Dovolil by som trochu oživiť tému...
Rozmýšľal som o menšom upgrade osvetlenia...
1. Začal som s legálnymi -
NIGHT BREAKER LED W5W
Sú skvelé... Absolútne pasujú k môjmu autu (biela perleť)... a sú Legálne (síce neviem, aký význam to má pri obryskách, ale mám z toho dobrý pocit).
2. V rámci legálnych vylepšení som si po "prieskume" kúpil (ešte nenamontoval) žiarovky
H11 =
OSRAM H11 Night Breaker 220, +220 %
- podľa prieskumu nevyzerajú zle, aj keď určite nebudú celkom pasovať k LED obryskám. Dôležitá je "legálnosť" (=svietia stále počas nočnej jazdy) + lepšie svietenie ako doteraz (teraz mám
Nightbraker Silver a niečo lepšie nebude na škodu)
- trvanlivosti sa nebojím (nie sú až také drahé)... Okrem toho, na Mazde mi ešte žiadna žiarovka neodišla (za 7,5 roka / takmer 90 000 km).
3. Posledná vec sú diaľkové / denné H15...
- ABSOLÚTNE najhoršia žiarovka (typ) na trhu... Nie je žiaden výber. Buď sa dá kúpiť štandardná Osram, alebo maximálne
Osram COOL BLUE INTENSE (NEXT GEN)
Žiaden Nightbraker... ani nič iné. Ani u konkurencie (minimálne sa to nepredáva).
- prieskumom Cool blue intense som strávil 1/2 dňa a výsledok je, že sú to vyhodené peniaze

(kooopa peňazí = sú drahé).
Otázka 1:
Má niekto H15 Osram Cool blue intense next gen? Je s nimi spokojný? (predsa len videa často skresľujú realitu)
Záver = napadla mi myšlienka, že predsa len "poruším" moju túžbu po legálnosti (nakoľko Osram a Phlips na legálne LED H11 a H15 z vysoka "...") a skúsim LED H15. Denné LED svetlá by sa mi veľmi páčili. + Diaľkové aj tak svietia počas noci len v prípade, že oproti neide auto = nemal by som z toho veľké výčitky svedomia, lebo by som nikomu nevypaľoval oči

...
Boli tu neraz doporučované
LEDriving HL EASY H15...
- stoja cca toľko čo Cool Blue intense
- sú "plug & play"
Otázka 2:
Používa niekto z vás LEDriving HL EASY H15 ? Ste spokojný? Je to výrazný "pokrok" oproti halogénom? Sú bezproblémové?
- prípadne tip na niečo iné - lepšie?
Čo sa STK týka - tu by som sa až tak nebál - žiarovky H15 by som vymenil.
Ale... občas jazdím do Nemecka, Rakúska a tam by som mal isté obavy, že by im to mohlo vadiť...
Vďaka za reakcie