcátek (mám je nastaveno automatické se zamčením auta) mi začalo blbnout taky po umytí auta samoobslužnou wapkou (pár měsíců potom, co jsem GL koupil). Obě, levé do 1 dne, pravé asi za 3 dny, ale mezitím jsem asi ani nejel. Takže tam podle mě pronikla vlhkost. Zkoušel jsem s tím jezdit asi 14 dní, doufal jsem, že se to třeba vysuší. Nějak se mi dařilo tomu domluvit, ale odklápění zlobilo opakovaně dál. Tak jsem to reklamoval v CARSTARu a vyměnili mi je hned. Od té doby jsem při mytí opatrný, aby nešel proud přímo, či odrazem od dveřního skla, ale myl jsem asi jen jednou či dvakrát. Radši zrcátko přejedu houbou. Takže jsem přesvědčen o tom, že to je vlhkostí, nikoli opotřebením. Důkazem budiž, že obě zrcátka začala blbnout ve stejnou dobu. Kdyby to bylo opotřebením, s vysokou pravděpodobností by byl časový odstup aspoň několik týdnů. Pokud se potvrdí, že už problém odstranili, tak jen dobře.
Nebudu kvůli tomu nadávat Mazdě. Jednak jsem vývojář, tak vím, že se nemusí vždy všechno povést, jednak ve srovnání s problémy, které jsem zažil s předchozími auty - Škoda a Pažout, kdy se leckteré problémy opakovaly, mám z Mazdou pozitivní zkušenost, že oprava už vydrží.
Nebudu kvůli tomu nadávat Mazdě. Jednak jsem vývojář, tak vím, že se nemusí vždy všechno povést, jednak ve srovnání s problémy, které jsem zažil s předchozími auty - Škoda a Pažout, kdy se leckteré problémy opakovaly, mám z Mazdou pozitivní zkušenost, že oprava už vydrží.