Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Kde jsi prosím koupil? V prodejně autodílů mi nabízeli 1 ks za dvacku, tak jsem poděkoval a šel pryč….
Šlo mi spis o odkazAliexpres...
Šlo mi spis o odkaz
Podle toho co jsem měl možnost slyšet tak u Bose v Mazdě nikdo nepřemýšlel, nebo měl přísný zadání ohledně výsledné ceny ve srovnání s konkurencí kde Bose je taky.
A nedalo by se výrazného zlepšení audia dosáhnout pouhou výměnou Bose zesilovače za nějaký s DSP procesorem při zachování původních reproduktorů?
Mazďácké rádio, potažmo TAU (Tuner amplifier unit u modelů 2016+) totiž dává 4 kanály diferenciálního signálu. Zároveň je sfázovaný a equalizace včetně Bose Centerpoint a Audiopilot probíhá až v Bose zesilovači. Takže až po něj je k dispozici čistý signál bez nutnosti deekvalizace apod. To už s připojením DSP procesoru a finálním doladěním nemůže zbývat příliš práce, nebo ano?
By mě zajímalo, jestli by to někdo typu Ahifi nebo Carmedia uměl dát do kupy. Byla by to myslím hlavně cenově zajímavá alternativa ke kompletní výměně repra.
Taky mi to přijde jako mrhání. V tomto směru má asi nejvíc info @Natural, určitě bude mít víc info k tomu.Díky za odpovědi, já jsem v tomto totální lama, takže pro mě každé info cenné. Já si naivně myslel, že ty reproduktory samotné nejsou až tak špatné a že se hodně vyřeší výměnou zesilovače s DSP. Někde jsem totiž četl, že výškáče jsou na stejných kanálech jako ty 20cm středobasy, které pak použili celopásmově. Nemůžu ale najít zdroj, tak nechci úplně kecat. Nicméně jsem doufal, že u nového auta s prémiovým audiem se hned nebudu muset vysypat za 50k, aby to vůbec prémiově hrálo. A zároveň aspoň využít životnost továrních repro, než oreznou a začnou se rozlepovat. Rovnou je vyhodit mi u nového auta přijde strašné mrhání.
Tady ten borec udělal moc pěkný rozbor Bose na svojí šestce, včetně měření signálů, schémat a pinování konektorů a právě to mě k této myšlence vůbec dovedlo:
https://www.mazda6club.com/threads/...w-bose-full-system-breakdown-analysis.440044/