• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

brzdy Brzdy original vs. aftermarket

Tak taky jsem psal že Ate mám už skoro čtvrtý rok. Jen teď ten poslední začali dost pískat a to furt a nic nepomáhá tak uvažuji že koupím třeba ty ceramic desky od Ate a buď je dám na stávající kotouče což skoro každý nedoporučuje nebo bych dal i nové kotouče. Na dílnu k brzdam se dostanu asi zase na podzim tak bych to chtěl radikálně vyřešit.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Kdo máte ty keramiky od Ate, jste spokojeni jak brzdí? Co prašnost?Mají v balení nové vymezovací plechy? A dával je někdo z vás na stávající kotouče a zajeli se dobře?
Samozřejmě nemám ani jistotu že by pískot šel od předních ale po broušení těch desek na předku je to ještě výraznější.

U mě spokojenost přetrvává, i s odstupem času. Prašnost - práší, ale tak o 50% méně, než klasické ATE desky, vymezovací plechy jsem kupovala sólo. Brzdný účinek super, samozřejmě wow efekt přichází po pořádném zahřátí. Ale i za normálních okolností nemám problém.

Kotouče jsem mela nové, takže tam nemůžu sloužit.

Tak taky jsem psal že Ate mám už skoro čtvrtý rok. Jen teď ten poslední začali dost pískat a to furt a nic nepomáhá tak uvažuji že koupím třeba ty ceramic desky od Ate a buď je dám na stávající kotouče což skoro každý nedoporučuje nebo bych dal i nové kotouče. Na dílnu k brzdam se dostanu asi zase na podzim tak bych to chtěl radikálně vyřešit.

Nedá mi sa opýtať, aké cesty jazdíš, okresky- mesto? A štíl jazdy? Možno sa to bude zdať prmitívna otázka, ale bude asi postatná.

Neragoval si ani na moju radu a prebrzdiť to riadne z kopca. Skús to uvidíš že sa to podstatne zmení keď nie úplne zmizne. Záleží od teba ako to prebrzdíš. Chceš to nechať na podzim 25?

Zkusím to ještě více utahat na brzde. Zkusím No stabilní spotřeba 7.3 takže úplně na důchodce nejezdím ale brzdím často motorem, podrazuji, meziplyny takže brzdy se u mě moc nenadřou Auto tedy většinu života jezdí párkrát týdně do práce 2x30km Praha a okolí takže většinou poklidna jízda. V létě ji tahám ven protáhnout třeba Jeseníky.

No, s tim zahrivanim nevim. Ja jsem vypozoroval, ze mi zacnou pri velkem zahrati brzdy kopat. Kdyz nejezdim jak debil s nohou na brzde, ale brzdim prerusovane a jen, kdyz je potreba a necham je dochlazovat, tak problem neni...

Back