• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

brzdy Brzdy original vs. aftermarket

Když třeba koupíš od BMW větší 19" M-Performance brzdy místo 18" a necháš si je namontovat v servisu, taky nikam nic nezapisuješ - prostě jsou na daný typ vozu schválené.

Pokial sedi uchyt drziaku strmena na tehlicu bez dodatocneho adaptera + je k tomu patricny strmen a vsetko sedi bez zmeny rozmeru diskov alebo pouzitia podloziek, tak by som nic neriesil a pekne to namontoval.

Poslední úprava:
Včera jsem byl u @Max6 kde proběhla výměna předních brzd za kotouče ATE a destičky EBC RedStuff. Díky za parádní pečlivou práci
👍Pak to byl se mnou i krátce projet, aby se správně sjela vrstva pro zrychlení zajetí (nebo jak to nazvat), která u destiček je.

K tomu přidám nějaké info pro ostatní, aby nezkonili objednávku materiálu jako já ;) Koukal jsem, že už se to tu mihlo, ale opakování je matka moudrosti :D

Přední destičky RedStuff na Evropskou Mexičanku BN jsou DP32185C, nikoli DP33033C. Působí to divně, ale US verze BN vyrobená v Japonsku má stejné přední destičky jako evropská verze vyrobená v Mexiku a jsou jiné než US verze vyrobená v Mexiku. Samozřejmě jsem objednal ty špatné. Naštěstí mě zachránilo to, že mě na to @Max6 upozornil a to, že jsem je kvůli ceně objednával na Amazonu, kde zrovna nebyly skladem a měl jsem čas objednávku zrušit.

Druhá věc věc je sada FRENKIT 810072. Možná to zrovna kompletoval nějaký trotl (obě krabičky měly stejné datum), ale správný obsah podle ilustrací na netu by měly být dvě manžety, gumička, dva šrouby, dva vodicí kolíky (doufám, že je to ten správný termín), mazání. Realita:
* první krabička - čtyři manžety, u jedné část chyběla (viz obr. 1), nepoužitelná gumička (viz obr. 2), dva šrouby, dva vodicí kolíky, mazání
* druhá krabička - šest manžet, nepoužitelná gumička, dva šrouby, dva kolíky, chybělo mazání.

Problém je nepoužitelná gumička na druhém obrázku – nepasovala, jak měla. Naštěstí původní ještě byly použitelné, ale časem je bude potřeba stejně vyměnit.

20241113_184041.jpg

20241113_184659.jpg

Back