pvmichal
výkonný člen KLANu
- 172
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Takže bílá navěsta se zabydlí v Ostravě.Kupuji ji.Je opravdu krásná,vyrobena byla v lednu 2014.(podle pásů) Na předním nárazníku jsou 3 dubky na nárazníku+ ten práh.Je to taková vodorovná rýha.Jinak vůbec nic.Lak je krásně hladký,prost mikroškrábanců.Jen pravý přední blatník byl lakován,nosník bez poškození.Ten interiér nemá chybu,bílá kůže je bez varhánků.Má i podsvícení předních prahů.,takže opravdu Full výbava.Vše krásně čisté,kromě motoru-je dost zaprášen.Servisováno bylo u auto BEK Ústí.(poslední servis -květen 2018,STK ještě skoro 2 roky)Koroze karoserie 0,jen šasi v místech svárů mírně orezlé.V dutinách je vosk.Udělali jsme s Rakkinem dlouhou testovačku,motor si jen přede, automatická převodovka je úžasná.Překvapilo mne,že i-stop nefungoval,možná byla slabší baterka nebo byla už u Shreka.Uvidíme.Překvapila mne tichost motoru při volnoběhu a nízkých otáčkách.Na podvozku nic neklepe.Zadní třmeny byly v rámci svolávačky vyměněny,nové jsou i přední kotouče+desky.Kapalina krásně průzračná.Gumy mají kolem 5 mm.A ten šíbr-ten je prostě boží.Strašně se mi líbí ten adaptivní tempomat.Cenu se mi podařilo pěkně stáhnout,tak ted jen a jen jezdit.Poprvé v životě mám tak vybavené auto.Prodejní faktura byla přes 900 000Kč.Český manuál je k vozu.Investice-výměna oleje v automatu,oprava prahu,koupě dojezdovky,umytí motoru.Tipuji tak +-10000Kč.Motorový olej 5W-30 je těsně po výměně. Překvapilo mne,jak je přední kapota těžká.Máte to také tak?Nevěsta už dojela na místo určení,ted vyjíždím,dám ti večer vědět.Amen
V krátkosti pro nové auto:
1) Koupit auto bez dph - vzít v úvahu, že dph se v dané zemi může lišit (např. v DE je daň 19%, u nás 21%, Polsko tuším 23%).
2) Zajistit si převozní značky a krátkodobé pojištění v DE (dealer může pomoci) a do ČR normálně přijet s novým autem, příp. auto přivézt jiným způsobem (na návěsu). Značky a pojištění stojí pár euro... nutno počítat s tím, že to není zadarmo (více viz google)
3) U nás je potřeba zaplatit daň 21% z ceny, která byla zaplacena v zemi prodeje a teprve až poté lze auto přihlásit a dostaneš české značky
4) Vyřídit pojištění v ČR a hotovo, můžeš jezdit
Pro starší auto se tuším nemusí platit v ČR ta dph.
Nějaké info je zde, kdyžtak googlit...
https://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/cars/buying-a-car-abroad/faq/index_cs.htm
Už se chystám na Robina,ale ještě o tom nevíGratuluji. Jinak ta přední kapota je fakt těžká jako kráva. A pak že Mazdy mají ošizené tenké plechy. Kapota v Superbu je proti tomu jako z papíru. Do investic započítej i výměnu žárovek v interiéru. Studené LED osvětlení hodně oživí bílý interiér. @Natural mi to říkal, já si nebyl moc jistý, ale po výměně jsem byl a pořád jsem naprosto nadšený.
Nezabírá.U GG/GY/GH sedanu je subáč nahoře na platě a u liftbacku nebo wagonu dojezdový kolo normálně je, ale subwoofer je zapuštěnej a přišroubovanej v tom dojezdovym kole https://i.ytimg.com/vi/L03Ry7zel5U/maxresdefault.jpgJeden dotaz. Hudba bosse zabírá místo pro náhradní kolo?
Týkat se to bude i této verze nicméně s ročním nájezdem 10-15 tis. bych naftu (a zvlášť skyactiv-d) nedoporučil...
Takže benzín, jenže ten je cenově někde jinde a moc se jich neprodává....Týkat se to bude i této verze nicméně s ročním nájezdem 10-15 tis. bych naftu (a zvlášť skyactiv-d) nedoporučil...
Také jsem čekal dlouho a nakonec vše dobře dopadlo.Bílá perla,2,5 benzín,vynikající automat,full výbava,dobrá cena.Co více si přát?Takže benzín, jenže ten je cenově někde jinde a moc se jich neprodává....
Cenově je někde jinde protože má malé nájezdy...Takže benzín, jenže ten je cenově někde jinde a moc se jich neprodává....
A kam se podělo GH?[/QU
Takové auta zůstavají v rodině