• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

interiér Vrzání, pazvuky, rezonance - palubní deska, plato, sloupky

• Vlákno založil Vlákno založil Ludo
  • Datum založení Datum založení
Mě to vrzání normálně přestalo. A to mě štvaly dveře spolujezdce, něco u uchycení pásu řidiče a někde u šajtrpáky. Asi si to vybrousilo správné uložení a ten volný šroubek ve dveřích někam zapadl.

To mi připomnělo, co za hrůzostrašné zvuky dělaly zadní dveře u mé jedničkové Fabie. A to výhradně v létě :)

Ahoj,
povedlo se někomu vyřešit v servisu to cvakání u pásu řidiče? Prošel jsem zde všechny strany a pokud jsem něco nepřehlédl, nikdo nevyřešil. Mám novou M3 od konce června (r.v. 2024) a dnes už nejde jen o občasné cvaknutí, ale o častější ťukání. Na M6 GH r.v. 2008 jsem si rozebíral a vytlumil co šlo, ale zde se mi u nového auta do toho moc nechce. Ale pokud nikdo v servisu nevyřešil, rovnou se do toho nějak pustím.

Pokud by měl s řešením tohoto problému u Wágnerové Tábor někdo zkušenost, budu rád za info.

Díky :-)

Tak isto u mňa Február 2024 M3 BP Sedan zase u spolujazdca upíač pásu poklepkáva na nerovnostiach. Keď zmením polohu a nadstavím ho nižšie tak je chvílu klud, ale neskôr to zase počujem. Jednoznačne je to v tom plastovom mechanizme na nadstavovanie výšky pásu. Je to len nejaká blbosť tak som v klude. Potrebujem človeka ktorý sa so mnou odvezie a zistí kde sa to presne deje. Musí byť tpezlivý a technický zdatný, čo manželka nie je a synovia sú mimo SR :)

Zdravím, poradíte jak vyřešit vrzání pátých dveří M6 GL wagon? Dělá to jen při úplném otevření v zimě a vlhku. Pant pátých dveří mi promazali v servisu + jsem si to ještě i sám promazal vazelinou, zkontroloval utazeni spoileru pátých dveří promazal kontakty těch pneumatických vzpěry a dělá to pořád. Při parkování v garáži zvuk není.
Napadá mě ještě vyměnit ty pneu vzpěry... Jinak nevím.
Jako kufr funguje, jen mě to s.re protože to zavrže jak na nějaké staré stodvacitce 😅

Tak isto u mňa Február 2024 M3 BP Sedan zase u spolujazdca upíač pásu poklepkáva na nerovnostiach. Keď zmením polohu a nadstavím ho nižšie tak je chvílu klud, ale neskôr to zase počujem. Jednoznačne je to v tom plastovom mechanizme na nadstavovanie výšky pásu. Je to len nejaká blbosť tak som v klude. Potrebujem človeka ktorý sa so mnou odvezie a zistí kde sa to presne deje. Musí byť tpezlivý a technický zdatný, čo manželka nie je a synovia sú mimo SR :)

Môj problém z klepotavým uchytom pásu po prestriekaní silikónovým sprejom je vyriešený. Neveril som že to pomôže ale podarilo sa už nič neklepoce.

Zdravím, poradíte jak vyřešit vrzání pátých dveří M6 GL wagon? Dělá to jen při úplném otevření v zimě a vlhku. Pant pátých dveří mi promazali v servisu + jsem si to ještě i sám promazal vazelinou, zkontroloval utazeni spoileru pátých dveří promazal kontakty těch pneumatických vzpěry a dělá to pořád. Při parkování v garáži zvuk není.
Napadá mě ještě vyměnit ty pneu vzpěry... Jinak nevím.
Jako kufr funguje, jen mě to s.re protože to zavrže jak na nějaké staré stodvacitce 😅
Jojo, zimní zpívání vzpěr :rolleyes:
Měnil jsem na M6 Wagon GL obě v záruce na hranici tří let.
MX-30 teď dtto, resp. pravá zatím jen :D

To řešíte i vrzání vzpěr v zimě? To dělá skoro každé auto a na jaře je zase klid. To už mi připadá uchylne

Samsung S22 256GB Tapatalk

Jo 😅. Dosud mi to nedělalo a tyhle věci mě celkem vytáčí, tak proč to nepořešit.

Tak jak to chceš řešit? Je to vlastnost. Koupit nové vzpěry a další rok znovu?
Já je budu řešit až se přestanou vytahovat. Nějaké mazání nepomůže. To už tu bylo.

Jj, výměnou, zas taková položka to není. Od nového auta od r. 2019 to nedělalo až tuto sezónu. Zatím teda ani na žádných jiných autech u mě takto rychle. Tak předpokládám, že snad případné další vrzani vzpěr už bude řešit další majitel.

Jako třeba plynové vzpěry originál stojí strašný nesmysl a nějaké jiné? To je sázka do loterie...

Aha, a kolik se to tak pohybuje origo? Original jsem právě nenašel dle čísla dílu GHP963620. Uvažoval jsem spíš o nějaké střední variantě, ne asi úplný šrot za 3 stovky, co je nejlevnější. Ale od cca 7-8 stovek by to mohlo už snad něco vydržet.

Podívej origo tě může stát ten set třeba i 8 litrů. Možná víc. To co koupíš jinde je čistá alchymie. Někomu hodně vystřeluji, jinému zase nejde první půlka nebo nezpomaluje na konci, další rok už můžou vykazovat zase potíže.. apod. A je jedno že si hlidas správný tlak. Informuj se v Mazdě na cenu originalu.

To řešíte i vrzání vzpěr v zimě? To dělá skoro každé auto a na jaře je zase klid. To už mi připadá uchylne

Mě to každou zimu přidalo na intenzitě... v mrazivé noci jsem pak dokázal rozštěkat psy v ulici :oops: originál byl drahý, ale reklamaci mi uznali v Pardubicích toho času.

Ano i já chtěl už vyměnit za nové po X letech a jedine originál. Ale pak koukám na tu cenu a nevím jestli si z lidí dělají prd.. l. Důvodem je že v zimě už první půlku neutahnou a i ty pazvuky tam jsou.

Aha, a kolik se to tak pohybuje origo? Original jsem právě nenašel dle čísla dílu GHP963620. Uvažoval jsem spíš o nějaké střední variantě, ne asi úplný šrot za 3 stovky, co je nejlevnější. Ale od cca 7-8 stovek by to mohlo už snad něco vydržet.
Ahoj.
Zjisti si číslo dílu dle VIN. Nejsem si jistý, ale jestli máš výrobu 4/2019 tak by měl si mít GBFT-62-620 a GBFT-63-620. V Mazdě tě jedna vzpěra bude stát cca 3100Kč.
Můžeš zkusit ty starý plynový vzpěry vycvaknout, koupit za pár stovek nějakou druhovýrobu na tohle auto a uvidíš. Pokud budou stát za prd, tak jsi vyhodil jen pár stovek a přecvakneš si tam zpátky ty starý originály.
Zkoušel jsi to čistit a promazávat ? Ona tam většinou kňučí ta první těsnící gumička a na ní když se stříkne trochu silikonového spreje... Buď to pomůže nebo ne.

Mám na autě třetím rokem vzpěry Stabilus a fungují jak mají a nic nevrže... Stály tenkrát 1600,- obě.

Ahoj.
Zjisti si číslo dílu dle VIN. Nejsem si jistý, ale jestli máš výrobu 4/2019 tak by měl si mít GBFT-62-620 a GBFT-63-620. V Mazdě tě jedna vzpěra bude stát cca 3100Kč.
Můžeš zkusit ty starý plynový vzpěry vycvaknout, koupit za pár stovek nějakou druhovýrobu na tohle auto a uvidíš. Pokud budou stát za prd, tak jsi vyhodil jen pár stovek a přecvakneš si tam zpátky ty starý originály.
Zkoušel jsi to čistit a promazávat ? Ona tam většinou kňučí ta první těsnící gumička a na ní když se stříkne trochu silikonového spreje... Buď to pomůže nebo ne.
Dík moc za reakci a rady. Mrknu se na to. Právě jsem si to tak říkal, objednám a origo nechám ve sklepě a kdyztak půjdou zpátky 😅 Jinak jo, už jsem zkoušel silikon spray a bohužel nepomohlo.

Back