Jelikož měly předchozí porovnávačky úspěch (
https://www.mazdaklan.cz/threads/vymena-zarovek-za-led-u-mazda6-gj-gl.174/page-14#post-165670), tak dnes přidám i něco sem k CX-5
Po delší době se mi zase nastřádaly nějaké zajímavé ledky, které jsem vytáhl z osvětlení RZ různých aut. Ať už ledky ze zahraničí, nebo českých luhů a hájů, levné nebo drahé.
Výsledek je opět v podstatě stejný jako vždy.
- nad RZ není vhodné dávat silné led (jednak se neuchladí a také není potřeba za autem tavit asfalt
)
- to že prodejce deklaruje 6000 K studenou bílou nic neznamená (fialové až modré osvětlení RZ opravdu není to pravé)
- legální osvětlení od Osramu svítí sice více než vláknová žárovka, nicméně s příjemným rozptylem
Minulé výsledky, jsou tu rozepsány po ledkových tématech u různých modelů, popřípadě na stránkách
https://www.mazdaledosvetleni.cz/fotogalerie-osvetleni-rz/ , (bohužel detailní popisy z FB stránky, která byla zablokována, k dispozici nejsou).
Přidávám samozřejmě pár naměřených hodnot a fotek. Tentokrát Mazda CX-5 KF (ještě rok 2018 bez OEM led osvětlení RZ)
Kromě úplně první fotky je na všech záběrech na pravé straně osvětlení stejná referenční ledka.
Je pěkně vidět, že vedle některých ledek vypadá jako by tato referenční led zářila a nebo naopak byla slabá.
U původních žárovek naměřeno 24,1 lx a u legálního řešení od Osramu potom 68,9 lx žárovky.
Fialové osvětlení není potřeba ani komentovat. Naopak komentář si zaslouží tavič asfaltu, který pouze při výměně na jedné straně vypaloval díru do silnice hodnotou 227,4 lx. Skoro 10x více oproti původnímu stavu. Tohle opravdu nemá v osvětlení RZ co pohledávat. Ještě že nevydrží dlouho svítit (vytaženo z auta, kde už po chvíli nesvítila jedna strana
)
U osvětlení kufru se naopak silná led očekává. Tady se podařilo rozsvítit kufr z původních 5,4 lx na krásných 33,1 lx.
Všem majitelům vozidel, kteří za mnou přijeli a dovolili mi si nechat některé výtvory, které jsme vytáhli z aut, moc děkuji za důvěru a veškeré informace. Bez vás by tyto porovnávačky nebyly možné
Ať to všem krásně svítí