- 2 675
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Taky mi to dnes došlo poštou.Alespoň papírovou skládačku mohli poslatTak mi vcera postou dorazil katalog a cenik s motivacnim dopisem k nove GL. Kdyby radsi poslali rovnou to auto, usetrili by za papir!
Zobrazit přílohu 14885
Otázkou ale zůstává, co místo Mazdy?
Jediny vuz me ktery me napada je Nova Insignie ve spravne specifikaci. I cenove jsou na tom v top vybave velmi dobre. Vice asi muze nastinit Shr3k, ktery s ni svet jiz brazdi. Ja na novou sestku estate prejdu behem dvou let..a pokud se postesti tak to bude Signature s 2,5T z USA, mozna i JP..uvidime zdali nova bezcelni unie..prinese lepsi cenu..cas to rozlouskne sam. Dnes jsem sedel v Takumi plus a to zase o krok vyse..nebojim se rici..premiovy vzhled interieru i exterieru. Jen ta 2,5T tomu chybi...(
Taky mi to dnes došlo poštou.Alespoň papírovou skládačku mohli poslat
V postu k CarStar Praha jsi zminoval cerny stropnice - tos mel vybavu Takumi nebo normalni?dnes jsem se necelou hodinu projel s fungl novou GL 2,5 laskavě zapůjčenou po dobu opravy v rámci svolávací akce v autorizovaný Car Star Praha MAZDA - Dolní Počernice. Krátké dojmy v porovnání s mojí GJ 2,5 :
exterier:
rozdílů zas tolik není, jen v krátkosti zmíním krásnou masku a perleťovou bílou barvu - naprostá pecka i když já bych bílou měl maximálně na dodávce, tohle je jiná liga
interiér:
první dojem byl mnohem modernější provedení palubky a celé přístrojové desky, nápadně příjemnější tvar a čalounění volantu. S jinak umístěnými tlačítky na volantu jsem se během chvilky sžil, o chvíli déle mi trvalo během řízení pobrat jinou logiku palubního počítače, na infotainment mi nezbyl čas.
jízdní dojmy:
auto je logicky vzhledem k rozdílu 4 let a 100tkm pevnější a jako největší rozdíl vnímám samozřejmě odhlučnění. Na dálnici jsem vzhledem k omezení neměl možnost jet přes 120km/h, ale rozdíl byl diametrální. Auto mělo asi 200km na tachometru, takže bylo ještě dost syrové, ale nepříjemně mne překvapila naprosto tupá odezva na plyn proti GJ a současně daleko menší zrychlení. Počítám, že až se auto správně zajede (což u předváděčky není možné ), pojede to líp, ale..... Prodejci jsem o tom říkal a hned jsme v katalozích našli rozdíl +80 v neprospěch GL - zřejmě daň za pořádné odhlučnění a G194 s odepínáním válců jistě taky reakce nezrychlí. Kdybych ale dostal vybrat mezi výkonem a odhlučněním, asi nebudu ani vteřinu váhat co si vyberu....
díky Car Star Praha za ochotné zapůjčení vozu!
Cerny strop ma az Takumi Plus s hnedou kuzi NappaV postu k CarStar Praha jsi zminoval cerny stropnice - tos mel vybavu Takumi nebo normalni?
Takumi nebo normalni
Takumi Plus s hnedou kuzi Nappa
Ahoj Vitusi,ještě jsem si vzpoměl na pár detailů:
Větrané sedačky - super věc! Kdysi jsem je míval v Mondeu, ale nebyly zdaleka tak výkonné. V GL jsem po 20ti minutách vypnul i nejnižší stupeň, pocity si domyslete sami, i když bylo včera pekelné vedro
Čtení dopravních značek - zobrazuje se na head up displeji, současně se na digitálním tachometru aktualizuje červená čárka podle aktuální povolené rychlosti. Prima věc
Ukazatel okamžité spotřeby na digi palubním displeji mezi otáčkoměrem a tachometrem - připomělo mi to podobný (byť tehdy analogový) ukazatel v BMW E30 někdy v roce 1990 - zhruba stejně rychle reagující na sešlápnutý pedál :-/
Tmavé stropnice jsou na první pohled luxusně vypadající, ale když jsem se v interieru rozhlédl, připadal jsem si jako v kobce. Ale nejspíš bych si na to rychle zvykl, byť jsem příznivec světlého interieru už z důvodu vedra. Bílé sedačky nejsou horké ani po hodinách stání na slunci
Nechci, aby moje dojmy vyzněly negativně vůči nové GL. Je to okouzlující auto s premiovým exterierem a interierem, jen jezdím jeho starší verzí a čistě subjektivně porovnávám své dojmy z velmi krátké projížďky.
Zeptas se treba @Milos, ktery uz to auto ma, zda by se Ti nepodival?Může mi někdo poradit nebo nasměrovat kde zjistím jaké jsou standardně zapsané v TP velikosti kol a pneu? Díky moc.
Aha, no tak jestli GJ, tak co treba tyto fotky/skeny TP?Aha pardon omlouvám se ale je to ve stejném vlákně GJ s GL a já myslel GJ. Tak jsem myslel že to někdo bude mít někde po ruce nebo bude vědět kde hledat.