• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

benzín Nákup ojeté Mazdy 6 s benzínovým motorem

Na 100% je to protiúčtem a vidinou dalšího servisu na prodaném autě. Čistě jen výkup by tak výhodný nebyl.
Ja si rikam, jestli so spis neni nejaky "faktor Tabor" (ostatne kvuli necemu to musi byt nejlepe hodnocena Mazda v CR). Protoze ja to samozrejme vzdy zkousel na protiucet, nikdy ne ciste vykup, protoze jsem to vzdy menil za dalsi novou Mazdu (7x, jestli dobre pocitam... 626 > 2, 2 > 3, 3 > 3, 3 > 6, 6 > 6 a pak paralelne CX-3 > CX-5 :)). Ty posledni dve, kde jsem menil za koncern PSA, uz nedavaly smysl vubec, protoze vykup ten uz je uplne k smichu. To jsou schopni nabizet 300 litru za auto prodatelne obratem za 500. Na vykup jsou asi lepsi AAA, ESA a podobne, aspon soude dle toho, co jsem ve svem okoli slysel a kolik ja sam dostal "na dalku" (bez osobni prohlidky, je mi jasny, ze tam by to tlacili niz) za nabidky... jedou na velkej obrat a predrazeny uvery, proto si podle me muzou dovolit vykupovat relativne draho. Ale pokud je auto v nadprumerne dobrem stavu, je soukromy prodej vzdy bezkonkurencne nejvyhodnejsi, a ja nemam tak velky plat, ze by me treba dva tydny cisteho casu stravene soukromym prodejem (priprava auta, inzerce, komunikace, jizdy, STK, papirovani...) staly vic, nez o kolik dostanu navrch... a aspon vim, ze je auto v dobrych rukach. Vzdy jsem si rikal, ze nekomu nesympatickemu bych to neprodal - je to sice jen plech, ale...

Možná pocit masivnosti, bezpečnosti a toho že je člověk něco víc , když je výš - že se na ostatní "větší" auta člověk nedívá "od podlahy" . A nemusí to být prvoplánový, prostě jen ten člověk má v sobě pocit že je to pro něj lepší a neví proč - mám kombi, předtím lift a na parkovišti byly obě auta vždy ty nejnižší - a mě je to u zadku. V práci si dost užiju vyšších aut , nových aut a do svýho auta se vždy rád vracím, prostě mě to sedí tak jak to je
V tom případě nechápu popularitu MX5 Ta je malinká a leží u země.

Samsung S22 256GB Tapatalk

V tom případě nechápu popularitu MX5 Ta je malinká a leží u země.

Tak to asi nejde vubec pomerovat. Navic ono to lezeni u zeme je skvely na cit v aute a teziste auta, ale jinak uplne blby na vsechno ostatni (nasedani-vysedani, vyhled/prehled nad situaci, ostatni furt svitej do oci, neustale mne nekdo na silnici prehlizi, taky myti auta u zeme, vysoky obrubniky...).

Ja trend "SUV" chapu. Driv byly auta vetsi krabice s vetsi prujezdnosti, sedelo se trochu jak na zidli, dnes maj lidi v beznym nizkym aute pocit, ze nevidi, ze sedaj "dolu", narazej lakovanyma naraznikama na obrubniky, nedokazou odhadnout velikost auta (u nizsich aut pomer malejch interieru k sirokejm a dlouhejm autum; u SUV to tak neni, i ctyrmetrovy auta nabizej dost mista, protoze motor i ulozeni naprav jde dat niz a stavet castecne nad tim)... protoze vyrobci tlaceni emisnima a bezpecnostnima normama, a i design trendama, zacali ty auta delat prikrceny, hladky, nizky, s malou plochou skel, sirokyma dverma, od kterych se sedi daleko... Je nezpochybnitelne, ze prehled nad situaci a komfort pouzivani ve meste mam — krom podelneho parkovani — mnohem vyssi s SUV, nez jsem v poslednim desetileti mel s hatchbacky a sedany. Naprosto objektivne. SUV se mi tisickrat muzou nelibit designem, imagi, vyssi spotrebou / horsi dynamikou, horsima jizdnima vlastnostma na extremu, ale lepsi uzivatelskou privetivost jim rozhodne uprit nemuzu. A casem stejne vsichni budeme kvuli radarum a normam jezdit ve meste 30 a mimo mesto 70... tak ty jizdni vlastnosti a spotreba kvuli aeru budou proste irelevantni. Plno beznejch lidi uz tak jezdi.

Poslední úprava:
Ja si rikam, jestli so spis neni nejaky "faktor Tabor" (ostatne kvuli necemu to musi byt nejlepe hodnocena Mazda v CR).
Jezdím k nim od Prahy, jsou tam prostě... ale to je jiná rubrika už... ;)

Co vede člověka k výměně kombi za suv? Na prostor si spíše pohoršíš nebo se mýlím?
Lépe se mi tam leze, kolena :rolleyes: a ano, tři golfisty lépe uložím do M6 Wagon než do CX-5. A taky jsem se chtěl trochu umravnit, v M6 jsem lítal už moc... CX-5 mě drží zpět...

@Polsonside to pak přijde krize středního věku a dotyčnej to přestřelí zas opačným směrem :D :D

No taky mám rád posez v suv. Pravda.

O vikendu jsem se byl podivat na jednu GL kousek od Ostravy, na kterou jsem narazil nahodou - neni nikde na hlavnich inzertnich servrech. Na inzeratu cena cca 500, 2 majitel, vyroba zacatek 2017, najezd 130tis, koupene v CR v Carstar, pote servisovane v Dolim Benesove, bajonetove tazne Brink, tak jsem si rikal, ze to musi byt v super stavu, Hmm....
No auto na prodej nepripravene, neumyte, rikam si OK, pouzivaji ho. Spodek pekny, mot. prostor taky, neoxidovane hlinikove dily, podle vsech sroubu zrejme nic nelakovane (mericku laku si musim poridit), dojezdovka, nove Bridgestone 19" ale tim pozitiva oknci. Vnitrek volant na obsiti (na zivo opravdu spatne - prstynkove orgie), bocnice sedacky ridice prosezena dle me dost - po zmacknuti sla citit az hrana podpery, spolujezdcova sedacka uz zacinala mit take prosezenou bocnici, vnejsek - kapota a naraznik ostrilene od kaminku, odrene pp svetlo, naraznik i blatnik, dost liseju z nakupaku vsude dokola. Jeste pred jizdou jsme probrali cenu a pry niz nez 480 - 470 to nepujde. Tak jsme ani nestartovali, udelal jsem si par fotek a jel jsem domu s tim, ze dam vedet.

Pokud by se to nabliskalo k prodeji, rozlestilo, zaretusoval pp predek a chtel by kolem 430, tak budiz, ale asi budu hledat dal, protoze tohle dle me byl prestrel.

20241116_152102.jpg 20241116_152419.jpg 20241116_152452.jpg 20241116_152556.jpg20241116_152559.jpg20241116_152525.jpg 20241116_152530.jpg20241116_152445.jpg

O vikendu jsem se byl podivat na jednu GL kousek od Ostravy, na kterou jsem narazil nahodou - neni nikde na hlavnich inzertnich servrech. Na inzeratu cena cca 500, 2 majitel, vyroba zacatek 2017, najezd 130tis, koupene v CR v Carstar, pote servisovane v Dolim Benesove, bajonetove tazne Brink, tak jsem si rikal, ze to musi byt v super stavu, Hmm....
No auto na prodej nepripravene, neumyte, rikam si OK, pouzivaji ho. Spodek pekny, mot. prostor taky, neoxidovane hlinikove dily, podle vsech sroubu zrejme nic nelakovane (mericku laku si musim poridit), dojezdovka, nove Bridgestone 19" ale tim pozitiva oknci. Vnitrek volant na obsiti (na zivo opravdu spatne - prstynkove orgie), bocnice sedacky ridice prosezena dle me dost - po zmacknuti sla citit az hrana podpery, spolujezdcova sedacka uz zacinala mit take prosezenou bocnici, vnejsek - kapota a naraznik ostrilene od kaminku, odrene pp svetlo, naraznik i blatnik, dost liseju z nakupaku vsude dokola. Jeste pred jizdou jsme probrali cenu a pry niz nez 480 - 470 to nepujde. Tak jsme ani nestartovali, udelal jsem si par fotek a jel jsem domu s tim, ze dam vedet.

Pokud by se to nabliskalo k prodeji, rozlestilo, zaretusoval pp predek a chtel by kolem 430, tak budiz, ale asi budu hledat dal, protoze tohle dle me byl prestrel.

Zobrazit přílohu 54136 Zobrazit přílohu 54137 Zobrazit přílohu 54139 Zobrazit přílohu 54142Zobrazit přílohu 54143Zobrazit přílohu 54140 Zobrazit přílohu 54141Zobrazit přílohu 54138
No ta cena je vysoká.Já jsem v létě koupil tu samou,vyrobenou koncem roku 2017 s nájezdem 70 000 km ,koupeno u nás s plnou servisní historií v top stavu za 450 000 kč.S cenou se mi nepodařilo pohnout,protože byla na inzerci půl dne.Večer ji tam dali a ráno už jsem stepoval v Brně u Autopalace.Čekal jsem skoro rok,než se mi podařilo sehnat mazdu 6 bez kompromisů.Ale stálo to za to.

To mi taky prijde tezce prestreleny, takova cena za ten stav. A myslim, ze muj sef ma porad na prodej 2016 vyrobu, 2017 provoz svou 6 Sedan 2.0 manual v Revolutionu, a ta by fakt byla vyrazne za min, urcite pod 400, pri stejnych kilometrech a mnohem lepsim stavu :)

@Ondrej K Faktor Tábor tam je taky, to můžu potvrdit 😄👍

To mi taky prijde tezce prestreleny, takova cena za ten stav. A myslim, ze muj sef ma porad na prodej 2016 vyrobu, 2017 provoz svou 6 Sedan 2.0 manual v Revolutionu, a ta by fakt byla vyrazne za min, urcite pod 400, pri stejnych kilometrech a mnohem lepsim stavu :)
Přestřelený to je, ale zase pozor na to, že sedany byly vždycky dost pod cenou a mezi 2016 a 2017 je FL. Takže to srovnání není úplně relevantní.

Přestřelený to je, ale zase pozor na to, že sedany byly vždycky dost pod cenou a mezi 2016 a 2017 je FL. Takže to srovnání není úplně relevantní.
Jasně,nevíme zda je to GJ nebo GL.Nejlepším vodítkem je jiný volant a směrovka v zrcátku.GL má prosvětlený pásek,GJ kostku.

Ondro dik, bohuzel mam parametry, pres ktere nepujdu, v tom mam jasno: GL 2.5 kombi, ne stribrna. Preci jen planuju mit auto hodne dlouho, tak aby me to potom nemrzelo. Uz pomalu zacinam koukat i po GL FL a novejsi, jen to musi byt min verze s padly pod volantem, latkove sedacky nevadi. Ted dovezl v Druztove 2.5 GL FL 2021, najeto 119 za 510, jen je stribrna 😕
Kdyz to porovnam s tim, na co jsem se byl podivat, tak uz podle fotek je to jinej level. Nebyt ta v Plzni stribrna ...

Mě leží dodnes v žaludku ta ze zmíněného inzerátu. Je tam už snad rok a téměř o sto tacu šla s cenou dolů. Za mě moc hezká kombinace modré a tmavého interiéru. U nás velmi málo spatřitelná. Ale nějak není zatím důvod měnit skvělou trojku kterou jsem si dodělal k obrazu svému a jsem naprosto spokojen.

Ondro dik, bohuzel mam parametry, pres ktere nepujdu, v tom mam jasno: GL 2.5 kombi, ne stribrna. Preci jen planuju mit auto hodne dlouho, tak aby me to potom nemrzelo. Uz pomalu zacinam koukat i po GL FL a novejsi, jen to musi byt min verze s padly pod volantem, latkove sedacky nevadi. Ted dovezl v Druztove 2.5 GL FL 2021, najeto 119 za 510, jen je stribrna 😕
Kdyz to porovnam s tim, na co jsem se byl podivat, tak uz podle fotek je to jinej level. Nebyt ta v Plzni stribrna ...
Co to hodit do folie? ;)
Ja tu sefovu 6 nemyslel jako alternativu ke koupi, spis jako ukazku cen (je to samozrejme ten meziFL, uz to ma moderni pristrojovku, myslim ze i vyhrivany volant, moznost tovarniho AA/CP). Sedany vzdy staly to same co Wagony, aspon v dobe, kdy jsem sve dva Sedany zaicnal inzerovat (naposled pred necelym rokem)...

Mě leží dodnes v žaludku ta ze zmíněného inzerátu. Je tam už snad rok a téměř o sto tacu šla s cenou dolů. Za mě moc hezká kombinace modré a tmavého interiéru. U nás velmi málo spatřitelná. Ale nějak není zatím důvod měnit skvělou trojku kterou jsem si dodělal k obrazu svému a jsem naprosto spokojen.

Krasna barevna kombinace, ja ty hnede interiery muzu a ve spojeni s tou svetle modrou je to pecka, co se jen tak nevidi.

Za nevyhodu povazuji stresni okno, kazdy zasah do strechy je spatny. O panorama strechach ani nemluve.

Souhlas. Ale co jsem se díval tak tohle je nějaká verze výbavy pro DE a střešní okno tam je vždy. Ale jak píšeš. Tahle kombinace mě též nedá spát a až se divím že už není u nového majitele. Na pohled vypadá velmi zachovale a volant nenese žádné známky užívání. Bál bych se jet na ní mrknout pač by mě asi svrběli úspory Precijen kombík bych už hodně využil kvůli rodině kde M3 už trochu nestíhá.

Kdyby to nekoho zajimalo, tak uz je na bazosi: https://auto.bazos.cz/inzerat/194273420/mazda-6-wgn-revolution-top-at-25-sky-g-141kw192k.php

A ještě podražila zdá se :D no za tuhle cenu už jsou GL po FL, navíc z tvých fotek byla vidět i roztrhaná izolace kapoty zřejmě od kuny... přepal každopádně

Back