• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

brzdy Brzdy original vs. aftermarket

@ruckin další je třeba: pokud brzdy nadměrně ohřeješ, tak je nech klidnou jízdou ochladit než zastavíš - platí obzvlášť pro obyčejný destičky

Rychlý dotaz, kdyby jste potřebovali desky na normální kotouče, jakou značku by jste zvolili - ATE, TRW, Brembo? ATE je nejdražší, ale nevím, jestli zároveň nejlepší...

Já bych skoro jistě na přední jakékoli kotouče zvolil keramické Bosch, o kterých píšu zde spolu s odkazem do vlákna o mém oři. Mám na nich najeto asi 6 tkm a o víkendu chci změřit, kolik mi sebraly za tu dobu z původních kotoučů. Ale subjektivně maximální spokojenost. Jen se musí nechat poslat z US. Ještě o nich napíšu.

Musím přidat recenzi, včera jsme stáčeli 345mm vrtané Zimmermany, za cca 4000 km (Dalmácie a zpět) občas ostrého brzdění - 0,3 mm na vnější straně u středu a 0,4 mm na vnitřní straně na obvodu (kotouče zvlněné a ohnuté na obvodu směrem dovnitř). ;) Tak bacha na to (divil jsem se, že mi to cestou zpět váznulo při rozjezdech). Asi se musím poohlédnout po jiné značce. Ale jinak byly sjeté pěkně do hladka, žádné přilepené destičky, na což dávám pozor. :D

Poslední úprava:
@MichalP Pošli prosím odkaz, kde to objednat. Tuto možnost jsem nezvažoval, protože jsem se díval jen u českého dodavatele. Je jen otázka, jaká bude cena s dopravou...

Pošli prosím odkaz, kde to objednat.
Koupeno u PartLimit. Koukám, že nyní mají za 41 USD. Doprava americkou a českou poštou - přišlo za cca 14 dní, bez danění (napsali na obal "komerční vzorky, hodnota nula" :D Za 23,30 USD - za tu cenu se s tím pochopitelně moc nebalili, jak jsem psal ve svém příspěvku - v původní krabici Bosche. Jiní, které jsem tehdy našel, chtěli za dopravu i 80 USD. A nebyly u toho plíšky, použili jsme původní. Ale pozor - nic jiného jsem od nich nikdy nekupoval, neber to jako záruku 100 % dodavatele, počítal jsem i s tím, že nemusejí dorazit. Za tu nízkou cenu jsem do toho šel, platil jsem PayPalem, tak bych třeba přes ně i dokázal vyreklamovat.
Snad v neděli napíšu, ja rychle žerou disky.

Já mám aktuálně na autě ATE a brzdný účinek je prostě takový slabý na pedálu/ až od půle sešlápnutí jako berou více, ale pocitově nic moc obecně u Mazdy. Zlepší se třeba brzdný účinek při děrovaných kotoučích nebo je to pouze pro lepší chlazení? (i tak je dám příště asi na předek). Už tady někdo třeba řešil větší rozměr kotoučů předek/zadek? Co všechno to obnáší...

Já na M6 doporučuju standardní destičky BREMBO. Když jsem auto kupoval, dával importér na zadek nové kotouče (nezjistil jsem značku) a nové destičky BREMBO. Na předku jsem nechal měnit desky před rokem, taky BREMBO. Přední kotouče zatím dobrý, značku jsem nezjistil. Vždy jsem byl zastánce ATE, ale ty oproti BREMBO dost práší. Desky BREMBO na M6 nepráší, nepískají, neubývají, nežerou kotouče a dobře brzdí.

Čaute mám nové kotúče ebc a neviem či je to dobre napísané konkrétne tento je na ľavú stranu alebo ho dať na pravú stranu. Videá čo som pozeral tak je to ok ale niektorí to dávajú naopak. Alebo to je jedno. c18b3759d6c04ac5b04ec43cdc941b48.jpg

Odoslané z SM-G975F pomocou Tapatalku

Kolik tě stáli? Máš na předek i zadek? A desky?

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Já mám aktuálně na autě ATE a brzdný účinek je prostě takový slabý na pedálu/ až od půle sešlápnutí jako berou více, ale pocitově nic moc obecně u Mazdy. Zlepší se třeba brzdný účinek při děrovaných kotoučích nebo je to pouze pro lepší chlazení? (i tak je dám příště asi na předek). Už tady někdo třeba řešil větší rozměr kotoučů předek/zadek? Co všechno to obnáší...

A z jakého webu jsi objednával?

Jestli ty EBC za to stojí tak bych koupil předek i zadek a nějaké EBC desky k tomu...

No to ešte neviem, teraz som ich založil. O pár dní budem vedieť viac. Niektorí tu majú skúsenosti tak by sa mohli vyjadriť. Ale ako hovorím niet nad vlastnú skúsenosť.

Odoslané z SM-G975F pomocou Tapatalku

A jak tady poznám že to sedí na mazdu 3? Tam to nejde filtrovat podle auta...

ale su na diesel.

Idealni bude si je nakonfigurovat na strankach vyrobce a pak objednat podle kodu...

Back