Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
To je novinka :Ojen pro pořádek , na benzině ja klasická 95 taky E10
Uppss... klasický NATURAL 95 Benzina již delší dobu neprodává, resp. já dnes tankoval EFECTA 95, ale zcela jistě na pistoli bylo E5 ?klasická 95 taky E10
ta se už ale neprodává, místo ní je Efecta 95, nebo nejen pro pořádek , na benzině ja klasická 95 taky E10
Ano je tam E5já dnes tankoval EFECTA 95, ale zcela jistě na pistoli bylo E5
Samozřejmě, ze i jine e5 premiove benziny maji ETBE, Maxxmotion teda urcite, jen je tam te složky méně, než v e10 Verve, to je cele ?ETBE v podstatě vlastnosti benzínu nemění.
ETHANOL ano, jde o kyselost a vodní páry.
Tedy pořad je lepší mít 10% něčeho co je pro motor neškodné než 5% něčeho co mu škodí.
Biom :: Vladimír Třebický : Vlastnosti paliv s obsahem biosložek : Biom.cz
V roce 2003 přijala Evropská unie program pro využití biopaliv v dopravě a energetice: Byly zpracovány směrnice 2003/30/EC a 2003/96/EC, které definovaly biopaliva a bioložky, stanovily podmínky využití a možné daňové zvýhodnění.biom.cz
O to se nehádám jen tedy OMV toto nikde neuvádí zda tam mají ethanol nebo etbe.Samozřejmě, ze i jine e5 premiove benziny maji ETBE, Maxxmotion teda urcite, jen je tam te složky méně, než v e10 Verve, to je cele ?
Tak ta je E5, alespoň všude v okolí kde tankujušlo mě o základní prodávánou 95
Hezky vysvetleno ?Ne ne mělo by to být v pořádku jelikož ETBE má jiné objemy v normě než ethanol.
Současná norma pro automobilové benziny umožňuje využití přímého přídavku etanolu do 5 % V/V, nebo ve formě éteru (ETBE), až do výše 15 % V/V.
V rámci novely evropské směrnice pro kvalitu paliv 98/70 se ale připravuje možnost přímého přídavku etanolu do automobilových benzínů až do obsahu 10 % V/V a ve formě ETBE až do 22 % V/V. Celkový obsah kyslíku v palivu by se tím zvýšil až na 3,7 % m/m.
Takže v E5 muže byt až 15% ETBE nebo 5% ethanolu.
V E10 muže byt až 22% ETBE nebo 10% ethanolu.
Ahoj, když jsi to zkoušel, o kolik při tvém stylu jízdy klesla spotřeba na Maxmotion 100 oproti Verva 100? Pokud do toho mám jít, chtěl bych vědět jestli něco ušetřím na spotřebě, když samotná cena za litr je vyšší.Teď jsem zkoušel různé benzíny na moji 2.5i GL a musím rovněž říct, že Maxxmotion 100 subjektivně rovněž nejlepší a spotřeba rovněž. Zkusím teď tankovat víc nádrží s Maxxmotion a uvidím. Jinak podle OMV změnili 'recepturu' tento rok od května, takže ty hodnoty mazivosti budou jiné (asi lepší) než z toho testu výše.
OMV MaxxMotion Natural 100Plus přichází od května 2021 s novou recepturou pro snížení tření.
Proti Verva asi nic nepokleslo. To bych ani nečekal. Bral jsem to vůči proti N95, kterou jsem tankoval třeba u Globusu z MOLu. Na stejné trase to dalo míň o 0.2l. Ale to není žádné exaktní měření......Ahoj, když jsi to zkoušel, o kolik při tvém stylu jízdy klesla spotřeba na Maxmotion 100 oproti Verva 100? Pokud do toho mám jít, chtěl bych vědět jestli něco ušetřím na spotřebě, když samotná cena za litr je vyšší.
Tak na to bych fakt nespoléhal, spotřebu ovlivní hlavně jízdní styl a pak už jedině jiné pohonné ústrojí (hybrid), ale palivo žádný propastný rozdíl neudělá, aby obhájilo vyšší cenu za litr. Něco jiného bude chod a projev motoru, tam rozdíl zaznamenat můžeš ?chtěl bych vědět jestli něco ušetřím na spotřebě, když samotná cena za litr je vyšší.