• Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.

Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu

elektrika Nová autobaterie aftermarket (ne originál)

Radši bych bral ten exide, když už. S vartama a bosch mam opravdu v posledních 5 letech samý špatný zkušenosti

Na Cardo píšou

Tuto autobaterii dodáváme pouze na základě osobního převzetí na provozovně v Mostě, Praze či Plzni.

Takze pro mě smůla

A co tady? Taky mne ceká asi brzy výměna a jak se tu píše..měl jsem dřív EXIDE, jenže ta má menší Ah a výkon, BOSCH Varta..to už není co bývalo, a ta YUASA je přesně to co tam má být..takže ideální stav

S dopravou je to o 30% dražší než exide

Teď se dívám že na nových fotkách a videích nemá už Yuasa řada YBX7000 (EFB) otvory pro údržbu, to se hodí ve vyšším věku baterky při pokusu o probrání a promíchání elektrolytu velkým proudem. Otvory má pořád Exide a Brit... Tak nevím jestli se mě nevyplatí ten exide, zvlášť když stojí lehce přes 2000Kč

Dívám se že Loukota ji v Brně má na prodejně tak to můžu ověřit

Zas exide má dle výrobce 15,5Kg a yuasa 17,5Kg, takže bude mít vic masa na elektrodách

Poslední úprava:
Yuasa má všude ilustrační foto tak sem oslovil prodejce s žádostí o zaslání reálné fotky čili udržbová či nikoli? Uvidíme.

Samsung S22 256GB Tapatalk

Volba Exide versus Yuasa pro mě osobně je o tom jak dlouho chci auto používat a samozřejmě způsob jeho používání. Pokud chci auto jezdit delší dobu, hodně startuji a popojíždím, pak asi Yuasa...přeci jen větší kapacita i startovací proud, k tomu i větší váha...pokud ale například přemýšlím že auto během roku dvou prodám a nebo jezdím víc a baterka se stihne nabíjet...pak ten poměr výkon cena asi bude hrát roli...nadruhou stranu známe pravidlo říká..levná věc je dvakrát koupená. :)

Tu Exide mám ve své GL 2.5 zatím půl roku a bez problémů. On ten startovací proud není u benzíňaku až tak důležitý. U varty pak ve skutečnosti stejnak zjistíš že je nižší než uvádějí. Hledal bych v pořadí Yuasa, Exide, Banner.

Yuasa má všude ilustrační foto tak sem oslovil prodejce s žádostí o zaslání reálné fotky čili udržbová či nikoli? Uvidíme.

mne dávali pre pol rokom Yuasu origo a bola údržbová, po reklamácii mi dali origo Exide tiež údržbovú...

Mně teď po 7 letech, co jsem měl Yuasu, dali v Mazdě v březnu 24 údržbovou Exide. Vadí mi, že Yuasa měla nezapuštěné špunty, které šly jednodušeji povolit a taky to s povolováním špuntů vycházelo tak, že se nemusel povolovat držák baterie v autě. Ale jinak jsem zatím spokojený s Exide. Uvidí se za delší čas.

Ona ta Yuasa nějaký čas nebyla nikde skladem a ani domácí zastoupení čekalo na obnovení dodávek do výroby co mi psali. Takže i Mazda nabízela hold jiný produkt.

Já se zítra stavím v ML Parts a kouknu na to, zas když vezmu Exide , tak za skoro ušetřených 700 mám sadu stěračů, nebo gumu do kufru +LEDky na osvětlení značky

Tak si v mlparts.cz nechej alespoň ukázat tu Yausu ať víme kterou nabízí. Já od nich beru všechno ale na osobní pokec je mám poněkud z ruky

Ale jooo kouknu na to, ale chodím tam osobně docela často, a nechci zas mít nálepku vola co si tam jen chodí prohlížet věci :D

Vybíráš přeci novou baterii a kupovat něco budeš tak co

jo ale exide u nich stojí 2600 zatímco 1km vedle v battery importu stojí 2000 takže když Yuasu nebudu brát tak tržbu neudělám :D

To máš jedno. Jsi zákazník a chceš vědět jestli ilustrační foto odpovídá realitě.

Back