Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Pri tom “inteligentnom” nabijani sa asi ani na to neda spolahnut, ze si po ceste domov nieco nabil.Příklad: přijedu domů, baterii trochu nabiju, protože jsem jel celou cestu se světly a po rovině.
Moderní inteligentní dobíjení v Mazdě je " nefunkční ". Vrcholem je iLOOP který při brzdění motorem bere energii která by jinak šla do aku. Může se stát že po 300 km cestě po dálnici přijedeš s více vybitou aku než jsi nastartoval. 3 - 5 let je životnost original aku která jde do prvovýroby. Známý měnil aku ještě v záruce ( pul roku od koupě ). " Druhovýroba " vydrží i méně než 2 roky. Inteligentní dobíjení v Mazdě není dobíjení.Dovolil bych si na základě vlastní zkušenosti trochu nesouhlasit. Poté, co mi nová baterie (Exide) vydržela jen tři roky, jsem začal bádat, čím to mohlo být. A jeden z poznatků je, že se baterie v autě, co stojí v garáži, vybíjí podivuhodně rychle.
Příklad: přijedu domů, baterii trochu nabiju, protože jsem jel celou cestu se světly a po rovině. Druhý den po nabití naměřím 12,8 V, to je asi OK. Ale i když vůz stojí v garáži a nikdo se k němu ani nepřibližuje, pátý den už naměřím jen 12,5 V, tedy baterie si podle mého skromného úsudku říká o nové nabití.
Před výměnou baterie jsem nabíjel jen párkrát za rok, proto asi zdechla ještě mladá.
Mezi GH a GL je v tomto směru zásadní rozdíl. GH jsem nedobíjel, GL ano. Důvody viz výše ve vláknu.Já ve svych autech za 11let co řídím, jsem nikdy nemusel dobíjet a to jsem měl vartu postupně ve 2 autech cca 8 let a v tom druhým je doteď i když to auto už u mě není
Jestli tam byla EFB dej tam zas EFB. Do M3 BM pasuje Exide EL-604Ahoj všem
Optám se zda mohu dát místo originál baterie EFB typ AGM ikdyž nemám na vozidle rekuperaci.Dík za radu,čeká mne výměna baterie už nezvládá I-Stop,na infotaimentu není podsvícená a má za sebou 5 let provozu.Jde o Mazda CX-3 88kw
No nechci kecat, paměť mám dost blbou, ale myslím, že mi to předtím nešlo zamknout, nebo tam byl nějaký problém, teď si fakt nevybavuji přesně. Ale teď jsem koukal, co stojí tá Exide EL_604, co tu psal @vojtavojta , že sedí do BM, čekal jsem že víc, tak ji přinejhorším koupim jako náhradu.Zamknout klíčem?
Ještě komentář k tomuto. Mám pocit, že jsem o některé startovací powerbance četl, že je použitelná jako přechodná náhrada autobaterie. Možná to někdo psal i tady na fóru. ZAtímco o této to nepíšou - je otázkou, jestli stabilizuje napětí na výstupu do cca max. 14 V při malé zátěži. Pokud je totiž napojena paralelně na baterii s malým vnitřním odporem, tak ta, potažmo vybitá, jistě nedovolí překročení napětí v síti. Ale domnívám se, že tam stabilizace bude. Mimochodem nepřijde mi, že by byla cenově zrovna výhodná - pokud přepočtu cenu na mAh, tak jiné powerbanky na tom samém e-shopu jsou výhodnější.jestli by šla použít místo baterky taková ta powerbanka / startovací stanice, třeba tohle: https://www.auto-doplnky.com/vykonn...nice-12v-18000-mah-700a-extol-premium-8897321 i když v návodu píšou, že se to nemá používat jako náhrada za autobaterii,
Martine, dopojoval jsi PCM před odpojením staré aku ??Koupil jsem novou autobaterii Exide EL604 EFB. Než jsem jí dal do auta, tak jsem jí ještě doma dobil do plna. Výměna a následná inicializace proběhla bez problému. Kontrolováno přes Forscan. První den to sice neukazovalo BATT_SOC, druhý den se již hodnota načetla, zprvu na 100% a po nějaké době se ustálila.
Jak jsem postupoval:
Nejprve je potřeba provést reset počítadla dnů BATT_DAY
Poté vyměnit autobaterii a inicializovat ji zase podle tohoto návodu
Kdyby někdo někdy potřeboval poradit, tak se klidně na mě obraťte.
Moc nerozumím otázce Postupoval jsem v pořadí takto:Martine, dopojoval jsi PCM před odpojením staré aku ?