• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

karosérie Nefunkční sklápění zpětných zrcátek

asi to většina z vás ví (ale pořád se setkávám s tím, že hodně lidí taky ne), že wd není mazivo, ale jen odstraňovač vlhkosti, tudíž je dobrý po něm jěště aplikovat něco s dlouhotrvajícím lubrikačním a zároveň vodoodpudivým účinkem. bez toho druhýho kroku jsou pak ty wd zázraky často jen krátkodobý.

asi to většina z vás ví (ale pořád se setkávám s tím, že hodně lidí taky ne), že wd není mazivo, ale jen odstraňovač vlhkosti, tudíž je dobrý po něm jěště aplikovat něco s dlouhotrvajícím lubrikačním a zároveň vodoodpudivým účinkem. bez toho druhýho kroku jsou pak ty wd zázraky často jen krátkodobý.
no chtěl jsem vědět zda se to zrcátko u řidiče dá zachránit, tak jsem to zlehka cáknul "wédéčkem" ale vím, že je to spíš čistič než mastič, takže to asi výhledově vezmu ještě silikonem co jím ošetřuju vidlici u kola... Co je ale zajímavé - na to video jsem se kouknul až po aplikaci a zjistil jsem, že mi pomohla aplikace WD úplně jinde :cool: selským rozumem jsem usoudil, že to nechodí kvůli bordelu, co se dostal do toho kloubu, tak jsem WD fouknul do spáry kloubu, nikoli za zrcátko... Snad si tím nezadělám na malér.

To se mi nějak nezdá. Celý léta v autorizákách mění mechanismy sklápění a najednou přijdou s tim, že je to chyba softwaru?
BP a DM mají SI R069/20
Popis
U některých vozidel může docházet k tomu, že se sklopné vnější zrcátko zastaví během sklápění/vyklápění. Problém vzniká při použití spínače sklopení/vyklopení a aktivní funkci automatického sklopení/vyklopení.
Příčina
Nesprávný řídicí software jednotek elektrického napájení dveří.

BP a DM mají SI R069/20
Popis
U některých vozidel může docházet k tomu, že se sklopné vnější zrcátko zastaví během sklápění/vyklápění. Problém vzniká při použití spínače sklopení/vyklopení a aktivní funkci automatického sklopení/vyklopení.
Příčina
Nesprávný řídicí software jednotek elektrického napájení dveří.
A ten mechanizmus sklápění u BP a DM už drží nebo krom softwaru blbne i tohle?

Plastový je to kvůli tomu, že když vám protijedoucí auto pleskne o zrcátko, nebo do něj někdo na ulici kopne (obojí se mi stalo), nevyrvete to že dveří, ale plast povolí... Moje domněnka.
Já jsem od roku 2015 na obou M6 vyměnil minimálně 10 motorků ve vnějších zpětných zrcátkách! V 90 % v létě :). Už jsem to tu psal několikrát. Druhé auto máme DS4 a tam to chodí jako z praku! Na Peugeotu 508 jsem taky nic neřešil. V pátek jsem kvůli zrcátkům zaplatil 18.200,-Kč prodlouženou záruku. Všechny automobilky mají problémy různého rázu, ale řeší je! Mazda na to ... To je úcta k zákazníkovi a vyjádření jejich postoje vůči zákazníkům! Od roku 2015 to nevyřešit? Oni to neplatí - hází to na dodavatele motorků a je jim to jedno. Kdyby tomu tak nebylo, bylo by to dávno vyřešeno!

Taky jsem teď předevčírem myslel, že mi po 3,5 letech odešlo zrcátko u řidiče, které zůstalo sklopené. No naštěstí tam jenom zatekla voda a zamrzlo, takže to vyřešilo asi půl litru vlažné vody a zrcátka už zase fungujou.

Poslední úprava moderátorem:
Já jsem od roku 2015 na obou M6 vyměnil minimálně 10 motorků ve vnějších zpětných zrcátkách! V 90 % v létě :). Už jsem to tu psal několikrát. Druhé auto máme DS4 a tam to chodí jako z praku! Na Peugeotu 508 jsem taky nic neřešil. V pátek jsem kvůli zrcátkům zaplatil 18.200,-Kč prodlouženou záruku. Všechny automobilky mají problémy různého rázu, ale řeší je! Mazda na to ... To je úcta k zákazníkovi a vyjádření jejich postoje vůči zákazníkům! Od roku 2015 to nevyřešit? Oni to neplatí - hází to na dodavatele motorků a je jim to jedno. Kdyby tomu tak nebylo, bylo by to dávno vyřešeno!
je fakt že jestli to je v takovém množství, tak se k tomu mohli postavit čelem a udělat svolávačku :confused:

Svolavacka by mela smysl, kdyby se ten mechanizmus nejak predelal a problem odstranil. Jenze Mazda k tomu pristupuje jen cestou vymeny za stejnej kus. Tudiz je pro Mazdu vyhodnejsi zadnou svolavacku nedelat, a resit to "opravou" az kdyz se to posere...

Tak prý ten software řeší "malý příkon k motorku zrcátek" tím, že prostě zvednou wattáž.. Takže takhle se podle mne jen oddaluje nevyhnutelné.

Zrcátka jsem raději vypnul i když parkuji v garáži.
Ale pokud někdo myslí jak jsou zrcátka problém a Mazda na to háže bobíka tak dám zkušenosti s e46 coupe.
To auto má bezrámové dveře a aby za jízdy skrz okýnko nefučelo jsou tam automatické dojezdy pod těsnění karoserie.
Když odemknete auto a zatáhnete za kliku stáhnou se nepatrně okýnka asi cca o 1cm
No a peklo nastává v zimě když máte námrazu na oknech nedej bože pršelo a pak mrzlo nebo mokrej sníh. Mnohokrát jsem bojoval hodinu s tím dostat se dovnitř a celé to nepoškodit.
Zamrzlá zrcátka na Mazdě? Prkotina ;)

Jen dve poznamky k tomu cos napsal:

1. produkce e46 skoncila pred ~15 lety. Ruzne potize u auta takoveho veku jsou normalni.
2. zrcatka na mazde nezamrzaji, zrcatka na mazde se kazi. S pocasim to nema nic spolecne.

1. produkce e46 skoncila pred ~15 lety. Ruzne potize u auta takoveho veku jsou normalni.
2. zrcatka na mazde nezamrzaji, zrcatka na mazde se kazi. S pocasim to nema nic spolecne.
No na nové 3ce zřejmě zamrzaji.

Nesouhlasím. Za 3 roky provozu mám stále původní zrcátka a plně funkční. Ale u M6 se kazí motorek kdežto u M3 se max poškodí vnitřek pouze zmrzlou vodou. Většinou tedy co jsem četl a slyšel přímo v mazde.

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Ano ale e46 jsem taky měl před 12 lety.
a tento problém měla i e92 a určitě ho mají dodnes.
Jen jsem chtěl poukázat na to, že různé hračičky jsou často po konfrontaci v běžném používání nepoužitelné a že tedy zrcátka u Mazdy je to smutné ale když to člověk vypne je po problému, ale otevírání dveří na coupe od BMW upravit nejde a každý kdo ty auta vlastnil potvrdí co s tím je za problémy a bohužel to končí buď vyrvaným těsněním nebo zničenou stahovačkou.

Zdravím, obracím se na Vás s dotazem.

Vlastním Mazdu 3 2020, na zrcátku řidiče se mi jen v částečném úhlu sklápí zrcátko, když na něj položím ruku, pohyb udělá v plném rozsahu úhlu.

Mám Mazdu v záruce, rád bych věděl jestli máte tady zkušenost s tím, jak to v autorizovaném servisu řeší.

Četl jsem, že to je celkem častý jev v zimě, ale mě se toto stalo akorát v létě.

budu moc rád za jakoukoliv radu.

děkuji moc

Zdravím, obracím se na Vás s dotazem.

Vlastním Mazdu 3 2020, na zrcátku řidiče se mi jen v částečném úhlu sklápí zrcátko, když na něj položím ruku, pohyb udělá v plném rozsahu úhlu.

Mám Mazdu v záruce, rád bych věděl jestli máte tady zkušenost s tím, jak to v autorizovaném servisu řeší.

Četl jsem, že to je celkem častý jev v zimě, ale mě se toto stalo akorát v létě.

budu moc rád za jakoukoliv radu.

děkuji moc
reklamace ;)

Ano reklamace, na mé trojce z roku 2019 měnili obě dvě zrcátka (pohony / motory / nevím co přesně :D ) Taky se mi to posralo v létě.

Diskuze nějak potichla, že by přestali problémy se zrcatky? ?Já mám stále původní 3 roky staré a fungují dobře vyjma nepatrneho spozdeni kdy jedno dříve otevře i zavře. Mě by spíše zajímalo jestli to někdo nechal měnit po záruce? Kolik to případně vychází?

Back