• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

brzdy Brzdy original vs. aftermarket

• Vlákno založil Vlákno založil Gryllz
  • Datum založení Datum založení
Tak taky jsem psal že Ate mám už skoro čtvrtý rok. Jen teď ten poslední začali dost pískat a to furt a nic nepomáhá tak uvažuji že koupím třeba ty ceramic desky od Ate a buď je dám na stávající kotouče což skoro každý nedoporučuje nebo bych dal i nové kotouče. Na dílnu k brzdam se dostanu asi zase na podzim tak bych to chtěl radikálně vyřešit.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Kdo máte ty keramiky od Ate, jste spokojeni jak brzdí? Co prašnost?Mají v balení nové vymezovací plechy? A dával je někdo z vás na stávající kotouče a zajeli se dobře?
Samozřejmě nemám ani jistotu že by pískot šel od předních ale po broušení těch desek na předku je to ještě výraznější.

U mě spokojenost přetrvává, i s odstupem času. Prašnost - práší, ale tak o 50% méně, než klasické ATE desky, vymezovací plechy jsem kupovala sólo. Brzdný účinek super, samozřejmě wow efekt přichází po pořádném zahřátí. Ale i za normálních okolností nemám problém.

Kotouče jsem mela nové, takže tam nemůžu sloužit.

Tak taky jsem psal že Ate mám už skoro čtvrtý rok. Jen teď ten poslední začali dost pískat a to furt a nic nepomáhá tak uvažuji že koupím třeba ty ceramic desky od Ate a buď je dám na stávající kotouče což skoro každý nedoporučuje nebo bych dal i nové kotouče. Na dílnu k brzdam se dostanu asi zase na podzim tak bych to chtěl radikálně vyřešit.

Nedá mi sa opýtať, aké cesty jazdíš, okresky- mesto? A štíl jazdy? Možno sa to bude zdať prmitívna otázka, ale bude asi postatná.

Neragoval si ani na moju radu a prebrzdiť to riadne z kopca. Skús to uvidíš že sa to podstatne zmení keď nie úplne zmizne. Záleží od teba ako to prebrzdíš. Chceš to nechať na podzim 25?

Zkusím to ještě více utahat na brzde. Zkusím No stabilní spotřeba 7.3 takže úplně na důchodce nejezdím ale brzdím často motorem, podrazuji, meziplyny takže brzdy se u mě moc nenadřou Auto tedy většinu života jezdí párkrát týdně do práce 2x30km Praha a okolí takže většinou poklidna jízda. V létě ji tahám ven protáhnout třeba Jeseníky.

No, s tim zahrivanim nevim. Ja jsem vypozoroval, ze mi zacnou pri velkem zahrati brzdy kopat. Kdyz nejezdim jak debil s nohou na brzde, ale brzdim prerusovane a jen, kdyz je potreba a necham je dochlazovat, tak problem neni...

Právě taky na to nedupu pac ty brzdy jsou zoufale a hned kopou a kroutí se. Obecně by Mazda měla dávat větší třmeny i kotouče pač ty auta jsou celkem živý.

Provozuju keramiku vepředu a jsem nadmíru spokojen !
Celkem dlouho se zajížděly, než se dostavil příjemný brzdný účinek a občas si na začátku keramicky zavrzaly.
Jinak za sucha za mokra tiché a oproti původnímu ate kompletu se dá říct nepráší vůbec.
Vzadu je mít nemůžu, a kupodivu i tak se stále vzadu práší víc než na předku :D

Your mileage may vary !

Díky za cenné informace. Asi je nakonec koupím na ten předek a raději nebudu riskovat a vzal bych i nové kotouče...

Nechce se mi zdat, ze to bude az tak kulervouci rozdil v ucinnosti. To za me zajisti az vetsi treci plocha.

U mě spokojenost přetrvává, i s odstupem času. Prašnost - práší, ale tak o 50% méně, než klasické ATE desky, vymezovací plechy jsem kupovala sólo. Brzdný účinek super, samozřejmě wow efekt přichází po pořádném zahřátí. Ale i za normálních okolností nemám problém.

Kotouče jsem mela nové, takže tam nemůžu sloužit.
Katko, nevíš náhodou OEM kód těch vymezovacich plechů? Liší se to snad model od modelu a nerad bych koupil nepasujici.

Zdravím, plánujem v blízkej dobe vymeniť predné aj zadné brzdové kotúče a doštičky na Mazde CX-5 2.2, ročník 2016. Mohli by ste mi prosím vás odporučiť vhodnú kombináciu, ktorá by zohľadňovala cenu a spoľahlivosť? Ďakujem. :)

Môžem ti odporučiť také ktoré neprášia(brembo), či sú najlepšie neviem, ale už na druhom aute som spokojný. akurát dnes som menil zadné ale kúpil som zlé platničky, asi na klasickú ručnú brzdu, a zabudol som odfotiť kotúč kým som ho dal naspäť tak o týždeň pridám foto v akom stave to niekto jazdil.

IMG20241125114744.jpg

Rozmýšľam aj nad značkou Brembo. Najprv som sa o tom bavil so známymi, ktorí majú skúsenosti s koncernom VW, no spomínali, že s touto kombináciou nemali dobré výsledky, najmä kvôli rýchlemu opotrebeniu. Samozrejme, uvedomujem si, že to závisí od viacerých faktorov.

Poslední úprava moderátorem:
Tak lide mini a panbuh meni.
Vzhledem k tomu, ze se mi na druhem aute vysypal chladiv, tak jsem nakonec zvolil z meho pohledu "jen" zakladni variantu ATE kotouce + ATE ceramic desky. Uvidime, jak budu spokojeny. Jinak mi tady v Nemecku i technik v Mazde potvrdil, ze vetsi kotouce se rovna nova, individualni technicka prejimka a ziskani osvedceni o technicke zpusobilosti k provozu. Z tohohle pohledu zlate Cesko, kde to ocividne nikdo neresi.

Tak alespon je tam cesta, jak to zlegalizovat. Tady ani omylem. Na druhou stranu to tu nebude nikdo resit a jak by taky mohl, na zaklade ceho? Copak nejaky technik vi, jakou velikost kotoucu ma ktere auto mit? Vi to policajt? Bude to zkoumat pojišťovna?

... vzpomnel jsem si, jak spoustu let dozadu jsem mel jednickouvou Octavii s 1.6 MPI a tedy bubnovymi zadnimi brzdami. To se mi nelibilo, tak jsem koupil celou zadni nápravu s kotoucovymi brzdami z jine motorizace. To se prehodilo a tadaaaa. Tehdy bezny postup. Joo to byly casy. Clovek koupil holotu a postupne to za par penez vytunil to do plne vybavy. :laughing:

Nemá někdo tip co může způsobovat že se při zatáčení třeba v kruhovém objezdu ozývá od kol nepravidelné pískání jak se kola točí? Předpokládám že to jde od zadních brzd a dost mi to vadí. Při jízdě rovně je ticho ale samozřejmě brzdy často pískají při brzdění.

Nemá někdo tip co může způsobovat že se při zatáčení třeba v kruhovém objezdu ozývá od kol nepravidelné pískání jak se kola točí? Předpokládám že to jde od zadních brzd a dost mi to vadí. Při jízdě rovně je ticho ale samozřejmě brzdy často pískají při brzdění.

Nebude přihnutý nějaký krycí plech za kotoučem ? Stačí málo. Pak o něj může kotouč škrtat a dělat hluk.

Back