Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Tyhle kluky můžu jen doporučit. Nechal jsem tam dělat naší Mazdu 5, 1,8 a opravdu spotřeba oleje 0. Sice to bylo dražší,ale stálo to za to. Cena byla 25tis + komplet rozvody 3tis. Když už to měli rozebraný, tak jsme je nechali udělat taky. DoporučujiV Táboře je nějaká firma,která dělá GO Mazd.Zkus se zaměřit tímto směrem.EDIT.našel jsem odkaz. https://www.sbazar.cz/pajamazdak/detail/21678685-mazda-opravy-motoru-repase-krouzkovani
na vině jsou opotřebené pístní kroužky a netěsné gufera na ventilech. Tyto a jiné opravy provádím ... spotřeba oleje po opravě je pak minimální. Většinou olej vydrží od výměny do výměny bez úbytku (10.000km). kdo by měl o opravu zájem více info na rybycki@seznam.czDobrý den,jsem nový člen klubu David.Koupil jsem Mazdu 5 v benzinu 1,8l 2006 nájezd 266000km ..auto mělo být udajně servisováno.Zjistil jsem velký ubytek oleje který měl být před prodejem měněn,jinak auto jede velice pěkně nekouří ,jen se mi zda že jde olej výfukem ,měl jsem v plánu provést dekarbonizaci motoru a potom dát aditivum do oleje jen nevím zda dělám dobře a jaký dat olej ..udaně tam byl shell helix 5w30.Ale ak říkám auto jede jak z praku ..jen mně zarazil ten olej ..děkujju moc za případnou radu.D
edit Vitus: vítej na KLANu, upravil jsem název tématu a doplnil prefix pro lepší přehlednost
Moc děkuji za odpověď JirkoTeoreticky si odrovnáš katalyzátor.
Píšu teoreticky, protože těch aut s obrovskou spotřebou oleje na těchto motorech (Ford, Volvo, Mazda) jezdí hodně, všichni píšou o spotřebě, ale asi jsem já osobně nezaznamenal případ, že by psali, že jim umře kat.
Nicméně takto :
oprava motoru - cca 40 000Kč (?)
Nájezd 10 000Km/rok při spotřebě 8L/100Km a ceně paliva 40Kč = náklady na palivo 32 000Kč
1L oleje na 1000km při nájezdu 10 000Km a ceně oleje 180Kč/L = 1800Kč
Znamená to ale POŘÁD, tedy ČASTO kontrolovat olej, vozit s sebou rozhodně 2L a když pojedu nedejbože někde po dálnici, tak kontrolovat ještě častěji.
Moc nevěřím, že to zásadním způsobem pomůže, ale za těch pár peněz by stálo to zkusit vypláchnout BG 109 EPR a buď se to povede, nebo ne. V nejhorším jsi utratil 1500Kč za výměnu oleje.
Každopádně doufám, že až to budeš prodávat, přiznáš barvu, protože já koupit auto s takovou spotřebou oleje, tak mě prodávající rozhodně ještě uvidí. A času a relativně i peněz mám dost na to, abych ho v tom vykoupal tak, jak si zaslouží.
prostě se ti spaluje ... tak jako všem ostatním co tu to psali, to není o tom, že by jim ten olej utekl na silnici chápeš? .. máš problém s motorem, zapačené pístní kroužky, takže bude následovat GO motoru za 30-50tis kč asi tak nějak ... a nebo to auto prodáš a máš klid ..Zdravím
Potrebujem poradiť..mám Mazdu 5 1.8, CR19...pred mesiacom som mal meneny olej, na ryske mi ukazuje minimum. Nevidím žiadne úniky na agregate, niekto s podobným problémom?
Ďakujem