Super. Moc děkuji. Bal jsem se té viskozityPokud nemáš zvláštní nároky tak klidně a výměna max po 15tkm/1rok
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Super. Moc děkuji. Bal jsem se té viskozityPokud nemáš zvláštní nároky tak klidně a výměna max po 15tkm/1rok
To sso je 0w-30 ? Díky za radu.Mám to samý co ty (jen bych řekl že uprava je 129kW pokud máš tu od Shr3ka) jen mám přes 180tkm a jezdím na SSO. Olej nemizí často využívám celý spektrum otáček včetně posunutýho omezovače. Nájezd okolo 20tkm ročně. Sem tam krátká trasa se studenym motorem.
Samozřejmě můžeš použít i to HCL je levnější a má slabší aditivaci (nižší produktová řada) ale pokud nemáš extra nároky tak klidně![]()
Super, děkuji za info. Už mám objednaný hcl tak tam asi zkusím nalít ten, i když je pravda že víc než dálky popojíždím po městě. Při další výměně dám sso.Je to 0W-30 ale studenou i teplou viskozitu mají téměř stejnou, jen u SSO je daleko lepší čerpatelnost za studena a jak jsem psal je tam více aditivace, je to víc uzpůsobený na častý studený starty. To je ten hlavní rozdíl
Zobrazit přílohu 55289
Olejový filtr MANN W6018.Ještě se zeptám. Je dobrá volba olejový filtr mann w68/3 , vzduchový mann c 27009 a pylový mann fp 26 009??
..
@jordibravo
To je docela vysoká viskozita, navíc 10tkm je na něj moc. Mám vyzkoušeno v nissanech i v mazdě že po 5-6tkm začíná být motor hlučnější a olej mění rychleji barvu. Navíc to není vhodná viskozita na krátký skákačky po městě.
Pokud na něj motor už nějakou dobu jezdí, je otázka jak zareaguje na nižší viskozitu. Můžeš zkusit nejdřív 5W-40 buď Ravenol VST nebo Elf viz první příspěvek, a uvidíš jestli bude mizet.
Me zajima co to znamena, prijde mi 2500km na 40%oleje nejak mocNíž už bych nešel
Taky mě zajímá jak flexibilní přepnout na pevnej interval dle km, zatim jsem na to nepřišel