• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Nákup ojeté Mazdy 6 s benzínovým motorem

Vypínání válců: může mi prosím někdo potvrdit, že M6 2018 a výše, benzín 165k, manuál, nemá vypínání válců? Četl jsem, že to má pouze 2.5l. Je to pravda? Díky.

Je to pravda..pouze 2.5 po FL, ale můžeš být myslím v klidu ... přijde mi že to spíš řeší ti co to ani v autě nemají :-)

Oficiálně určitě ne,nebude papírově pasovat rozměr pneu.V TP jsou většinou povoleny 17 a 19 palcové kola.Technicky by 16-tky u benzínových verzí šly dát,ale diesel má větší kotouče i třmeny a tam by kola nemusela vlézt.

Je to pravda..pouze 2.5 po FL, ale můžeš být myslím v klidu ... přijde mi že to spíš řeší ti co to ani v autě nemají :-)
Rozumím, díky.

Oficiálně určitě ne,nebude papírově pasovat rozměr pneu.V TP jsou většinou povoleny 17 a 19 palcové kola.Technicky by 16-tky u benzínových verzí šly dát,ale diesel má větší kotouče i třmeny a tam by kola nemusela vlézt.
OK, jasné, takže nové disky. Děkuji.

16ky navíc má GJ. GL už jen 17 a 19

Ahoj, kluci otazka ohledne i-eloop.

1) jak poznam ze ho auto ma (myslim lze to poznat treba z fotek v inzeratu)
2) kdy Mazda ukoncila produkci, resp. od jakeho roku je jiste auto koupit aby vuz system nemel.

Viděl jsem i- eloop ještě i v Mazdě 6,r.v. 2020.

No pěkné. A jde nějak z normálních "bazar" fotek poznat, jestli auto systém má nebo ne? Protože spoléhat na popis bazarníka nelze.
Ale já si myslím,že tohoto systému je netřeba se bát.Je vcelku spolehlivý.Osobně jsem neměl na servisu vůz se závadou kondenzátoru.Ten systém se montoval od roku 2012.Laicky vizuelně to poznat nejde.Jen podle rozsvěcení kontrolky na přístrojovém štítě před startem.

Poslední úprava:
Mala by byť nálepka po otvorení kapoty vpredu pri náplni klímy

Ale já si myslím,že tohoto systému je netřeba se bát.Je vcelku spolehlivý.Osobně jsem neměl na servisu vůz se závadou kondenzátoru.Ten systém se montoval od roku 2012.Laicky vizuelně to poznat nejde.Jen podle rozsvěcení kontrolky na přístrojovém štítě před startem.
Pletu se nebo byla svolávačka že systém nefungoval a byl poruchový?

Mala by byť nálepka po otvorení kapoty vpredu pri náplni klímy
Super! Díky.

@Rodluk
Nálepka i-Eloop vedle zámku kapoty.
Fyzicky je kondenzátor vidět pod levým (ridičovým) světlem.
V infotainmentu nebo na budíkách je vidět dobíjení kondenzátoru.
Podle VIN.

Mrtvý kondenzátor jsem řešil 1x za těch cca 12 let co se montuje a na netu o tom je taky prach málo informací, že by to nějak zlobilo. To jsou horší věci co tě můžou potkat.

@Rodluk
Nálepka i-Eloop vedle zámku kapoty.
Fyzicky je kondenzátor vidět pod levým (ridičovým) světlem.
V infotainmentu nebo na budíkách je vidět dobíjení kondenzátoru.
Podle VIN.

Mrtvý kondenzátor jsem řešil 1x za těch cca 12 let co se montuje a na netu o tom je taky prach málo informací, že by to nějak zlobilo. To jsou horší věci co tě můžou potkat.
Super, děkuji. A když to zmiňuješ: nějaké info "co mě" může potkat, co je známé?

A jednotka je pod sedadlem řidiče

Mám se toho nějak bát?Minulý týden jsem koupil 2015 s i-eloopem.Ale 76 najeto,tak snad to bude v pohodě.

Mám se toho nějak bát?Minulý týden jsem koupil 2015 s i-eloopem.Ale 76 najeto,tak snad to bude v pohodě.
Přečti si ještě jednou příspěvek #630 a #633. Odpověď na tvoje obavy z toho musí být zřetelná.

Vůbec. To je větší pravděpodobnost že ti dřív odejde třeba samotný alternátor než ten kondenzátor.

Back