• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Mazda 6 (GJ/GL) - obecně

Chlapi, chystám se na výměnu předních kotoučů a desek. Vybral jsem si Zimmermanny (nevrtané). Nabízejí se standardní a tzv. zesílené které mají navíc další průduchy pro lepší odvod tepla. Bude ten více chlazený kotouč sedět na Mazdu 6 2.5 (141kw) 02/2018, když je u něj uvedeno (od 03/2021) ? Pokud máte zkušenost, budu rád za info.

1734598203542.png1734598217603.png

Ano jde normálně zaměnit. Alternativně 320mm kotouče, třmeny a úchyty z dieselu D184.

Zimmermanní kombo (vrtané) mám na Mx-5 NC a sere mě. Po nějake době se material desky nanese na kotouč a brzdy kopou.. No nešetřím je, to je jasný, ale tohle je na pikaču. Vsude jinde cpu raději brembo kombo.

A ještě jedna věc - ti co shání větší nádobku ostřikovače s plovákem tak jsem našel novej set, jen neorigo. Set obsahuje velkou nádobku, 2 čerpadla a plovák. Bude ovšem potřeba zaslepit vývod čerpadla pro ostřik světel, což je asi jednodušší než lepit celou díru po čerpadle

Tak větší nádobka na ostřik už dorazila i s husím krkem, kontrolní hadičkou, čidlem na hladinu a dvěma čerpadlama, akorát hlavní je pro sedan (jen čelní okno) tak si to přehodím za origo, který má výstup i na zadní okno. Zpracování je slušný, jak začátkem roku dojde maska, tak shodim nárazník, namontuju a poreferuju

Poslední úprava:
Zimmermanní kombo (vrtané) mám na Mx-5 NC a sere mě. Po nějake době se material desky nanese na kotouč a brzdy kopou.. No nešetřím je, to je jasný, ale tohle je na pikaču. Vsude jinde cpu raději brembo kombo.
Díky za info, já jezdím rodinným kombíkem a vozím tam dvě děti, takže povětšinu s rozvahou. Jen když jedu sám tak se sem tam urvu :D

Pro zajímavost, zkoušel jsem dojezd u GL
Když to napsalo 0km, podle plováku tam bylo ještě 7-7,5L paliva. Celkem jsem ujel od rozsvícení kontrolky 128km a dotankoval cca 59,5L, takže tam zbyvaly ještě cca 2 litry, zajímavý je že posledních 25km se na rovině plovák "zasekl" na hodnotě 5-5,6L a už míň neukazoval - tak pozor na to :D

IMG_20241222_185621.jpgIMG_20241222_185626.jpg

Poslední úprava:
Pro zajímavost, zkoušel jsem dojezd u GL
Když to napsalo 0km, podle plováku tam bylo ještě 7-7,5L paliva. Celkem jsem ujel od rozsvícení kontrolky 128km a dotankobal cca 59,5L, takže tam zbyvaly ještě cca 2 litry, zajímavý je že posledních 25km se na rovině plovák "zasekl" na hodnotě 5-5,6L a už míň neukazoval - tak pozor na to :D

Zobrazit přílohu 54520Zobrazit přílohu 54521
Mám podobnou zkušenost. Ujel jsem také asi 120 km a dotakoval asi 60,2 l. Jen jsem nekontroloval stav plováku.

Back