• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

manuál Klepnutí při sešlápnutí spojky

• Vlákno založil Vlákno založil Kozlik
  • Datum založení Datum založení

Kozlik

výkonný člen KLANu
Zprávy
545
Nemá někdo náhodou stejný problém jako já, když sešlápnu spojku při přeřazování z 2 na 3 nebo 3 na 4, tak se ozve takové kovové klepnutí (cvaknutí), jakoby by se nějaké dvě kovové části rozpojily. Dělá to ale jenom když je motor jakoby více v záběru a nedělá to u řazení vyšších rychlostních stupňů. Dělalo to i při přeřazení z 1 na 2, to zmizelo, když mi vyměnil v záruce spojkou sadu (a celkově se ty zvuky ztišili, ale furt tam byly) a nakonec mi vyměnili tedy i převodovku, ale dělá to pořád, sice méně, ale je to tam (měl jsem půjčenou manuál benzín a nic nebylo slyšet, tak je to správně). Dle mě to dělalo od novoti a zhoršovalo se to. Udělá to ten zvuk taky i při zpátečce a stisknutí spojky před vyřazením. Jinak když zmáčknu spojku jen tak tak to neudělá a ni když stojím a mám zařazenou třeba 2 a chci vyřadit. Koukali mi zda není třeba uvolněna nějak převodovka nebo motor a při odlehčení záběru (stisku spojky) by se něco hýbalo. Mám naftový motor a najeto 30 tisíc.

Back