• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

Nákup ojeté Mazdy 6

• Vlákno založil Vlákno založil Vitus
  • Datum založení Datum založení
Tak aj dlhší 6 prevodový stupen stačí - ono si ho to doslova pýta...
Je to dosť smiešne ked môj 4°AT v 2.5i Legacy točí na dialnici menej ako 6MT v GH-čku 2.5i

Vdaka kratšej prevodovke to má síce lepšiu dynamiku, ale zasa na úkor vyššej spotreby.
Navyše v tej dnešnej premávke tú dynamiku ani nie je kde využiť, hlavne ak ide človek do práce, respektíve z práce, tak sa celú cestu ide vo "vláčiku"

On to není dálniční pozirac kilometru, to je dieselova 2.2 která má dost dlouhý kvalty. Ta 6ka ve 2.5 je ideální na okreskach do 90kmh a na toto cestování je auto určeno

Zdravím, tahle GJckova 6ka na mě vyskočila na seznamu, černou na Skyaktivu nemusím, ale zaujala mě dost cena, tak to sem dávám, třeba se bude hodit.

PS: Pred 1,5 rokem jsem kupoval taky a přijde mi, že obecně šly cenou dolu nebo jsem koupil draze...a ješte s problémy :p

Ta cena mi teda připadá až podezřele nízká na benzínové GJ :)

Prodejce není no name, asi bylo protiuctem, tak třeba kuřák, to už tady někde taky bylo...

Budu muset pořídit manželce nějaké "nové" přibližovadlo. Prioritně něco kde je 7 míst nebo aspoň 5 plnohodnotných sedaček.
Mazda 6 se mi ,ale vždy líbila tak bych to možná nějak ukecal.
Tak se lehce rozhlížím. A obecně na co dávat pozor?
Pořád platí ,že raději benzín než naftu?

Našel jsem na první dobrou tyhle dvě....
Ta levnější mi příjde dost podezřelá jak cena tak zmínka o hlučnější převodovce.
Nebyl se někdo kouknout?

https://www.sauto.cz/osobni/detail/mazda/6/207835033

Budu muset pořídit manželce nějaké "nové" přibližovadlo. Prioritně něco kde je 7 míst nebo aspoň 5 plnohodnotných sedaček.

Ta levnější mi příjde dost podezřelá jak cena tak zmínka o hlučnější převodovce.
Nebyl se někdo kouknout?

Naftu vůbec nebrat,pokud to bude jen přibližovadlo o to víc,ty motory jsou hodně problémové,tak proto ty ceny,si něco přečti o těch motorech,benziny jsou top,pokud na ně nemáš prachy nebudeš mít ani na následnou drahou opravu nafty.

Naftu vůbec nebrat,pokud to bude jen přibližovadlo o to víc,ty motory jsou hodně problémové,tak proto ty ceny,si něco přečti o těch motorech,benziny jsou top,pokud na ně nemáš prachy nebudeš mít ani na následnou drahou opravu nafty.
Najít dnes Spolehlivou Mazdu je vůbec problém. Benzinové jsou spolehlivější ale s vice moderními kur..tky jde to od 10 k 5. Kdyby Mazda do EU dovážela americké 2,5T s manuálem tak do toho du i kdyby nebyla nová.

@Initium zas tam máš navíc turbo a vše co s ním souvisí, dochlaznování atd. A ty auta pro USA co se sem občas dovezou, mají mizernou výbavu

@rhinos nehledě na to , že diesel a benzín Skyactive jezdí se skoro stejnou spotřebou, zvlášť když s tím bude jezdit paní. Akorát pokud doteď měla turbodiesel, bude se muset naučit atmosféru točit resp nebát se ten pedál podržet, pokud bude chtít někam živjeji vjet a zařadit se. ale . Ty diesely jsou od 2016 prý lepší (GL před faceliftem) , tomu by vizuelně odpovídala ta první bílá viz světla vpředu vzadu, chrom okolo masky , ale ve VIN má GJ, a tomu zas odpovídá palubovka a věci okolo, což je divný

Nebyl se někdo kouknout?

Z Mazdy 6 za 140 000kc bych měl fakt respekt. Tipoval bych že to koupíš a budeš řešit jeden problém za druhým. A když už naftu tak jedině 2016 a výš kde byl odstraněn problém s ředěním oleje. Obecně naftu nekupuj na krátké posuny. To auto doděláš a budeš platit. On ani benzín tohle nemusí ale furt to snese lépe.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Tak tak… tezko si v druhe rade predstavit ve stredni tride mene mista, nez ma Mazda 6… trumfuje ji prostorove plno aut o tridu nize.

Mám třetí Mazdu 6 v naftě a nikdy jsem žádán problém s motorem, či převodovkou řešit nemusel. Na aktuální Mazdě 6 mám 172.000 km 🤷🏻‍♀️. Čím to je? Ano minul mě nešťastný motor v GJ do faceliftu v r. 2015. Auto určitě není bez chyby, ale to není žádné ...

Back