• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Problémy s moji novou láskou

Simanski

nový člen
Zprávy
1
Ahoj,

v dubnu jsem koupil od borce krásnou troječku v sedanu. O všech závadách a věcech jsem věděl a právě pro mě nastal čas, je začít řešit (asi z nudy).

Autíčko má motor 2.0 88 kW. Výroba 2015.

Podle mě jsou to banality, ale auto bych chtěl mít dokonalé, a tak si jdu pro pár rad.

1) Mám problém s řazením v zimě. Nedokážu zařadit 3 a 4, aniž bych musel prošlápnout znovu spojku. Jakmile se auto zahřeje, je to lepší (ne 100%). Stačí vyměnit olej, nebo bych měl mít strach z vadných synchronů?

2) Ovládání infotainmentu - otočné kolečko na točeni nereaguje, pouze na kloubové pokyny nahoru, dolů, doleva, doprava a potvrzení. Nějaké rady kde koupit nové? (do autorizáku se mi nechce, bude to stát raketu) Na internetu jsem hledal, avšak marně.

3) Při zimě se mi infotainment stále restartuje. Po dosažení nějaké teploty přestane a funguje tak jak má. Aktualizovat software nebo může být chyba jinde? Je divné, že to dělá pouze v zimě. A také se mi při přehrávání z mobilu seká přenos, musím zapnout a vypnout BT v autě, je to otravné.

4) Auto bylo údajně upraveno na vyšší výkon. Borec říkal, že cca 100 kW, je na Ostravsku nějaká brzda, kde bych to mohl zjistit? Popřípadě bych chtěl výkon ještě zvýšit, co jsem četl, tak to umí udělat i víc.

5) Na autě jsou dodělávané přední a zadní senzory, bohužel zadní přestaly z ničeho nic fungovat. Mohu poprosit o nějaké nové, které bych tam napojil? Popřípadě bych měl zájem i o zadní kameru, kterou bych chtěl také napojit do infotainmentu.

6) Co se týče výkonu, auto je super, nedokážu říct, jestli to má těch 88 kW nebo víc (atmosféru mám poprvé, nedokážu srovnat), ale určitě bych chtěl z toho ještě víc vymlátit. Nějaké cenově dostupné saní, popřípadě nějaké úpravy, které zvednou o něco výkon?

7) Taky se mi líbí zvuk motoru, ale chtěl bych ho doladit, nějaké výfuky co nebudou překážet na STK nebo něco? Jak dosáhnout výstřelům z výfuku?

8) 5. dveře mají asi slabé pružiny. Je možnost je vyměnit? Popřípadě zkoušel to někdo dávat na elektriku?

To je snad vše, pokud by mě ještě něco napadlo, dopíšu to sem.

Předem děkuji za poznatky a snad jsem vše napsal tak, jak se má.

Poslední úprava:
Back