• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Třes ve volantu

Adamson98

nový člen
Zprávy
11
Zdravím mazďáci,

při rychlosti 110km/h (občas i při nižší 100+) se mi ťrese volant. Občas je to méně, jindy více intenzivnější, vysledoval jsem že když jedu na 6ku bez plného plynu tak se ťrese víc. Naopak pod plným při akceleraci se to skoro neprojevuje.
Zkontrolovali jsme možné vůle na podvozku, ale nenašli jsme nic. Kola jsem nechal převážit, ale taky to problém nevyřešilo. Mechanik říkal, že by to mohl být zvlněný kotouč, nebo snad možná ložisko? Budu rád za jakýkoli postřeh nebo radu.
Díky, a ať se daří.

Mazda 6 2.0 121kw 2016 126tis.

Skus vyvazit poriadne s pomockou duo-expert, ktora spravne vycentruje koleso. Ti co ju nemaju centruju cez sroby a to robi podobnu neplechu.

Zdravím mazďáci,

při rychlosti 110km/h (občas i při nižší 100+) se mi ťrese volant. Občas je to méně, jindy více intenzivnější, vysledoval jsem že když jedu na 6ku bez plného plynu tak se ťrese víc. Naopak pod plným při akceleraci se to skoro neprojevuje.
Zkontrolovali jsme možné vůle na podvozku, ale nenašli jsme nic. Kola jsem nechal převážit, ale taky to problém nevyřešilo. Mechanik říkal, že by to mohl být zvlněný kotouč, nebo snad možná ložisko? Budu rád za jakýkoli postřeh nebo radu.
Díky, a ať se daří.

Mazda 6 2.0 121kw 2016 126tis.

Dôležité spomenúť aké pneumatiky sú teraz obuté (zimné alebo letné) a či sa menia aj sezónné s diskami. Keď sú zimné treba skúsiť prehodiť na letné ktoré už aj tak bude za chvílu treba. Touto vylučovačovacou metódou by som začal.

Tak isto sa to prejavuje intenzívnejšie pri odlahčení prednej nápravy, či už zaťažením kufra, plnou nádržou alebo pridaním plynu ako opisuješ. Kotúč a ložiská by som neriešil pokial sa nevylúčia tie gumy.

Auto má kolko km? V akom stave sú gumy?

dělalo to už na letních, ale je možné že byly špatně vyvážené, před zimou jsem nepřevažoval.
Auto má najeto 127tis , a gumy jsou hankook 245/45/R19 .

Kola byly převážené. Příjde mi že se to zlepšilo, avšak…. Největší třes ve volantu ne v rozmezí 90-100 (96km/h je nejhorší) a při jízde na dálnici 130+ na 6tý kvalt tak samo cítím třes. Uvidíme co bude po přezutí na letní, každopádně někdo nějaká připomínka co by to mohlo být? Díky moc

Zkusil bych ještě mrknout na dosedací plochy náboj-kotouč a kotouč-kolo. Nečistoty (šupiny rzi) na dosedacích plochách mohou kola rozvibrovat.

Dokud ty vibrace nejsou takový, že by to ovlivňovalo lidské životy, tak není co řešit

to Adamson98:
na toto je samostatné vlákno, tam se toho dovíš víc, já už to mám například vyřešené ale příčiny mohou být různé:

Back