- 3 468
@Polsonside Nějak nevidím chybu ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Prosíme nepište moderátorům a správcům soukromé zprávy s technickými dotazy. Největší šance, jak se Vám dostane odpovědi, je položit dotaz do příslušného fóra. Pokud nenajdete správnou kategorii nebo název, založte nové vlákno. V případě potřeby to přejmenujeme nebo přesuneme.
Děkujeme za pochopení, tým správců MazdaKlanu
Malý klíňák: PEDD-15-908 (lze zaměnit s PE01-15-908) a konkrétní díl doporučuji GATES 3PK798SFPromiň. Tak ještě pro ověření mám VIN 3MZBN64660M331577.
Samsung S22 256GB Tapatalk
Jako stane se, ale člověk aby byl pořád ve střehuOni měli můj VIN a stejně mi prodají špatný řemen. Bože ?
Teď po telefonátu do auto Louda se mi omlouval, že mi skutečně měl dát PE01 a zítra mi ho vymění.
Ahoj. U tvýho auta jsou originální brzdy na předku i na zadku od Akebono. Pokud už ti někdy v autorizáku měnily brzdy, tak na předku můžeš mít Feroda. Akebono u nás neseženeš (mimo origo v Mazdě) a vlastně k tomu ani není důvod je shánět - není to nic speciálního.Zdarec, taky řeším přední brzdy a jsem z toho zmatený nevím jestli mám TRW nebo AKEBONO brzdy jestli jsem to dobře pochopil že mohou být tyto dva typy, kde se liší rozměry destiček. Prosím o radu, případně kde to s jistotou dohledat takové věci abych už neotravoval. KOTOUČE jsou doufám stejné
VIN: 3MZBM64661M142813
Ahoj, podle fotky předpokládám že se jedná o čep na zadním elektronickým třmenu.Mohu poprosit o číslo pro vodící čep brzdového třmenu, popř. sady?
Zobrazit přílohu 45708
Jeden mi trochu zreznul a i po čištění a rozhýbání se kazí. Na předek.
VIN 3MZBN64660M328211
A teď dotazy ?
1. Mění se oba na třmenu / na celé nápravě / na všech kolech?
2. Mění se preventivně po x letech / nájezdu, nebo se čeká na první nedostatek a pak se mění dle dotazu 1?
3. Jsou stejné na předek i na zadek?
Děkuji.
Mockrát děkuju. Na zadek teda systém TRW s EPB. A na předek? Tu fotku jsem dal jen pro ilustraci, který díl mi rezne, není to ověřené na moje auto (nemám vyfocený ten svůj). Na netu jsem našel díly pro systémy Akebono, TRW a Mazda.Ahoj, podle fotky předpokládám že se jedná o čep na zadním elektronickým třmenu.
Ten zakroužkovaný má OEM kód GML8-26-695
Ale za mě je nemá vůbec smysl kupovat podle OEM kódu natož originál v Mazdě (ten zakroužkovaný stojí v Mazdě nějakých 700Kč což je nesmysl). Ten zadní elektronický brzdový třmen je systém TRW a normálně se dá koupit celá sada v autodílech:
Výrobců je víc, dal jsem jen návrh.Brzdové zařízení
mlparts.cz
1) Mění se jen ty díly co jsou potřeba, ale když koupíš sadu ve který je všechno, tak můžeš vyměnit všechno.
2) Žádný měnící interval na těchto dílech není. Vše je o kontrole během údržby brzd a vždy by se měl posoudit stav, tak aby díly vydrželi alespoň do další kontroly. Ta kontrola by se měla provádět alespoň 1x za 2 roky (majitelé starších Mazd - GH,GG,GF,... se systémem Akebono to kontrolují častěji, protože mají o řád horší systém). Jediný na co bych za sebe dal nějaký interval jsou ty prachovky co chrání čepy a ty měnil třeba po 4 letech i kdyby vypadali sebelíp (opět majitelé starších Mazd to mají jinak)
3) Na tvém autě jsou jiné na předek a jiné na zadek (jsou to dva odlišné brzdové systémy).
Pokud ti ten plovoucí čep zareznul v úchytu destiček, tak si hlavně pohlídej, aby nebylo vyrezlý i to futro ve kterém jezdí, jinak ti žádný nový čep nepomůže. Jak plocha na čepu, tak i díra ve který se hýbe musí být perfektně čistý a hlavně hladký jinak se to nehýbe/neplave dobře (proto "plovoucí" systém brzd)
Na předku máš systém od Akebono.Mockrát děkuju. Na zadek teda systém TRW s EPB. A na předek? Tu fotku jsem dal jen pro ilustraci, který díl mi rezne, není to ověřené na moje auto (nemám vyfocený ten svůj). Na netu jsem našel díly pro systémy Akebono, TRW a Mazda.