• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

podvozek Utahovací moment matic kol

Co utahuju momenťákem (cca 15 let) vždy a na všech autech jsem utahoval a i utahuju na 140 Nm - tabulka netabulka a skoro jsem se trefil ;)

BP - dotiahnuté na 112 Nm a po skúške z krížakom presne ako moje klby zapukali. Šróby lechce máznuté grafitovou vazelínou iba preto že sú nové a hystoricky prvá krát som doťahoval kolesá momenťákom. Začínam byť nejak precitlivelý :)

Znám člověka kterej dotahoval kola momenťákem tak, že po cvaknutí přidal ještě cca 1/8 otáčky se slovy - ať sa to nepovolí - Po tom, co mu to vedoucí dílny "vysvětlil", už to nedělá. :-D

Teď jsem na dílně opět opravoval jeden takovej nešvar pneuservisů (těch co zaměstnávají učně a debily). Aby si ulehčili práci, tak někteří lidé při utahování rázovou pistolí, dají matici do hlavice/ořechu a zároveň s přiložením matice ke šteftu už mačkají pistoli na plný pecky.
To pak končí strženým závitem, výměnou šteftu i matice.

Back