Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
To ma tiez napadlo, ale "preliatie" tym olejom spolu s hrozbou vymeny ho asi ozaj vydesiloTo je preto že si ho postrašil servisom![]()
Jestli jsi jen doplnil vazelínu do ozubených koleček, tak to asi opravdu nepomůže. Problém mechanizmu sklápění podle mě nejsou ozubená kolečka. Ty se poškozují jako následek odporu otáčení hlavního čepu pohonu tak, jak jsem psal #623 a #625. V podstatě pokud se v tom dvojitém šnekovém převodu střídají plastová kolečka s ocelovými, tak by měl být samomazný. K vyklopení zrcátek by neměla být potřeba skoro žádná síla, a tak by šnekové převody měly vydržet věčnost. Jenže zde je velký odpor třením, které tam nemá být. Motorek to do nějakého okamžiku dokáže ještě utočit, ale později už odpor nepřekoná a zrcátko se nevyklopí (odhaduji, že ho vypne řídící elektronika kvůli vysokému proudu, aby se nespálil). Do té doby ale překonává odpor, na který nebyly převody navrženy, takže u některých zrcátek dojde k opotřebení nebo zničení převodů.Dnes som rozobral pravé zrkadlo ktoré sa pohlo o 1cm. Ozubené kolieska boli na 95% v poriadku, tak som doplnil trochu vazeliny a zložil, nepomohlo a pekne na slniečku prestalo fungovať aj ľavé keď som následne skúšal. Teraz budem rozmýšľať či chcem kupovať komplet motorčeky, oplatí sa to za 100€ z ali za oba?
Ľavé sa zas po týždni rozbehlo, až sa oteplí budem ich musieť obe rozobrať komplet, kolieska zmerať, zrátať zuby a objednám kovové z ali a potom zložím a všetko očistím a namažem podľa návodov odtiaľto. Auto som kúpil pol roka dozadu a fungovali, ja som to vypol a moc nepoužíval ale som potreboval vojsť do uzkej garáže a už sa im nechcelo. Už od GH som zvyknutý že nestriekať vodu priamo ale ktovie čo im ublížilo. Nie som pripravený dať 100e za motorčeky keď to toľko nepotrebujem.Jestli jsi jen doplnil vazelínu do ozubených koleček, tak to asi opravdu nepomůže. Problém mechanizmu sklápění podle mě nejsou ozubená kolečka. Ty se poškozují jako následek odporu otáčení hlavního čepu pohonu tak, jak jsem psal #623 a #625. V podstatě pokud se v tom dvojitém šnekovém převodu střídají plastová kolečka s ocelovými, tak by měl být samomazný. K vyklopení zrcátek by neměla být potřeba skoro žádná síla, a tak by šnekové převody měly vydržet věčnost. Jenže zde je velký odpor třením, které tam nemá být. Motorek to do nějakého okamžiku dokáže ještě utočit, ale později už odpor nepřekoná a zrcátko se nevyklopí (odhaduji, že ho vypne řídící elektronika kvůli vysokému proudu, aby se nespálil). Do té doby ale překonává odpor, na který nebyly převody navrženy, takže u některých zrcátek dojde k opotřebení nebo zničení převodů.
Tak já můžu zatím akorát konstatovat, že 5 měsíců po opravě teflonovou páskou se zrcátko normálně vyklápí, dokonce rychleji než na druhé straně (vyměněný za nový originál ještě v záruce). Při mytí zrcátko vůbec nešetřím a vodu stříkám i na něj že všech stran. Chci vědět, jestli oprava vydrží.Ľavé sa zas po týždni rozbehlo, až sa oteplí budem ich musieť obe rozobrať komplet, kolieska zmerať, zrátať zuby a objednám kovové z ali a potom zložím a všetko očistím a namažem podľa návodov odtiaľto. Auto som kúpil pol roka dozadu a fungovali, ja som to vypol a moc nepoužíval ale som potreboval vojsť do uzkej garáže a už sa im nechcelo. Už od GH som zvyknutý že nestriekať vodu priamo ale ktovie čo im ublížilo. Nie som pripravený dať 100e za motorčeky keď to toľko nepotrebujem.
A odkaz bys měl?Jenom dávám tip na ušetření si práce a času. Originál novým motorek se dá koupit na Allegru, aktuálně za cca 1300,-
Výměna je jednoduchá. Mám za sebou i dva pokusy výměny koleček z Aliexpressu, kdy mě to vyšlo skoro na litr a vydrželo pár dní.