• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Alternativní alu kola

No, tak to je nepěkné...i když, soudě podle stop na vnitřní straně pneumatik, lehký život zrovna neměly?

Borbet V mám na autě 6 sezón (letních) a jsem s nimi stále spokojen. Jsou bez deformací jen s jednou odřeninou od obrubníku, za což nemohou disky, ale já. Jen se ulomila jedna středová plastová puklička, tak jsem tam dal mazďácké.

Odesláno z mého 23127PN0CG pomocí Tapatalk

M3grey,pneu na vyhození. Sjeté kraje. Měl jsem je na autě čtvrtou sezónu i s kolama Borbet. Nikdy jsem s nima netrefil žádnou díru. To předešlé originály nebo Enkei měly těžší život,kdy se u nás dělala kanalizace a silnice spíš připomínaly tankodrom. S těma Borbet jsem vymetl díru v krajnici když jsem se vracel z dovolené a auto plně naložené. Žádná jáma nebo ostrá hrana. Asi jsem dobře mířenou odrovnal dvě kola.
Já teď sháním jiná kola. Nejspíše znovu originály,ale potřeba je zrenovovat. Jak známo, oxidují.
Zde pro představu kola Enkei..

20180415_172544-01.jpeg

Jo, to byly časy, kdy měly mazdy enkeie v tovární výbavě. Sice trochu podřadnější vždycky, ale i tak to byla poctivá a přiměřeně lehká kola ;-)

Mne se ta znacka nelibi, prijde mi to jako takovy Rychle a zbesile komediant styl.

Samozřejmě máš právo na názor, ale podle mě došlo k dost závažnému pokřivení toho obrázku, ještě než dorazil na tvůj přijímač ;-) Enkei (zal. 1950!) je jedna z legendárních a skutečně autentických japonských značek (jako Watanabe, Volk Racing, SSR). Rychle a zběsile značky disků jsou podle mě jiné - Japan racing, König, ale třeba i Sparco. Vybavuju si i disky Advan, což je podle mě úplnej fake, anžto Advan byla, jestli se nepletu, nějaká odnož Yokohamy a vyráběli jen gumy ;) Myslím, že pár let zpátky se pohybovaly na shopech cca dva podezřelý modely Enkei - podle mě to byl buď nějakej "low cost pokus" a nebo taky úplnej fake.

Ja jsem nepsal, ze se to v tom filmu (resp. nekonecnem trapnem serialu) objevilo, ale ze je to, podle meho nazoru, takovy styl. To, kdy bylo Enkei zalozeno a jak moc "legendarni" je, ma na muj nazor nulovy vliv 🫣. Proste se mi nelibi. A tobe zase ano. A tak je to v poradku.

Upřímně,též mě ty Enkei nechytly za srdce, když jsem je na auto prvně nasadil. Proto jsem je měl jen jednu sezónu a pryč . Borbet V jsou daleko hezčí kola, která ke všemu Mazdě 3 sluší. Ale každý to máme jinak.
Mimochodem,kdyby někdo chtěl ty zbylá 2 kola Borbet V,která jsou v pořádku,můžeme se domluvit. Samozřejmě,pneu na vyhození.

Já to myslel taky trochu jinak - legendární tedy hlavně skrze motorsport a skrze parametry - ne skrze to, kolika lidem se líbí ;)
Rok založení firmy jsem dával jako souvislost s vývojem automobilismu, nikoliv s tím trapným seriálem (to by mě ani ve snu).
Abychom se bavili konkrétně, např. RPF1 - 18x7.5, ET48, 5x114.3, CB73, váha 7,66 kg :) = legendární = kurevsky drahé ;)

Kdyz uz je na Mazdu "propagujes", daji se vubec zlegizovat? Mam jiste pochybnosti....

Když jsou v rozměru, tak jsou legální (imho) a kdyby nebyly, tak když už na ně budeš mít budget, tak těch pár korun navíc za nějakej glejt tě asi nerozhází. Nicméně já je nepropaguju, jen jsem chtěl uvést na pravou míru jméno té značky, kterou tak nějak dlouhý roky ctím. Přecejen na takhle vlhký sny už jsem starej a mít kola v ceně blížící se ceně celýho auta mi připadá opravdu pitomé. Stává se ze mě klobouk, jsem dokonce vlastně momentálně spokojený s továrními koly, i když vím, že za moc nestojí :)

No, z toho rozmeru je legalni jen to "18" ;).

Ja ta JPN kola taky studoval a cim, ze je tady prihlasit je imho nemozne. Myslim, ze jsme to rozebirali i zde na foru. A s tou cenou, blizici se hodnote celeho auta, tos myslel jednickovou Fabii? Ano, Enkei patri k drazsim kolum, ale tvrdit tohle?

Poslední úprava:
Back