engineer
člen KLANu
- 163
Ahojte kolegovia, mal by som pre vás (skúsených) taký menší hlavolam. Moja Mazda 6 2.5 GH stráca výkon. Konkrétne, pri studenom motore je akcelerácia a teda aj výkon v poriadku. Avšak po zohriatí motora je výkon citeľne nižší (o min. 30 %), čo sa prejaví hlavne na predbiehaní alebo aj jazde do kopca. Zaujímavé je, že niekedy sa výkon opäť vráti, napr. pri pár hodinovom státí a opätovnom naštartovaní. Je to však skôr sporadické.
O tomto probléme som si, samozrejme, študoval nie len na tomto fóre a vyšlo mi, že príčin môže byť viac. Od sviečok, lambda sondy, palivového čerpadla cez katalyzátor až po váhu vzduchu.
Teraz indície:
- váhu vzduchu som čistil,
- sviečky boli menené pred 30 tkm (ale mám už kúpené nové, tak vymením),
- prvý (studený) štart (hlavne v zime) je vždy problematický - s ťažkosťami, ale nakoniec naskočí - pripisujem skôr staršej batérií,
- spotreba je o niečo vyššia (cca 10 %),
- auto si drží voľnobežné otáčky,
- priebeh otáčok je bez citeľného trhania,
- motor nehlási žiadnu chybu (aktuálne BT diagnostika + Mazda diagnostika pred 2 mesiacmi).
Aby som bol múdrejší, tak som si spravil jednoduchú diagnostiku cez BT ELM327+Torque PRO, avšak nemám v oku tie hodnoty, tak by som bol rád, keby sa na ne niekto pozrel a nasmeroval ma.
Screenshoty Torque PRO nájdete TU.
Ďakujem za rady.
O tomto probléme som si, samozrejme, študoval nie len na tomto fóre a vyšlo mi, že príčin môže byť viac. Od sviečok, lambda sondy, palivového čerpadla cez katalyzátor až po váhu vzduchu.
Teraz indície:
- váhu vzduchu som čistil,
- sviečky boli menené pred 30 tkm (ale mám už kúpené nové, tak vymením),
- prvý (studený) štart (hlavne v zime) je vždy problematický - s ťažkosťami, ale nakoniec naskočí - pripisujem skôr staršej batérií,
- spotreba je o niečo vyššia (cca 10 %),
- auto si drží voľnobežné otáčky,
- priebeh otáčok je bez citeľného trhania,
- motor nehlási žiadnu chybu (aktuálne BT diagnostika + Mazda diagnostika pred 2 mesiacmi).
Aby som bol múdrejší, tak som si spravil jednoduchú diagnostiku cez BT ELM327+Torque PRO, avšak nemám v oku tie hodnoty, tak by som bol rád, keby sa na ne niekto pozrel a nasmeroval ma.
Screenshoty Torque PRO nájdete TU.
Ďakujem za rady.