Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Budu ho dneska objednávat, příští týden to sfouknu zároveň s takovým "předzimním" servisem,tak dám pak echoza studena s castrolem mam take male problemy..kdy budes ravenol zkouset? rad si prectu vysledky
V návodu je ale doporučen 75W-90. Již jsem udělal 3 výměny oleje v převodovce, vždy použil Castrol 75W-90 a funguje výborně.Taky ten castrol je nevhodnej (tuhej), Dyť je to 75w-90, má být 75w-80, to je o 2 viskozní třídy tužší olej. Mě se i 75w-85 Tutela chovala stejně jako ten castrol.
Zkus ten Ravenol a uvidíš, furt je to levnější jak převodovka hlavně čím dřív vyměníš tím min si budeš ničit převodovku
Stejný problém ale zkusím první vyměnit komplet brzdovou soustavu ta s tim souvisi.Zdravím všechny. Potřeboval bych prosím poradit. Mám problém s řazením z jedničky na dvojku za tepla, hlavně v létě když jedu delší dobu a už se mi to jednou taky stalo že čtyřky na pětku. Jde mi to občas přes zuby. V zimě s tím nemám vůbec problém. Chtěl bych zkusit vyměnit olej v převodovce ale nevím jaký by byl vhodný. Poraďte mi prosím. Mazdu mám v 2.0 benzín, 108 kW v manuálu a najeto 133000km
Zdarec, taky jsem po 20 tis. km vyměnil origo převodový olej za Ravenol MTF-2 75W-80 a řadí to lépe...Tak jsem u CX 3 benzin, manuál, vyměnil převodový olej po 50 tisících. Řadit šlo v pohodě, ale jako stará škola si pamatuju, že se dříve předepisovalo měnit převodový olej vždy po záběhu motoru, tak to dělám u všech nových aut bez ohledu na to co říká výrobce. Na doporučení zdejšího Mistra mazdího řemesla jsem použil jsem Ravenol MTF-2 75W-80 a můžu potvrdit, že řazení je takové sametovější a pocitově tak o polovinu lepší. Když se dá nový olej, tak bude řazení většinou lepší. I teď v mrazech co u nás jsou ( 6 pod nulou), tak řazení je perfektní a myslím, že to je tím Ravenolem. Do motoru dávám 5W40 mobil super, ale příští výměnu vyzkouším Ravenol VST 5W40. Tu eko vodu 0W20 bych do motoru nikdy nedal.