• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 6 (GJ/GL) - obecně

Chlapi, chystám se na výměnu předních kotoučů a desek. Vybral jsem si Zimmermanny (nevrtané). Nabízejí se standardní a tzv. zesílené které mají navíc další průduchy pro lepší odvod tepla. Bude ten více chlazený kotouč sedět na Mazdu 6 2.5 (141kw) 02/2018, když je u něj uvedeno (od 03/2021) ? Pokud máte zkušenost, budu rád za info.

1734598203542.png1734598217603.png

Ano jde normálně zaměnit. Alternativně 320mm kotouče, třmeny a úchyty z dieselu D184.

Zimmermanní kombo (vrtané) mám na Mx-5 NC a sere mě. Po nějake době se material desky nanese na kotouč a brzdy kopou.. No nešetřím je, to je jasný, ale tohle je na pikaču. Vsude jinde cpu raději brembo kombo.

A ještě jedna věc - ti co shání větší nádobku ostřikovače s plovákem tak jsem našel novej set, jen neorigo. Set obsahuje velkou nádobku, 2 čerpadla a plovák. Bude ovšem potřeba zaslepit vývod čerpadla pro ostřik světel, což je asi jednodušší než lepit celou díru po čerpadle

Tak větší nádobka na ostřik už dorazila i s husím krkem, kontrolní hadičkou, čidlem na hladinu a dvěma čerpadlama, akorát hlavní je pro sedan (jen čelní okno) tak si to přehodím za origo, který má výstup i na zadní okno. Zpracování je slušný, jak začátkem roku dojde maska, tak shodim nárazník, namontuju a poreferuju

Poslední úprava:
Zimmermanní kombo (vrtané) mám na Mx-5 NC a sere mě. Po nějake době se material desky nanese na kotouč a brzdy kopou.. No nešetřím je, to je jasný, ale tohle je na pikaču. Vsude jinde cpu raději brembo kombo.
Díky za info, já jezdím rodinným kombíkem a vozím tam dvě děti, takže povětšinu s rozvahou. Jen když jedu sám tak se sem tam urvu :D

Pro zajímavost, zkoušel jsem dojezd u GL
Když to napsalo 0km, podle plováku tam bylo ještě 7-7,5L paliva. Celkem jsem ujel od rozsvícení kontrolky 128km a dotankoval cca 59,5L, takže tam zbyvaly ještě cca 2 litry, zajímavý je že posledních 25km se na rovině plovák "zasekl" na hodnotě 5-5,6L a už míň neukazoval - tak pozor na to :D

IMG_20241222_185621.jpgIMG_20241222_185626.jpg

Poslední úprava:
Pro zajímavost, zkoušel jsem dojezd u GL
Když to napsalo 0km, podle plováku tam bylo ještě 7-7,5L paliva. Celkem jsem ujel od rozsvícení kontrolky 128km a dotankobal cca 59,5L, takže tam zbyvaly ještě cca 2 litry, zajímavý je že posledních 25km se na rovině plovák "zasekl" na hodnotě 5-5,6L a už míň neukazoval - tak pozor na to :D

Zobrazit přílohu 54520Zobrazit přílohu 54521
Mám podobnou zkušenost. Ujel jsem také asi 120 km a dotakoval asi 60,2 l. Jen jsem nekontroloval stav plováku.

Největší údaj je Rychlost dle GPS

Tak jsem se dneska odhodlal do výměny motorků zpětných zrcátek na M6 2018. Snad bude aspoň nachvilku klid 🙂. Osobně si myslím že nějaké promazávání nemá na funkčnost vliv. Buď motorky jedou nebo ne. Já jsem je měl jakoby unavené při nižších teplotách se jim moc nechtělo ale s malou pomocí to fungovalo.

IMG_7708.jpeg IMG_7707.jpeg

Ahojte,

asi asi měsíc máme Mazdu 6, kupovali jsme to jako předváděčku (model 2023, najeto asi 3t km) a před pár dny jsem si všiml, že ze zadní strany vnitřního zpětného zrcátka je viditelný konektor i s kabely. Přijde mi, že by tam snad měla být nějaká krytka 🤨 Dokáže mi to nějaký majitel potvrdit?

IMG_1410.JPEG IMG_1455.JPEG

Ahojte,

asi asi měsíc máme Mazdu 6, kupovali jsme to jako předváděčku (model 2023, najeto asi 3t km) a před pár dny jsem si všiml, že ze zadní strany vnitřního zpětného zrcátka je viditelný konektor i s kabely. Přijde mi, že by tam snad měla být nějaká krytka 🤨 Dokáže mi to nějaký majitel potvrdit?

Zobrazit přílohu 54596

Zobrazit přílohu 54597
Potvrdím ti to, že tam žádná krytka nemá být.

Za mě tedy pěkný hnus u auta přes milion. Bejval bych myslel že tam fakt chybí. I u starší trojky tam mám vše zakryto.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Ono to tak strašné není, zvenku je tam ta "tečkovaná zóna" na skle, tj. vidět je to jen při detailním průzkumu.

Poslední úprava:
Obecně platí čím novější auto tím větší naleštěná bída, setkávám se s tím v práci často

pořád nějak dolaďuju aplikaci speedometer a společně s tím jsem potřeboval ocejchovat stupnici budíku podle diagnostiky, další hodnoty zjistím až budou letní vedra a budu stát někde v koloně (nebo možná půjde uměle vyvolat forscanem). budík má při klesající teplotě hysterezi cca 3-4 stupně takže zpět padá později

budik teplota.jpg

Back