• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

• Vlákno založil Vlákno založil Vitus
  • Datum založení Datum založení
Ještě se zeptám, šli byste i do r.v. 2013 nebo až od 2014? Koukáme od roku 2014do cca 2018.
Spíš mě zaráží, že jich je hodně z roku 2013. Je tam nějaká ''chyba''?
Díky

To je velký rozpětí od 2016 je velkej Facelift s označením GL (pro někoho další generace) a tam už je zas lepší výbava atd)
Tam by mohlo být zajímavý toto. Od pána jsem bral já svoje GJ a má dobrý ceny a umí i dovézt dle přání

2013 jsou auta ze začátku výroby holt tam do2014 můžou být nějaký mouchy. Diesel ve vašem rozpětí let opravdu nebrat.

@curdova.l V tom období 2013 do 2016 (u kombíků je to přesně od srpen 2012 do květen 2016) byl taky jeden zásadní rozdíl, který hraje hodně o ceně i o autě.
Nevím to úplně přesně (chytřejší doplní), ale od začátku výroby do cca 2015 byla první verze, která měla mechanickou ruční brzdu (klasickou páku) a starý typ rádia NB1 s navigací TomTom. Od 2015 došlo k tý úplně první úpravě (ve VIN je stále jmzGJ...), kdy se začala montovat elektronická ruční brzda a rádio se změnilo v infotainmet MZD Connect .

Tady obrázky:

Ahoj všem Mazdám. Chci se zeptat. Právě jsem pořídil Mazdu 6 2.0 114kw DISI. Najeto cca 170000km. Byla každých 10000km servisovaná v autorizovaném servisu. Udělal jsem jednu chybu a to tu, že jsem si neprověřil informace o tom, že DISI karbonuje hlavně na krátkých jízdách které převážně jezdím.
Teď si říkám co jsem měl udělat. Měl jsem možnost vzít ještě buď tu starší se 2.0 108kw, ale nebyla tak pěkná (nelíbí se mi u ní spodní maska) a hlavně měla daleko více koroze oproti DISI, která byla velmi zachovalá a jednu s 2.5 125kw ale ta byla dost obouchaná. Ta DISI je téměř čistá bez náznaku rzi, odřenin a podvozek je hodně pěkný, takže to vypadá, že se o podvozek někdo dost staral. Olej plánuji dělat po cca 7000km-8000km. Tankuji 100oktan bez E10 + přidávám Vif.
Chci se ve finále tedy zeptat. Máte zkušenosti s BG kitem na dekarbo? Tak nějak mám strach to do toho nalít abych motoru neublížil, ale na YouTube to dost lidí používá byť je to hodně často spíš reklama.
Jinak na krátkých jízdách hlavně po městě si sice kolem 10l na 100km vezme, ale na delší trase jsem jel za cca 7l na 100km a možná by to šlo i níž. S takovou spotřebou jsem tak nějak počítal. To že je líná jak hodně lidí tady píše mi zase tolik nepřijde a předjíždět se s tím dá jedná báseň. Samozřejmě není to motor s turbem.

Poslední úprava:
Doporučím jedině, Sundat sáni a udělat mechanické čistění. Druhá věc co je tak s podívej v jakem stavuj ej ERG an PCV. Po této zákaldni údržbě by auto mělo jezdit.

Auto zatím jezdí dobře. Táhne hezky (alespoň podle mě) a spotřeba je v normálu. Nechtěl jsem kvůli krátkým trasám auto s DPF, ale koukám že dnes i benzín se neobejde bez podobných problémů.
V létě nechám to sání udělat nebo alespoň zkontrolovat. Na EGR a PCV se o víkendu mrku. Zajímalo by mě ale, jak je to s tou dekarbonizací chemickou cestou pomocí BG kitu.

Technologicky je to podobný - přímovstřik jako všechny benziny od Mazdy od r 2013 (skyactive) a tam na výběr není ani u jiných automobilek. Chce to občas protáhnout, nedusit to v nízkých otáčkách jak diesel a nehonit se tolik za nízkou spotřebou. I když se člověk nehlídá, tak ta spotřeba o tolik vyšší není

Back