Vzít jiného mechanika. Pokud je to po opravě převodovky tak by něměl být takový problém. Problém se synchrony na druhem převodu je hodně známý.Ahojte!
Precital som si cele vlakno ale aj tak sa chcem spytat Vas na radu.
Mam Mazda 6GH 2010 114kw/ 6manual / 220 000tkm.
Pred nedavnom som daval svoju prevodovku na repas koli “šuchotavemu zvuku” , ktory sa z nej zacal ozyvat pri jazde ( pri kazdom zaradenom stupni , vratane neutralu). Spolocnost, ktora robila repas mi dala info, ze boli opotrebovane loziska a 5.synchron.
Mechanik prevodovku nahodil + vymenil aj spojku ( lebo bola este povodna).
Problem:
1) za studena, mi ide zaradit vsetky rychlostne stupne jak smerom hore/ tak aj dole. Akonahle, prejdem cca 10km, mam problem zaradit z 1 na 2 alebo podradit z 3 na 2. Niekedy musim 2x zoslapnut spojku aby som zaradil. Zaujmavne je, ze niekedy to zaradi pekne a hladko. Ostatne stupne ide plynulo. Myslite, ze to bude olejom prevodovym?
2) po zmontovani prevodovky som si vsimol, ze riadacia paka sa po vyradeni z rychlosti 1 a 2 nevracia do stredu (neutralu) ale zostava nalavo. Z polohy rychlosti 5 a 6 sa vracia hladko do neutralu. Neviete co by to mohlo byt?
Dakujeme Vam za rady.
Zde jedině nový díl tj synchrony ( jsou dva) a ozubené kolečko 2 převodu. Jinak doporučuji vyměnit i ložiska (3 ks) jestli už to bude někdo opět rozdělávat.