To je všechno jen taková iluze pod heslem "raději zabiju všechny okolo sebe než sebe". Když jsem vloni kupoval 6ku, tak pořád vzpomínám, jak mi Kubrt věšel na nos, že jsem měl koupit SUV. Kdybych se neudržel, tak se tam hádáme do dnes
Hlavní jeho argument bylo bezpečí oproti osobáku. Ale hádejte co se stane, když všichni jezdí v SUV? Je to stejné, jako by všichni jezdili v autech. Když odhlédnu od tohoto, tak ty auta mají v crash testech stejné hodnocení jako SUV. Dále při stejných vnějších rozměrech (délka šířka) mají SUV uvnitř mnohem méně místa a při srovnatelném výkonu motoru je SUV mnohem méně dynamické a zároveň má větší spotřebu. Že SUV vypadá jako krabice od bot je jen posledním hřebíkem. Tak pak fakt nechápu, proč bych si měl koupit SUVčko. Stejně 90% z nich je dvoukolka a kdybych chtěl 4x4, tak existují i auta se čtyřkolkou (a takový allroad je i poměrně schopný i v terénu). A to ani nezmiňuju crossovery, to už je největší cesta do pekla. To nemá ani o nic větší světlou výšku, jen je to vytažené do výšky jak cihla... end of rant