• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 6 (GJ/GL) - obecně

Moc pěkný video. Tohoto prodejce mám rád pro jeho sympatie k Mazdam. Ani se nedivím, že vypnul komentáře pod videem, pač věta, že za BMW by mazda mohla převzít štafetu v pocitu z řízení sice z větší části souhlasím, ale těch dotčených majitelů té značky by to tam zbombardovalo.

Samsung S22 256GB Tapatalk

ja mam carlinkit a jsem super spokojenej… udelal jsem po koupit update firmware na nejnovejsi a slape to krasne :) nastoupim, telefon v kapse a jak nastartuju tak do 30s mi jede carplay …
To zni zajimave.. Jak se to zapojuje? Mam sestku 2018 v plne, ale nemam apple car play adapter, ale rad bych prave fungoval se zrcadlenim telefonu

To zni zajimave.. Jak se to zapojuje? Mam sestku 2018 v plne, ale nemam apple car play adapter, ale rad bych prave fungoval se zrcadlenim telefonu
Jen, je tu i speciální vlákno, kde Carlinkit (wireless AA/CP rozšíření) "potkáš", ale základní podmínkou jeho zaměstnání je existence "factory wired AA/CP" verze. Tedy pokud nemáš ani AA/CP přes drát, tak tohle nepomůže.

Jen, je tu i speciální vlákno, kde Carlinkit (wireless AA/CP rozšíření) "potkáš", ale základní podmínkou jeho zaměstnání je existence "factory wired AA/CP" verze. Tedy pokud nemáš ani AA/CP přes drát, tak tohle nepomůže.
Aha.. Tak diky.. No ten modul, ktery tam japoncici zacali davat “z niceho nic” nekdy od roku 21 budu resit nekdy v cervnu asi.. Pak uz je asi jedno, zda to pojede bezdratove nebo pres kabel (leckdy stejne mobil nabijim).. Diky moc za info..

Jinak dodělání nabíjení se povedlo.

Koupil jsem z alíka tuto cívku.
Dá se něco podobného koupit i v ČR, například conrad má v nabídce co jsem viděl.

Důležité je, že nabíjení probíhá i na vzdálenost až skoro 1cm od cívky. Zkoušel jsem i jiné bezdrátovky a pomalu je vzdaloval od telefonu a nabíjení leckdy přestalo i při mezeře okolo 3mm, což bylo pro můj účel nevyhovující.

Je třeba demontovat středový panel, ale postačí vyzcvaknout tu horní část okolo řadičky s tlačítky. Je třeba začít od přihrádky/chlebníku a pak se jde volně nahoru. Spodní část přihrádky je přidělná k tomuto kusu a jde ven s ním.
Pak je třeba zespodu odpojit asi tři konektory, protože to kablíky drží. Pak už to drží jen kůže okolo řadičky. V přední části zespodu drží dva šroubky na křížák takový plastový bílý rámeček co tam tu kůži drží. Je třeba vzít krátký šroubovák a zespodu tyhle dva šroubky vytočit. Pak jde odháknout kůži kolo řadičky a panel se uvolí dostatečně na to, aby ho šlo povyndat a dostat se k spodní straně dna přihrádky.

Sem jsem jen tavnou pistolí přilepil cívku. Je třeba si najít správné místo, aby to odpovídalo pozici cívky v telefonu, když se vloží do přihrádky.
Od cívky jsem natáhnul kablík do pojistkovky u levé nohy. To jde bez demontáže čehokoliv.
V pojistkovce jsem si rozbočil/vytáhl napájení od pojistky CL zásuvky.
To se dá udělat jednoduše tímto jen nastrčením místo pojistky.

Celé se to zmáknout za půl hodinky s náklady tak do tří stovek.

Nemáš nějaké foto z instalace? Chtěl jsem stejným způsobem tohle udělat u M3 BN ale ta přihrádka u řadící páky je taková nevhodná, respektive dost malá a navíc prohnuta. Nevím teď z hlavy, jak to tam má M6.

Podívej nefotil. Stejně postup demontáže toho panelu z M6 ti nepomůže na M3 a jakmile to máš rozebraný, tak je to stejně jen o tom přilepit někam cívku a zapojit to.

No rozebrat to není problém. Stejně budu dělat AA ale ta cívka by šla jedině pod tu přihrádku pod CD mechaniku a tam se mi zdá, že to není úplně ideální. Máš to tedy na stejném místě?

Jo. V přihrádce pod CD mechanikou. Jidne by to asi ani nešlo. Tovární bezdrátové nabíjení je také tam.

A kam si umístil to PCB od té cívky?
Kterou variantu jsi bral?
A kterou variantu vzít té zdvojené pojistky?
Ta gumová přihrádka ti šla normálně vrátit zpět, neblokuje to nějak ta tloušťka té cívky?

PCB od civky jsem přilepil na tu civku taky. Jen pozor, cívka nabíjí jken v jednom smeru, tak je to třeba zkusit a dát to tam správně.

Cívku jsem link dával co jsem koupil. Jsou ale i jiný- viděl jsem i větší - třeba by tam pak tolik nezáleželo na pozici.

Odbočku na pojistku jsem dával z toho mýho linku to co je tam jako "Micro". Ale jestli jsou na M3 stejně velký pojistky ti nepovím. Stojí to pakatel - když nevíš - vem od každýho jednu :D
Ještě si někde musíš vzít zem/mínus - stačí drát přitáhnout pod jakoukoliv matku co jde do kostry auta. U pojitkovky většinou někde nějaká je.

Jinak na M6 je pod tou přihrádkou a obecně ve sztředovým panelu pod řadičkou hafo místa. Tam bys moh pomalu pašovat uprchlíky. :D

Dřív jsem také uvažoval o integrovaném bezdrátovém nabíjení, ale od dob cca Galaxy S21 se telefon na čekomkoliv jiném než na Samsung nabíječce nabíjí velmi velmi pomalu. Tohle Samsung trochu zazdil. Ještě S10 nebylo problém nabíjet rychle i na neoriginální nabíječce.

Ja mam Xiaomi 12, coz je cca takovy ekvivalent S23 a je to obdobne. Originalni bezdratova nabijecka Xiaomi by mela nabijet 50W, ale u neoroginalnich me to dava max 7.5W. Ale na pokryti spotreby AA to staci a jeste se to pomalu dobiji, coz me staci.

Spis me trapi to, ze ten muj mobil ma obecne horsi odvod tepla, takze po nejake dobe AA a dobijeni bezdratem soucasne se prehreje, cimz ase stopne dobijeni a vypne AA, takze to tam nemuzu nechat trvale.

Na druhou stranu přemýšlím, že se na to vykaslu. Jednak bezdrátové nabíjení bude pomalejší a méně stabilní jak drátové a jednak, že telefon stejně musím dát do přihrádky a kontrolovat jestli se nabíjí. To ho mohu rovnou nechat v kelimkach na drátě z loketky a jistotou nabíjení. Asi bezdrat nechám až na další auto. Asi mě to nijak extra neomezi.

No já AA vůbec nepoužíval, protože mě těžce nebavilo furt připojovat kabel, kor když se telefon do tý loketky v M6 nevejde.

CO jsem pořídil krabičku na bezdrátovej AA, tak používám vlastně pořád (respektive používal jsem to pořád asi tak 14 dní, než mě M6 nabourali a teď už čekám přes 2 týdny na vyjádření pojišťovny), protože to naběhne samo, ale zas to bere baterku v mobilu.
Jenže provozovat bezdrátový AA a pak stejně dávat telefon na kabel kvůli nabíjení je nesmysl.

Ja to vyřešil takhle..žádny kabel k telefonu, telefon se nabíjí okažitě a rychle...AA až tak nepoužívám, waze je vidět i na telefonu, bluethooth je připojeno na vše ostatní a nikdy nemám vybitej mobil a hlavně vidím na něj pořád, ale vlastně vyřešit bezdrát AA tak je to idealní kombinace. Stačil jen kablík z USB (udělal jsem si skrytě pod plasty pod volantem nový zapalovač s usb a skrytě táhl káblík až k nabíječce. Funguje na 100% a vypada to i efektne když se ti rozevřou křídla a vytahnes mobil z nabíječky :)a za ty prachy ..jedinenčné... jo a mobil v tom drží napevno..takže neřešíš že se to poskakováním auta bude neustale přerušovat

Ahoj a dobrý den.
Jsem plně rozhodnut si nechat dovézt mazdu 6 z Německa. Důvodů, proč jsem zvolil dovoz z ciziny je hned několik. To ovšem není důležité. Rád bych ocenil každou radu nebo přímo dovozce, který se specializuje nebo se vyzná v mazdách. Zkoušel jsem napsat na mujdovoz.cz, kterým mazda není lhostejná a ví, na co se zaměřit. Ale horší komunikaci jsem za poslední DLOUHÁ léta opravdu nezažil, proto prosím o radu, zda neznáte nějakého dovozce, který se opravdu vyzná v mazdách :)
Samozřejmě jsem zkoušel hledat nějaké starší příspěvky, ale moc se mi nedařilo, proto se předem omlouvám, jestli se to tu už řešilo :)

Ahoj a dobrý den.
Jsem plně rozhodnut si nechat dovézt mazdu 6 z Německa. Důvodů, proč jsem zvolil dovoz z ciziny je hned několik. To ovšem není důležité. Rád bych ocenil každou radu nebo přímo dovozce, který se specializuje nebo se vyzná v mazdách. Zkoušel jsem napsat na mujdovoz.cz, kterým mazda není lhostejná a ví, na co se zaměřit. Ale horší komunikaci jsem za poslední DLOUHÁ léta opravdu nezažil, proto prosím o radu, zda neznáte nějakého dovozce, který se opravdu vyzná v mazdách :)
Samozřejmě jsem zkoušel hledat nějaké starší příspěvky, ale moc se mi nedařilo, proto se předem omlouvám, jestli se to tu už řešilo :)
koukal si sem - https://www.mazdaklan.cz/threads/dovoz-ze-zahranici.139/ ? je tam pár odkazů na prověřené prodejce ..

Mám to podobně jak P09... Používám Carsifi pro bezrátový Android Auto. Pro nabíjení mám v zapalovači strčenou AlzaPower nabíječku s rychlo nabíjením. Kablík jde vystrčit tak, aby trčel jen konektor za kterej ho případně vytáhnu pro nabíjení na delších cestách. Na kratších cestách nabíjení vůbec neřešim, zas tolik baterky to nežere. Spolehlivost bezdrátového spojení je řekl bych závislá na telefonu. Se Samsungem S21 mi to přišlo o dost lepší než s OnePlus 6.

Nevite nekdo, jak se da sundat z patych dveri na M6/GL/kombi celej ten velikej plast co je zevnitr? Potrebuju to odkryt na plech, abych se dostal k mistu kde je tesneni zadniho skla. Skousel sem hledat nakej navod na YT, ale ani nevim jak se to vlastne anglicky jmenuje...

Back