Vladimír81
nový člen
- 15
Myslíte že sa v dvojstranovom dokumente dà niečo také zabudnúť?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Vždyť není nic jednoduššího se prodejce informovat ohledně tohoto bodu ve smlouvě.Myslíte že sa v dvojstranovom dokumente dà niečo také zabudnúť?
Pravděpodobně to "součástí prodeje"znamená, že byli měněny dva klinové řemeny, napínák a vodní pumpa. Podle fotky v inzerátu č25 to vypadá jako nové.Ber to jako bonus.V těchto km se dělá kontrola, když naznají, že kaliňák nebo napínák je poškozen, tak se mění nejlépe vše včetně vodní pumpy. Díly odhadem 4tis práce 1hod.Na YouTube zadej výměna remenu nebo vodní pumpy cx3, ať víš vo co de, a jich se na to zeptej jestli máš měnit ty nebo je vyměněno.Jinak toto se běžně mění, zjednodušeně, když ten řemen praskne tak auto začne vařit, nic vážného musí se zastavit, odtah atd, ale někdo jede dál a zničí motor. Rozvody jako takové je něco jinýho, to je kovový řetěz.Zdravím, mám prosbu. Chcel som kúpiť Mazdu CX3 s nájazdom 66000km rok výroby 2018.
Toto je ono https://www.autobazar.sk/26905522/mazda-cx-3/
Dal som si spraviť prehliadku za 260eur a výsledok bol že to auto je super.
Ale dostal som od predávajúceho návrh kúpnej zmluvy a tam je jedna vec čo ma zarazila.
V článku 6.1 sa píše že súčasťou predaja je aj výmena rozvodov a vodnej pumpy.
Nejako mi hlava nebere ako môže mať Mazda s nájazdom 66000km problém s rozvodmi?
Čo si o tom myslíte prosím vás? Prikladám aj zmluvu. Je to tam vyznačené žltou...
Čo do toho tankujete?
Jo no, jestli to vubec ma nejaky efekt, to nevim. Ale nekde jsem nabyl pocitu (z diskuze), ze aspon ta Verva 100 je trosku znat.ty tankujes 100 oktan ?
Můžeš tankovat normální 95 E5 i E10 na všech pumpách ( na JRD radši ne). Můžeš tankovat i 100 oktanové benzíny, ty jsou lépe aditivované (udržují motor čistější) a neobsahují líh (benzín v nádrži déle vydrží, když nejezdíš). Ale jsou dražší a auto s nimi lépe nepojede, pokud si nenecháš motor upravit od Shr3ka na Stage 1Ešte mám otázku. Čo do toho tankujete? Existujú nejaké odporúčania? Chápem že sa pýtam ako lama ale toto je moje prvé auto v živote. Naposledy som jazdil asi pred 10 rokmi.
Děláš to správně, já taky jezdím v nízkých otáčkách a není žádný problém. Tady je holt spousta milovníků vysokých otáček, ale nadčtvercový Skyactiv není žádný vysokootáčkový motor. Jezdi podle sluchu a nedej na rady závodníků.@biscuit
Čo to znamená nenechávať len v nižších otáčkach? Ja som naučený radiť tak aby bol motor čo najtichší? To považujem za správny chod. Vysoké otáčky sú načo dobré? Reve to ako tur a predpokladám že to aj viac žerie. Ale fakt neviem či to chápem správne.
Sériový Skyactiv-G pojede lépe na 98+ oktanové palivo, jen prostě nebude mít tolik Nm/kW.Ale jsou dražší a auto s nimi lépe nepojede, pokud si nenecháš motor upravit od Shr3ka na Stage 1
Popis pojmu týkajícího se poměru zdvihu a vrtání je hezký. Nicméně jako takový jen teoreticky vysvětluje obecnou problematiku. My se tady ale bavíme o konkrétním autě a konkrétním motoru. A u něj víme, že u verze přiškrcené (tedy 88 resp. 89 kW) je špička výkonu kolem 4600 RPM a u verze ostřejší nebo odemčené kolem 5800 RPM. To ani v jednom případě nejsou otáčky nízké, jakkoliv je tento termín subjektivní a rozhodně při nich motor již není tichým (jestli jej někdo v tu chvíli přirovnává k dobytku, nechávám taky zcela na něm). Já osobně rád využívám motor efektivně ve všech ohledech a to nejen ve vztahu k okamžité spotřebě, nebo jeho momentálnímu zvukovému projevu (který je navíc naprosto skvělý právě ve vyšších otáčkách - vím, jsem závodník a deviant). Navíc, jak už jsem psal, myslím, že ten motor se má používat právě tak, tedy v celém pracovním rozsahu.Hmm zaujímavé.
Tak čo @biscuit? Ako sa ti pozdáva definícia nadčtvercového motora od Radka? Zdá sa že to dáva zmysel a nieje to vysokotáčkový motor.
Máš hodně sebevědomé vyjadřování na někoho, kdo ani neví co je nadčtvercový motor.... zejména rozumíš-li dané věci jako koza petrželi.
Zcela soukromě bych se pak rád dotázal na pojem "nadčtvercový Skyactiv"