- 542
Ola... Ke spojce tady https://www.mazdaklan.cz/threads/spojka-a-razeni.1593/
Jinak v balení Luk byla spojka Exedy....
Jinak v balení Luk byla spojka Exedy....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Tak abych to dokončil - opravdu to byla brzdička na synchronu.. Díl objednanej z japonska za prej 15 stovek, výměnu mě mechanik udělal za dopoledne.. Zkoušel jsem to projet a teď už tam pětka jde bez problému, tak snad to bude dobrý..
Jen jsem si teda všimnul, že při řazení z jedničky na dvojku, nebo z dvojky na trojku když sešlápnu spojku, trochu se ozve zvláštní zvuk.. jakoby nějaký tření - ale nezní to jako něco kovovýho.. Je to slyšet jenom trochu, ne vždycky - možná už jsem jenom paranoidní..
Mám otázku k druhé polovině příspěvku, mám stejný problém “při řazení z jedničky na dvojku, nebo z dvojky na trojku když sešlápnu spojku, trochu se ozve zvláštní zvuk.. jakoby nějaký tření - ale nezní to jako něco kovovýho..”
Mám to začít řešit nebo čekat co bude dal? Auto má najeto cca 125tkm
Chalani, toto je ten prípad, kedy je spojka na výmenu? Na videu môžete počuť ani nie cvakanie, ale ako keď je povolená nejaká podložka pod šróbom. Predajca, čo mi Mazdu doviezol sa špeciálne s mechanikom zameral aj na spojku a ma ubezpečoval, že je úplne v poriadku. Ale bolo by fajn počuť aj druhý názor.
https://drive.google.com/file/d/11APCPtgC7MHd79MSRKUpZo3H9OyN_9zM/view?usp=sharing
Na tý převodovce to znat nebylo, počital jsem s tím, ze vyměním spojku a bude to ok. Po cca 300 km se začalo ozývat divný chrastění, tak jsem to vzal do mazdy aby na to koukli a vylezlo z nich tohle. Byl jsem se na to podivat, když to rozebrali a byly očesaný zuby na diferenciálu a obroušený pouzdra ložisek. Olej co vypustili z tý převodovky prej nebyl snad ani přvodovej. Nevim, jestli to tou načatou spojkou, nebo tim olejem, ale řadilo to v klidu.To mechanik při zkušební jízdě při prodeji nezjistil? Toto muselo být znát.
No v el. servisce výměna vedená je asi ve 120 000km, ale mechanik v mazdě řikal, že ten olej, co z toho vypustil byl červenej a prej snad nebyl ani převodovej, tak nevim.Prevodovka v ha*zlu po ~150tisic? To sem u mazdy jeste neslysel. Co olej v prevodovce? Menenej asi nikdy nebyl, ale byl tam jeste vubec nakej?
To by mnohe vysvetlovalo...mechanik v mazdě řikal, že ten olej, co z toho vypustil byl červenej a prej snad nebyl ani převodovej, tak nevim.
V automat. převodovce mám červený olej ... žeby to měnil nějaký "odborník" ?No v el. servisce výměna vedená je asi ve 120 000km, ale mechanik v mazdě řikal, že ten olej, co z toho vypustil byl červenej a prej snad nebyl ani převodovej, tak nevim.