• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 6 (GJ/GL) - obecně

Že by ta dětská pojistka byla nějak zaseklá? Při povolení té zápatky/pojistky nad klikou daných zadníchdveří(kterou u řidiče odemykám celé auto) pak teprve začnou zadní kliky reagovat. To se mi zdá, že ale dříve potřeba nebylo. Musím to ještě zítra pořádně vyzkoušet.
Ta zápatka nad klikou zadních dveří není dětská pojistka. Ta je z boku zadních dveří. Buď se aktivuje jen přepnutím nebo klíčem co je v ovládání.

Vím, vím, zápatkou jde právě povolit klika, naopak klikou nejde, tak jako třeba u řidiče, povolit zápatka.

Pojistku máme z boku, právě přepnutím, ale klika se chová v obou pozicích pojistky úplně stejně, tedy že u zamčeného auta dveře neotevře.

Tak to nevím. Já mám nastaveno, že zadní dveře a kufr jdou otevřít pouze při vypnutí motoru. Když motor běží a já stojím, někdo chce vystoupit, nastoupit nebo něco z kufru, tak musím u řidiče auto spínačem odemknout. Jakmile vypnu motor, tak si otevře každý všechny dveře.

Chápu tedy správně, že při tvém nastavení, si bez spínače u řidiče, taky osoba sedící vzadu po zastavení neotevře ať tahá za kliku jak chce? To by to pak bylo vlastně nejspíš stejné, jako u naší 6ky.

Jo, přesně tak. Nebo tam jde nastavi klasicky, že si otevře každý zevnitř i zvenku hned po zastavení.

Díky za upřesnění:) , musím se zítra ještě pořádně podívat, co všechno se dá nastavit na tom starším infotainmentu 6ky. Pár měsíců s neMazdou a už jsem vše pozapomínal.

Porad se mi uvolnuje tesneni na spodni hrane okna patych dveri meho kombiku, tak bych to konecne rad nejak poradne prilepil (jde o spojeni gumoveho tesneni a lakovanyho plechu). V te souvislosti bych mel dva dotazy:

1. co muzu pouzit na odmasteni?
2. jake lepidlo na to pouzit?

Ptam se zejmena proto, ze lakovani u mazdy je zname svou subtilnosti, a ja bych byl nerad aby mi z plechu slezla i barva...

Ad 1. Gyeon Q2M Prep či podobné produkty jiných výrobců autokosmetiky.

Snad jen rychlý dotaz. Je toto standartni start Mazdy 6 GL 107kw? Přijde mi, že to točí dost dlouho než to chytne. Auto mám od 5000km a startovalo to již takto

řekl bych že mi to točí ještě i dýl (2.5) :) a dělá to tak od začátku, rozhodně to není start jak u dieslu kde se člověk snad jen dotkl tlačítka a už to chytlo, tohle přeci jen točí, ale zase v -15 na dovolené celý týden...každy den 6x s jizdou 1 km od chaty k vleku a zpět jsem měl už na konci týdne hrůzu jestli to ustojí..a ustálo..bez problému..no mít elektrohruzu tak nevím nevím

Nevim, jestli je to normalni, ale moje 2.5 startuje taky tak: musi se nekolikrat protocit klikovej hridel. A je jedno, jestli je motor studenej/teplej, leto nebo zima. Vzdycky je to tak. Ve srovnani s tim startuje treba skodovka me pritelkyne (1.4tsi) mnohem rychleji. Doslova "na prvni svicku". A to mame shodne oba kolem 65tisic km...

Díky kluci. Je jedno jestli je léto nebo zima, dycky to na paty skytnuti naskočí. Pokaždé stejně tak jsem si říkal, že to asi bude standart. Jak říká SimSon, když to srovnám s benzínem od Škody, tak tam to chytne hned.

mne prislo, ze manualni dvoulitry v cx5 a moji predchozi 6 startovaly rychleji, ale 2.5 mi startuje v zime a zvlast v hlubokych mrazech a po nekolika dnech od posledniho startu takhle nejak podobne. myslel jsem si, ze to ma tezsi o automatickou prevodovku, ktera neni zcela volne "rozpojena", jako manual s vyslapnutou konvencni spojkou (porad se v automatu toci i nejaky olej, i v P modu, jestli jeji princip spravne chapu). v lete to startuje v mem pripade o neco rychleji, v tom to mam asi jine, nez vetsina ostatnich zde. najeto neco asi 37, stari tri roky. dokonce jsem se na to prvni zimu ptal pana sumy z mazdy usti, jestli je to normalni, protoze me to taky prekvapilo... to se tenkrat prijel podivat na kraply naraznik na cx5 a ja toho vyuzil i na dotaz nad startovanim sestky.

Řekl bych že moje M3 BP 2.0 Gčko točí od novoty úplně stejně dlouho ať je teplo nebo zima. Najeto 50, baterka pravidelně dobíjena.

Ahoj.

Neřešil jste poslední dobou někdo lakování red soul crystal?

V servisu mě říkali, že má mazda aktuálně nedostupnou nějakou složku laku, takže se čeká už přes dva týdny na lak.

V servisu mě říkali, že má mazda aktuálně nedostupnou nějakou složku laku, takže se čeká už přes dva týdny na lak.
Mazda určitě pigmenty lakovně nedodává, to bude nějaká mystifikace.

Jako že Mazda nedodává autorizákům složky laku a každý autorizák si to míchá sám z komponent co si shání sami od nějakého dodavatele?

Jako že Mazda nedodává autorizákům složky laku a každý autorizák si to míchá sám z komponent co si shání sami od nějakého dodavatele?
Ti "nějací dodavatelé" jsou velkovýrobci laků. :D Ne, autorizák fakt skladem složky laku nevede. To je jako kdyby autorizák dodával pneuservisům pneumatiky.

Back