• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Nefunkční sklápění zpětných zrcátek

Soudě podle fotky tak z Opletalky to máš "co by kamenem"?.
Mně to taky nedělalo pořád, jen občas. Při přebírání auta to v Cébéčku ani nekontrolovali a rovnou nabídli, že na záruku vymění obě. I když jsem reklamoval jen to u řidiče.
Tak jdu pozítří na aktualizaci softwaru, která prý problém řeší :)

VW a koncern podobně nic vypínat nemusí a stále vše funguje.
.... zase se jim :poop: jiný věci. každé auto má něco, stačí si v rychosti projít fóra jakékoliv značky od koncernu a budeš hovořit jinak ;) hádám, že někteří koncernisti by brali zrcátka všema deseti výměnou za jejich problémy...

Poslední úprava:
To se mi nějak nezdá. Celý léta v autorizákách mění mechanismy sklápění a najednou přijdou s tim, že je to chyba softwaru?
Přesně. To se mi taky nezdá...

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Zrovna jsme se o kvalitě aut bavili v pneuservisu. Přezouval jsem 6 na zimní až minulý týden, dřív nebylo třeba... a když jsem říkal, že Mazdy už taky kvůli složitosti nejsou úplně co bývaly, jako třeba pět nebo více let zcela bez jediného problému, tak jsem si od majitele frančízy vyslechl, že za tu +/- jednu závadu každé dva roky mají být majitelé "nových" Mazd hodně rádi, a padnul konkrétně koncern, BMW a Audi jako odstrašující příklady :). O discích na BMW jako odstrašujícím případu mluvil několik minut před tím nezávisle i ten kluk, co mi měnil kola — a to když jsem si stěžoval, jak jsou ty mazďácké disky těžké a ne zcela dokonale vyvážené z výroby (myšleno bez pneu)...

No taky si myslím že Mazda řeší jen prkotiny oproti jiným výrobcům. Motory jsou úžasné a držáky. Podvozek taky a horní uložení z plastů stojí pár stovek. Jen ten lak by mohli zlepšit. Jinak taky mi lehce vrni obě sady kol při cca 130km v hodině. Asi je to dost těžké vyvážit. Ale je to velmi nepatrné.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

To s tou aktualizací software mi dělali taky jako první krok, potom uznali, že to nepomohlo a teprve potom měnili mechanické části.

Tak snad @Michall dá feedback jak dopadl s aktualizací
Mno, je (nebo snad bude) to stále v řešení. Proběhlo to tak, že jsem si převzal klíče, dojdu k autu a řidičovo zrcátko opět nesklopeno :D Prý mi dají vědět s nějakým řešením. Od včera, kdy jsem auto převzal, tak zatím nic. Uvidíme. Snad ho taky vymění. Nechci to řešit zamykáním "naněkolikrát". S nákupem v náručí se to blbě dělá a vypadá to komicky u "nového" auta.

Mno, je (nebo snad bude) to stále v řešení. Proběhlo to tak, že jsem si převzal klíče, dojdu k autu a řidičovo zrcátko opět nesklopeno :D Prý mi dají vědět s nějakým řešením. Od včera, kdy jsem auto převzal, tak zatím nic. Uvidíme. Snad ho taky vymění. Nechci to řešit zamykáním "naněkolikrát". S nákupem v náručí se to blbě dělá a vypadá to komicky u "nového" auta.
Nechápu co řeší, prostě to maj vyměnit na záruku. Já tam s tímto požadavkem přišel a nebyl problém.

Netuším. Už se to ani nesnažím chápat ;) dám vědět, až (pokud) to vymění ;)
Přijde mi to od nich jako trapná výmluva, kdy se jim to nechce měnit. Co tam vůbec zaktualizovali, infotainment nebo řídící jednotku motoru??

Přijde mi to od nich jako trapná výmluva, kdy se jim to nechce měnit. Co tam vůbec zaktualizovali, infotainment nebo řídící jednotku motoru??
Neptal jsem se. Příští týden budu volat a dotazovat se na výměnu. Technik to viděl, zkoušel to sám tlačítkem a i jemu se to zaseklo asi dvakrát. Tudíž bych to považoval za vyřešené. Bohužel jsem se žádného návrhu na řešení na místě nedočkal.

Neptal jsem se. Příští týden budu volat a dotazovat se na výměnu. Technik to viděl, zkoušel to sám tlačítkem a i jemu se to zaseklo asi dvakrát. Tudíž bych to považoval za vyřešené. Bohužel jsem se žádného návrhu na řešení na místě nedočkal.
Takže aktualizace: Volal jsem tam minulý pátek, jestli mají nějaké nové info. Nakonec jsem to do "příštího týdne" nevydržel :D Prý čekají na schválení od Mazdy na výměnu ŘJ zrcátek za jinou z nějaké M3, co mají na skladě. Prý dřív než dostanou zelenou, nic dělat nemůžou. Od té doby ani žbl. Ptal jsem se na zrcátka i v Mazdě v Táboře a bylo mi řečeno, že zatím to jen vždy vyřešili softwarem.

To "vykuchají" nějakou skladovku?? Nové díly nepoužívají? Třeba pro to pošlou někoho na vrakoviště?... Nakonec stejně zjistí, že to nepomohlo a že musí vyměnit sklápěcí mechanizmus jako to měnili i nám, komu se to už rozbilo. Někomu i opakovaně.

To "vykuchají" nějakou skladovku?? Nové díly nepoužívají? Třeba pro to pošlou někoho na vrakoviště?... Nakonec stejně zjistí, že to nepomohlo a že musí vyměnit sklápěcí mechanizmus jako to měnili i nám, komu se to už rozbilo. Někomu i opakovaně.
Prý je ten mechanismus v 3kách BP trochu jiný, než v předchozích 3kách a 6kách a ano, zřejmě budou kuchat skladovku :D

Tak to bych se bránil a požadoval nový díl. To je asi nějaká novinka řešit záruční opravy použitými díly. Ani bych se nedivil, kdyby pak do té skladovky dali zpátku tu tvou ŘJ.

Tak to bych se bránil a požadoval nový díl. To je asi nějaká novinka řešit záruční opravy použitými díly. Ani bych se nedivil, kdyby pak do té skladovky dali zpátku tu tvou ŘJ.
Uvidíme jak to dopadne. Nechci dělat nějaké ukvapené závěry :D

dík za tip, dnes jsem zkusil WD fígl a zabral, klidně bych zrcátka šetřil a sklápěl jen v létě, ale bohužel bych to potřeboval spíš naopak - v zimě parkuju v přístřešku a mám to tak "na knap", že s vyklopenýma bych se nevešel... V létě mi nocleh pod širákem nevadí, ale na smetáku a škrabce nepatřím k jedničkám na scéně...?

Back